Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Linia transmisyjna, wady zalety, ciekawostki

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Tak a to dlaczego niby moje jak to nazwałeś "40Hz" jest takim razie istotne? Czyli raz bas jest ważny a raz nie? Nie ma to jak stosować podwójne standardy zależnie który wyssany z palca argument wygodniej jest przytoczyć.
    W opisie swoich kolumn napisales, ze graja tak jak zawsze chciales. Sa spore i trojdrozne, wiec wydaje mi sie, ze jak na taka konstrukcje to te 40hz nie jest jakims mega osiagnieciem? Czyz nie tak? Oczywiscie to nie jest zarzut w strone Twoich umiejetnosci, tylko stwierdzenie faktu budowy tej konstrukcji. Po prostu jesli chodzi o mozliwosci basu, napewno jeszcze jej troche brakuje do bezkompromisowego "basowania". Wg mnie, jesli kolumna osiaga bardzo wydajne 26hz, mozna ja nazwac praktycznie bezkompromisowa ( poza bardzo skrajnymi subniskotonowymi czestotliwosciami, ktoryche nie ma w muzyce, poza organami".

Skomentuj

Bas refelx kontra TL
      Yoshi ale jeszcze jest OZ ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Jak byś zaproponował magnezowy W22 czy lepiej W26 to Yoshi-ego zmuszać do zabawy byś nie musiał (ja też bym się pobawił ),
        a starego szerokopasmowca ...
        Szkopuł w tym, że z nisko schodzącego głośnika wyciągnąć niskie pasmo nie sztuka.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Nie pomoge Ci, nie pije takich wynalazkow
        Żałuj, smaczne I bez problemu da się powiedzieć czy ogórki były dobre

Szkoda bo liczyłem na rozsztrzygnięcie odwiecznego sporu i ustalenie w sposób organoleptyczny co gra lepiej. Ale widzę, że te wasze teorie to sa mocne tylko jak się siedzi wygonie za komputerem i się snuje o nich opowieści jakie super to całe TL. Przypomina mi to troche pokrzykiwania najmana przed walką
        Nie, to ja rzuciłem wyzwanie, a to Ty go nie podjąłeś. Kropka.

A co z szerokopasmówkami które tak hołubisz? Przecież to taki cud miód i orzeszki ma być, wszędzie to powtarzałeś. A przecież to nawet tych 40Hz nie wyciagnie..
        Przyjedź, zademonstruję Ci 40 Hz z szerokopasmówki. Dygasz? :P

Tak a to dlaczego niby moje jak to nazwałeś "40Hz" jest takim razie istotne? Czyli raz bas jest ważny a raz nie? Nie ma to jak stosować podwójne standardy zależnie który wyssany z palca argument wygodniej jest przytoczyć.
        Ale kto mówi że nieważny? Nawet szerokopasmówka go ma, ale co z tego?

Chodzi o zwykłe porównanie koncepcji, konstrukcji, zwykły test od którego się migacie. Bas refelx kontra TL. Smęcicie o wyższości TL w tym temacie już tyle czasu, liczonego w latach. PM przytoczył miliony argumentów, wymyślał i cudował na wszelkie sposoby aby udowodnić swoje racje. To ja mu teraz daję szanse udowodnienia ich w sposób ostateczny i niezaprzeczalny. Zbierzmy grupę sluchaczy, zróbmy powrównanie. niech każdy sie wypowie co mu się bardziej podobało.

Myślę, że tacy eksperci jak wy mają w swoich domowych zaciszach TLki godne pogromienia kazdej "pierdzirurki" jak to sie wyrażanie o bas reflexie. No w końcu tyle lat zgłębiania tego tematu zobowiązuje, nie sądzisz?

Bo ja myślę, że nic nie macie. Snujecie teorie i opowieści a praktyki nie widać. Nic co piszecie nie potwierdzi się w czasie odsłuchu. Gadanie o tym, że brzmienie bar reflexu porani wasze audiofilskie uszy jest po prostu zwykłym wykrętem.
        Ty się migasz. Powtarzam, rzuciłem rękawicę - ja, "młokos" (konstrukcyjnie, bo lata swoje mam), którego powinno być bardzo łatwo "pobić". I co? Nic. Nawet nie odpowiedziałeś. To kto się przepraszam boi?

