Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy wzmacniacz dla Mariana

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo dobry wzmacniacze tranzystorowe, które polecam:
    Pioneer A-705R - elektrownia - bardzo potężny wzmacniacz.
    Marantz PM66SE KI - naprawdę naturalny dźwięk - rozłożył Denona 1500 na łopatki - mocowo może nie, ale jeżeli chodzi o dźwięk to tak.
    Nad C372 - to jest monstrum. Naprawdę bardzo przeogromnie mocny wzmacniacz z super dźwiękiem. Naprawdę jest czarujący. Zrobił to samo z Marantzem co Marntz z Denonem :) na zdjęciach wygląda dużo gorzej niż w rzeczywistości. Bardzo mi się podobał.
    Jeżeli masz kasę to Roksan Caspian to wzmacniacz nr. 1 na mojej liście to Roksan Caspian. Nigdzie nie słyszałem takiej średnicy i basu. Naprawdę szokujący dźwięk, a wysokie tony pojawiają się kiedy mają.
    Wiem, że temat ewoluował na lampy, wojna między nimi, a tranzystorami nie została rozstrzygnięta.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      Moje trafa mają wymiary 45x43x35 i nie ma bata z tego ukręcić 4W. I pasma też nie będzie jak z TG2,5 , ale nie o to chodzi w tym projekcie. Ma być po prostu niewielkich rozmiarów jako sprzęt do kompa z niewielkimi monitorkami. Nic więcej od tego nie wymagam.
      Gdzie dorwałeś takie mikrusy?

Skomentuj

na alledrogo ale nie pamietam juz od kogo... :???:

Skomentuj

Spokojnie przeniosa 4W.

Skomentuj

Słuchajcie,czy w mojej lampce da rade zrobić wyjście słuchawkowe? Jeśli tak to jak się do tego zabrać?

Skomentuj

Da się... Jakie masz w nim trafa? Z tego co pamiętam tg 2,5 i 5 miały odczepy na wyjście słuchawkowe

Skomentuj

To ten wzmacniacz: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17503

Skomentuj

marian, niestety nie widzę żeby w tym temacie był podany model traf :wink: Zapytaj poprzedniego właściciela co tam siedzi :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                    Z tego co pamiętam tg 2,5 i 5 miały odczepy na wyjście słuchawkowe
                    nie nie tam siedzą TG5-53 ale z tego co pamiętam mają odczepy na słuchawki zaraz sprawdzę co i jak to napiszę.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                      nie nie tam siedzą TG5-53 ale z tego co pamiętam mają odczepy na słuchawki zaraz sprawdzę co i jak to napiszę.
                      tg5 mają odczepy ale sprawdź dla pewności:wink:

Skomentuj

Zrobiłem odsłuch lampy w dużym pokoju (20mk)... czapki z głów panowie :smile: Wiadomo,z basem problem ale reszta pasma,selektywność,stereofonia to po prostu bajka,i nawet nie trzeba było mocno rozkręcać żeby było dobrze słychać,nie dochodziłem nawet do 1/2 gałki,powiem nawet że w większym pokoju słuchałem ciszej niż w mniejszym (12mk).

Zastanawiam się nad przerobieniem moich monitorów na TL z racji basu. Tylko czy jest sens? może od razu zrobić TL na lepszych głośnikach a te monitory sprzedać?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                          Tylko czy jest sens? może od razu zrobić TL na lepszych głośnikach a te monitory sprzedać?
                          zrób sobie coś na jakiś szerokopasmowcach o efektywności powyżej 90db a zobaczysz co się stanie a te se zostaw albo sprzedaj.

Skomentuj

No tak myślałem ale jaką szerokopasmówkę polecacie oprócz ARZ-tki? Jak już bym robił takie kolumny na szerokopasmówce to bym łączył ją z jakąś wysokotonówką i niskotonowcem,tyle że bas by był aktywny. To wszystko w jednej obudowie,coś ala WLM-y.

Skomentuj

Jeśli brakuje basu a głośność jest ok to może lepiej pomyśleć o jakiś lepszych trafach. Te tg5 pewnie nieźle obcinają skraje pasma.

Skomentuj

I tak chcę zrobić nowe kolumny,pora abym zaczął nad tym myśleć.

Skomentuj

marian Lukasz N bedze robil TL dla monacora sph-68x i mysle ze warto sie nim zainteresowac jak chcesz szerokopasmowki

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                    Te tg5 pewnie nieźle obcinają skraje pasma.
                                    tu kolega ma racje wymieniając trafa na profesjonalne zyskamy ogromną różnicę nie tylko w niskich rejestrach. A ten wzmak właśnie był konstrułowany do takich traf te miały być tylko na próbę.

Skomentuj

Podłączę się, żeby niepotrzebnie nie mnożyć tematów
                                      Szukam wzmacniacza do 500zł. Z tego co tu wyczytałem warta uwagi jest Yamaha ax-700. Jak myślicie, chyba wystarczy by pociągnąć kolumny na HDS-180exc?? Aha no i ile można dać za taki wzmacniacz żeby nie przepłacić

Czym AX-730 różni sie od AX-700 oprócz designu?? Warto sie nim zainteresować??

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                        Jak myślicie, chyba wystarczy by pociągnąć kolumny na HDS-180exc??
                                        spokojnie :wink:
                                        Zamieszczone przez ŁukaszN
                                        Aha no i ile można dać za taki wzmacniacz żeby nie przepłacić
                                        500zł

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                          ale jaką szerokopasmówkę polecacie oprócz ARZ-tki?
                                          b200 może ?
                                          Tyle że cena też nie ta co ARZ

Skomentuj

Czaruję...
                                          X