Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
Digiprocomp mam do Ciebie pytanko
Jak polączyłeś ten bas reflex i z rurką pcv skoro ona jest zawijana na koncu?
Ta nie ma miejsca na 5cm, najwyżej ze 2, więc nie wiem jak to zrobiłeś
byłbym wdzięczny za łopatologiczne wytłumaczenie
Czy rzeczywiście róznica jest słyszalna jeżeli chodzi o zejscie basu czy może to efekt placebo?
Mam wersję 7810 i mam podobne wrażenia jak Wy
zalety:
1. Sub wizualnie prezentuje się super; jakby ktoś mi powiedział, że kosztował 2tyś to bez odsłuchu bym uwierzył
2.Sylikon zbędny gdyż absolutnie nie ma żadnych świstów-pewnie mam farta

3.Regulacja fazy słyszalnie działa pokrętła volume i odcięcia też-w ogóle są solidne
4.Miękki start i brak buczenia trafo czy cokolwiek innego, co jest bardzo denerwujące
5.Obudowa nie chodzi z głośnikiem
6.Subwoofer jest szybki nie ma mowy o muleniu
7.Marka-pod szyldem yamahy, czy jbl kosztowałby ze 3x więcej
Wady:
1.słabe zejście
Mam małe doświadczenie co do subwooferów, bo poprzednio miałem jakieś komputerowe geniusy i jamo sub 200, jednak mogę powiedzieć śmiało, że to najlepszy basowiec jakiego miałem
W konfrontacji z Jamo sub200 VK przegrywa zejściem i tylko tyle
Co najważniejsze
Jamo nieznosnie trzeszczał przez tylni panel i miał o wiele mniej mocy
Chciałbym się zapytać czy oprócz zabiegu z bass-reflexem można mu poprawić zejście, czy nie ma już ratunku?
Mam podłogowe siesty i o ile sygnały z winISD są miarodajne to subwoofer gra tylko delikatnie niżej
Mianowicie 40hz gra troszkę głośniej oraz na 35hz ledwo słychać ale też lepiej niż siesty
Poniżej nie słyszę już nic ani w kolumnach, ani w subie
Oczywiscie testy były na głośności takiej na jakiej ogladam zazwyczaj filmy wiec nie za głośno
A suba jesleli chodzi o glosnosc to wedlug porad w internecie przy 120hz ustawialem aby grał tę czestotliwość z identyczną głośnością co fronty ale przy tym ustawieniu w ogóle nie bylo go słychac na jiższych rejestrach
Głośność dałem większą ale rozsądnąi właśnie mam takie odczucia jak wyżej
Mam pytanko czy oprócz zabawy z bass reflexem wymiana glosnika cos pomoże w kwestii poprawy zejścia?
Jeżeli już przy głośnikach jesteśmy to czy głośnik musi być koniecznie bardzo drogi zeby był lepszy niż fabryczny?
czy takie coś w tej obudowie by sie odnalazlo czy odpada?
http://allegro.pl/item869628501_nisk...60_tonsil.html
będę wdzięczny za odpowiedz
pozdrawiam
Skomentuj