Wyzwanie sprecyzowane - założenie: Philips AD12100M4
        1. Zrób BR schodzący niżej niż mój robiony "na pałę" bez pomiarów, możesz do tego używać pomiarów :P
        2. Zrób BR schodzący niżej niż TL z mniejszymi/równymi zniekształceniami

Jak wyżej napisałem, nie sztuka wyciągać basy z basowych głośników :P

Skomentuj

Wg mnie, jesli kolumna osiaga bardzo wydajne 26hz, mozna ja nazwac praktycznie bezkompromisowa
          Myślę, że tutaj nie o to chodzi. Każdy głośnik ma pewne ograniczenia, których nie przeskoczy się daną obudową. Jeśli Seasa, którego zastosował Yoshi, zamontować by w linię transmisyjną, to do tych 20-kilku Hz i tak nie zszedł by "bardzo wydajnie". Jeśli już porównywać, to porównywać osiągi tego samego, tylko w innych aplikacjach. Tak wydaje się to sprawiedliwsze.

Skomentuj

Chodzi o zwykłe porównanie koncepcji, konstrukcji, zwykły test od którego się migacie. Bas refelx kontra TL. Smęcicie o wyższości TL w tym temacie już tyle czasu, liczonego w latach. PM przytoczył miliony argumentów, wymyślał i cudował na wszelkie sposoby aby udowodnić swoje racje. To ja mu teraz daję szanse udowodnienia ich w sposób ostateczny i niezaprzeczalny. Zbierzmy grupę sluchaczy, zróbmy powrównanie. niech każdy sie wypowie co mu się bardziej podobało.
            Ja jestem otwarty na propozycje, czemu mialbym nie byc? Tylko jest problem z takim porownaniem, poniewaz musialyby powstac dwa niemal identyczne projekty, a jedyna roznica bylaby aplikacja glosnika niskotonowego. Jesli juz padlaby jakas zgodnosc, co do przetwornika, to co dalej? Jakich ram sie trzymac? Wolna amerykanka co do wielkosci, strojenia, czy nakresla sie ramy poza ktore nie mozna wyjsc? A jesli okaze sie, ze zwiekszajac obudowe dla TL moge osiagnac z tego samego przetwornika jeszcze wiecej bez zadnego innego kosztu, to co wtedy? Porownanie juz nie bedzie miarodajne.
            Zeby sie zgodzic na pojedynek, trzeba znac jakies panujace zasady.

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
            Myślę, że tutaj nie o to chodzi. Każdy głośnik ma pewne ograniczenia, których nie przeskoczy się daną obudową. Jeśli Seasa, którego zastosował Yoshi, zamontować by w linię transmisyjną, to do tych 20-kilku Hz i tak nie zszedł by "bardzo wydajnie". Jeśli już porównywać, to porównywać osiągi tego samego, tylko w innych aplikacjach. Tak wydaje się to sprawiedliwsze.
            Chyba zaprzeczasz sam sobie. Skad wiesz ile zejdzie ten Seas wTL z gabka? Chyba, ze to juz sprawdziles. Ja juz widze, ze takie porownanie nie ma sensu, bo jest zbyt wiele niedomowien.
            Jak zrobi sie obudowe TL dla jakiegos tam przetwornika, ktora w kazdym aspekcje zje BR, to zaraz padnie gadanie, ze przeciez jest wieksza i to sie nie liczy, bo BR jest mniejszy i gra "prawie" tak samo.

Skomentuj

Ja jestem otwarty na propozycje, czemu mialbym nie byc? Tylko jest problem z takim porownaniem, poniewaz musialyby powstac dwa niemal identyczne projekty, a jedyna roznica bylaby aplikacja glosnika niskotonowego. Jesli juz padlaby jakas zgodnosc, co do przetwornika, to co dalej? Jakich ram sie trzymac? Wolna amerykanka co do wielkosci, strojenia, czy nakresla sie ramy poza ktore nie mozna wyjsc? A jesli okaze sie, ze zwiekszajac obudowe dla TL moge osiagnac z tego samego przetwornika jeszcze wiecej bez zadnego innego kosztu, to co wtedy? Porownanie juz nie bedzie miarodajne.
              Ależ Pogromco, mój przypadek jest generalnie the best - mam głośniki dwa identyczne, mam ograniczony rozmiar (max 150 litrów), mam swoje wymagania co do basu, min. 40 Hz. Czegoż więcej oczekiwać. Co więcej, sam poświęcam kasę/materiały na to, żeby sobie samemu udowodnić co jest lepsze dla tego samego głośnika. I w dodatku nawet już mam wyniki mimo, że nie zrealizowałem jeszcze konstrukcji Komendanta, która ma szanse zejść jeszcze niżej. A w dodatku jest to upragniony SZEROKOPASMOWIEC

PS. Jedyną wadą (ale dla Was, nie dla mnie) moich eksperymentów jest to, że musicie mi wierzyć na słowo (i na ucho, bo nie robię pomiarów)

Skomentuj

Kombinujesz jak koń pod górkę. Podnoszenie samooceny? Haha nic lepszego nie mogłeś wymyślić?
                Mogłem, ale nie musiałem. Sprawa jest ewidentna i nie widzę, co tu roztrząsać. Acha, rozbawienie silnie wzrosło :).

PM przytoczył miliony argumentów, wymyślał i cudował na wszelkie sposoby aby udowodnić swoje racje.
                A to nie kto inny tu wymyśla i cuduje na wszelkie sposoby, aby udowodnić swoje racje, a ściślej, by podważyć cudze? Sprawdź, kto tu na kogo co i raz nieustannie naskakuje :).

Bo ja myślę, że nic nie macie.
                No mam nadzieję, że tak myślisz właśnie.
                Inaczej nie umiałbym sobie wytłumaczyć takiego zacietrzewienia. Choć i tak mnie nieco dziwi... Aż tak boli?

Skomentuj

Czy to nie jest tak że jedni wolą brunetki a drudzy blondynki?

Ps. Panowie nie nadążam czytać...a robotę trzeba jeszcze robić..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Czy to nie jest tak że jedni wolą brunetki a drudzy blondynki?

Ps. Panowie nie nadążam czytać...a robotę trzeba jeszcze robić..
                    Robota nie zając, a brunetki są tak samo dobre jak i blondynki

Skomentuj

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
                      Ty się migasz. Powtarzam, rzuciłem rękawicę - ja, "młokos" (konstrukcyjnie, bo lata swoje mam), którego powinno być bardzo łatwo "pobić". I co? Nic. Nawet nie odpowiedziałeś. To kto się przepraszam boi?
                      Nie obraź się ale powinieneś siedzieć cicho, pokornie czytać arty oraz sledzić forum i się uczyć. Wygrzebałeś "ze śmietnika" jakiś głośnik , którego parametrów nawet nie znasz i nie potrafisz zmierzyc. Pakujesz go na oko w bas reflex i sie dziwisz ze masz gówniane brzmienie. Sory kolego nie tędy droga. Po prostu za mało wiesz i za mało umiesz zeby rzucać mi i komukolwiek tutaj wyzwania .

Sa spore i trojdrozne, wiec wydaje mi sie, ze jak na taka konstrukcje to te 40hz nie jest jakims mega osiagnieciem?
                      Ale to Ty od początku piszesz i inputujesz mojej konstrukcji te 40Hz. Ja nigdzie nie napisałem, że to jest kres jej możliwości. Teraz konstruujesz tak polemikę, że niby to ja sie ciesze ze mam 40Hz. No stary bez jaj nie rób ze mnie i z innych debila..

Chyba zaprzeczasz sam sobie. Skad wiesz ile zejdzie ten Seas wTL z gabka? Chyba, ze to juz sprawdziles. Ja juz widze, ze takie porownanie nie ma sensu, bo jest zbyt wiele niedomowien.
                      A jakie ma sens ?

Ja nie wiem po co chcesz tak utrudniać życie. Po prostu wystaw do porównania jakaś konstrukcje na TL i to wszystko. Nie interesuje mnie ile i jakich głosników tam wsadzisz, czy bedzie miała 10 czy 100L.
                      W ogóle sie dziwie, że nie masz nic ani Comendante do porównania . No kurde pierwsi z szeregu orędownicy TL i nie mają dopracowanej konstrukcji tego typu ? Dopiero chcecie coś tworzyć ? Troche to śmiesze i żałosne zarazem. To tak, jakby lekarz przepisywał terapie, której sam na sobie nigdy by nie zastosował.

Ustalenie reguł to rozmywanie tematu z którego na koniec by nic nie wyszło, widać taki jest Twój cel.

Nie mam zamiaru tworzyc nowej konstrukcji do celów porownawczych bo nie mam na to czasu i szkoda mi kasy na głośniki, które mi się do niczego nie przydadzą po owym teście. Chciałem porównać swoje kolumny z TLkami szanownych kolegów ale widzę, że nie mam z czym porównywać. Król jest nagi.

Skomentuj

Nie obraź się ale powinieneś siedzieć cicho, pokornie czytać arty oraz sledzić forum i się uczyć. Wygrzebałeś "ze śmietnika" jakiś głośnik , którego parametrów nawet nie znasz i nie potrafisz zmierzyc. Pakujesz go na oko w bas reflex i sie dziwisz ze masz gówniane brzmienie. Sory kolego nie tędy droga. Po prostu za mało wiesz i za mało umiesz zeby rzucać mi i komukolwiek tutaj wyzwania .
                        A, rozumiem, znaczy się, że jeśli coś mi wyszło to to nie ma znaczenia, bo "nie jestem wart uwagi" :) Coś podobnego usłyszałem na elektrodzie, dlatego stamtąd poszedłem i dlatego bardzo wdzięczny jestem za pomoc Pogromcy i Komendantowi - za cierpliwość w przekazywaniu wiedzy, za pomoc w uzyskaniu lepszych efektów mimo, że "bez pomiarów się nie da" it tym podobne. A Tobie wybaczam, bo nie słyszałeś i bo rzuciłem wyzwanie - w końcu sam się prosiłem o tego rodzaju odpowiedź .

I po raz kolejny stwierdzę fakty: 40 Hz jest w szerokopasmowcu oraz TL gra lepiej niż BR, innymi słowy, potwierdzam w praktyce "herezje" głoszone na temat TL mimo, że ich rozmiar mi się nie podoba .

Skomentuj

Ale to Ty od początku piszesz i inputujesz mojej konstrukcji te 40Hz. Ja nigdzie nie napisałem, że to jest kres jej możliwości. Teraz konstruujesz tak polemikę, że niby to ja sie ciesze ze mam 40Hz. No stary bez jaj nie rób ze mnie i z innych debila..
                          Podales model glosnika, pojemnosc i rure. Kazdy moze sobie sam sprawdzi w symulacji jakie pasmo osiagnie ten glosnik w takiej obudowie. Nie wiem kto tu teraz z kogo probuje robic debila. Chyba, ze Twoje programy symulacyjne pokazuja inne mozliwosci.

Ja nie wiem po co chcesz tak utrudniać życie. Po prostu wystaw do porównania jakaś konstrukcje na TL i to wszystko. Nie interesuje mnie ile i jakich głosników tam wsadzisz, czy bedzie miała 10 czy 100L.
                          W ogóle sie dziwie, że nie masz nic ani Comendante do porównania . No kurde pierwsi z szeregu orędownicy TL i nie mają dopracowanej konstrukcji tego typu ? Dopiero chcecie coś tworzyć ? Troche to śmiesze i żałosne zarazem. To tak, jakby lekarz przepisywał terapie, której sam na sobie nigdy by nie zastosował.

Ustalenie reguł to rozmywanie tematu z którego na koniec by nic nie wyszło, widać taki jest Twój cel.

Nie mam zamiaru tworzyc nowej konstrukcji do celów porownawczych bo nie mam na to czasu i szkoda mi kasy na głośniki, które mi się do niczego nie przydadzą po owym teście. Chciałem porównać swoje kolumny z TLkami szanownych kolegów ale widzę, że nie mam z czym porównywać. Król jest nagi.
                          I wlasnie takie porownanie nie mialoby zadnego sensu. Ty wytoczysz 3 drozne, ja male monitory i jakie to porownanie? Widze, ze Cie to meczy, wiec napisalem jakie porownanie mogloby miec jakikolwiek sens. Ty chcesz po prostu porownac jeepa do kombiaka i wydac opinie co jest lepsze.

Ja rowniez nie mam ochoty na tworzenie konstrukcji specjalnie pod jakies pseudo zawody. Ja mam swiadomosc tego jak graja kontrukcje TL i nie musze nikomu nic udowadniac, Ty sie z tym wychyliles, a teraz biadolisz, ze nie masz czasu i kasy na takie projekty.

Skomentuj

A, rozumiem, znaczy się, że jeśli coś mi wyszło to to nie ma znaczenia, bo "nie jestem wart uwagi" :) Coś podobnego usłyszałem na elektrodzie, dlatego stamtąd poszedłem i dlatego bardzo wdzięczny jestem za pomoc Pogromcy i Komendantowi - za cierpliwość w przekazywaniu wiedzy, za pomoc w uzyskaniu lepszych efektów mimo, że "bez pomiarów się nie da" it tym podobne. A Tobie wybaczam, bo nie słyszałeś i bo rzuciłem wyzwanie - w końcu sam się prosiłem o tego rodzaju odpowiedź .

I po raz kolejny stwierdzę fakty: 40 Hz jest w szerokopasmowcu oraz TL gra lepiej niż BR, innymi słowy, potwierdzam w praktyce "herezje" głoszone na temat TL mimo, że ich rozmiar mi się nie podoba .
                            Niestety zgadzam się z yoshim, że niepotrzebnie wdajesz się w tą dyskusję. Fajnie, że Ci się podoba Twoja tlka, i fajnie, że masz swoje zdanie, ale póki co jesteś trochę "niewiarygodny", dopiero raczkujesz w świecie diy jak sam wspomniałeś, co może się przekładać na mało obiektywną ocenę;-) Samokrytyki i dystansu do konstrukcji nabiera się po tym jak już ich trochę przerobisz, choć też nie zawsze:-)

Co do tematu porównanie byłoby ciekawe, Yoshi chyba ma po prostu chęć na konfrontację. Tylko stawiać cokolwiek w TL do porównania z Twoimi 3W Yoshi trochę mija się z celem. Choć Dawid pokonał Goliata... trzeba by chyba jednak przyjąć jakieś zasady takiej konfrontacji ;-) Jeżeli 3W, to z 3W w TL, najlepiej na tych samych głośnikach... Yoshi ma dopracowany projekt, dopracować taki sam w TL i sam chętnie wybrałbym się posłuchać

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                              Co do tematu porównanie byłoby ciekawe, Yoshi chyba ma po prostu chęć na konfrontację. Tylko stawiać cokolwiek w TL do porównania z Twoimi 3W Yoshi trochę mija się z celem. Choć Dawid pokonał Goliata... trzeba by chyba jednak przyjąć jakieś zasady takiej konfrontacji ;-) Jeżeli 3W, to z 3W w TL, najlepiej na tych samych głośnikach... Yoshi ma dopracowany projekt, dopracować taki sam w TL i sam chętnie wybrałbym się posłuchać
                              Ale tu nie ma co odkrywac na nowo ameryki i palowac sie z projektem specjalnie dla porownania. Wezcie dowolny 3way TL z projektu Troelsa, skopiowac i wciagnie tunelem dwa Blacki Yoshiego w pierwszych taktach dowolnej muzyki. Nie ma nad czym specjalnie dyskutowac, mozna tylko w kolko akcentowac slowa Troelsa ktore brzmia tak:
                              "The quality of the bass from the Audio Technology 10" sandwich bass driver in this transmission line cabinet is the best I've ever heard from a medium-sensitivity bass driver. Articulate, precise and responsive - and even so at low levels!

"The sound: Let's start with the bass as the W26 loading the transmission line delivers a clean and dry bass presentation, the best I've heard so far from this driver. It's deep and well controlled and thanks to the LCR circuit never becomes boomy. The bass blends very well with the middriver and it's really hard to comment on the mid's presentation as it just does what it's supposed to do, delivering a clean and transparent midrange."

Mnie tam wszystko jedno w co sie bawicie, jakie tam pierdzidziurki strugacie, ale czasami takie brednie niektorzy pisza, ze rece opadaj, i to jeszcze zaawansowanie forumowicze! :) Nie to zeby Troels byl moim guru, ale jemu chyba nie zarzucicie, ze zrobil i slyszal tyle konstrukcji ile mozna policzyc na palcach jednej reki?

Skomentuj

Nie na temat...

Robota nie zając, a brunetki są tak samo dobre jak i blondynki
                                I tu mi się podobasz :)

Skomentuj

Ale tu nie ma co odkrywac na nowo ameryki i palowac sie z projektem specjalnie dla porownania. Wezcie dowolny 3way TL z projektu Troelsa, skopiowac i wciagnie tunelem dwa Blacki Yoshiego w pierwszych taktach dowolnej muzyki. Nie ma nad czym specjalnie dyskutowac, mozna tylko w kolko akcentowac slowa Troelsa ktore brzmia tak:
                                  "The quality of the bass from the Audio Technology 10" sandwich bass driver in this transmission line cabinet is the best I've ever heard from a medium-sensitivity bass driver. Articulate, precise and responsive - and even so at low levels!

"The sound: Let's start with the bass as the W26 loading the transmission line delivers a clean and dry bass presentation, the best I've heard so far from this driver. It's deep and well controlled and thanks to the LCR circuit never becomes boomy. The bass blends very well with the middriver and it's really hard to comment on the mid's presentation as it just does what it's supposed to do, delivering a clean and transparent midrange."

Mnie tam wszystko jedno w co sie bawicie, jakie tam pierdzidziurki strugacie, ale czasami takie brednie niektorzy pisza, ze rece opadaj, i to jeszcze zaawansowanie forumowicze! :) Nie to zeby Troels byl moim guru, ale jemu chyba nie zarzucicie, ze zrobil i slyszal tyle konstrukcji ile mozna policzyc na palcach jednej reki?
                                  Nie oszukujmy się coś musi być na rzeczy;-) Ja słyszałem 8935A w b-r, teraz robię je w TL, sam jestem ciekaw efektu:-)

Skomentuj

nie masz nic ani Comendante do porównania
                                    Mieć coś tam mam. Komu się chciało, pofatygował się i sobie odsłuchał.

Skomentuj

Podales model glosnika, pojemnosc i rure. Kazdy moze sobie sam sprawdzi w symulacji jakie pasmo osiagnie ten glosnik w takiej obudowie. Nie wiem kto tu teraz z kogo probuje robic debila. Chyba, ze Twoje programy symulacyjne pokazuja inne mozliwosci.
                                      I co ci wyszło ? Bo mi po uwzględnieniu rezystancji szeregowej oraz podaniu realnego strojenia portu, który przed dolne umiejsciowienie nieco obniżył strojenie, wyszło coś takiego :

Powiedz mi gdzie widzisz te 40 Hz ? Bo ja widzę -6dB grubo poniżej 30Hz . Masz jakieś pytania, podszkolić Cię z symulacji ? Bo soś sobie nie radzisz. Jak w ten sposób projektowałeś bas reflexy no to nie dziwota że wszystko Ci źle grało haha.

I kto wychodzi na debila?

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                      Dawid z goliatem , Adam litości. Przecież ja mam tam na basie głośnik za niecałe 400zł. Nie statuje do ludzi z accutonami, focalami czy bóg wie jakim nieosiagalnym sprzętem !

Pozatym parę postów wyzej Comendante pisał, że on słyszał juz tyle basreflexów, tyle przetestował i wszystkie mu grały źle, aż go mdłości biorą na samą myśl. No to jeżeli tak, to w myśl tej teorii , nawet jakbym tak wstawił niewiadomo jakie głośniki , za niewiadomo jaką kase to i tak przecież zagra źle bo to bas reflex! No to czego się boja ? Niech wyciągają swoje TL które podobno gra lepiej od każdego bas reflexu i pokażą na co to stać.

A ja myślę, ze sie zasłaniasz opniniami Troelsa jakby on był sąd najwyzszy i prawda absolutna. Jeszcze nie tak dawno temu wszystko podobno było tak na prawde nieistotne, goup delay był nieistotny, liczyło sie to co słychać. Sam wkleiłeś link do testu porównawczego z nagraniami jak kolumny grają a nie jak są z budowane lub co powiedział o nich Troels ! Więc do cholery jasnej skoro liczy się tylko brzmienie i to co słyszymy zróby test odsluchowy. I nie pieprz mi, że wszystko jest jasne bo nie jest jasne. Po prostu sie migasz bo dobrze wiecie z Comendantem, że mam dobrą konstrukcje i tak na prawde niebardzo macie co pokazać. Wiuęc moze zacznijcie strugać jakieś porządne TL i jak skończycie to dajcie znać, ja swoje tak jak chciałeś "poprawie" tzn zetrę kurz i porównamy.

Skomentuj

No piekna charka, ale cos Ci na pomiarze ( z 1 strony ) spada szybko po przekroczeniu 50 hz, liche masz pomieszczenie czy jak? Wrzuc jeszcze pomiary bliskiego pola portu i glosnika, dla pelnej jasnosci. Druga sprawa, to niestety nie wiem jaka masz rezytancje w filtrze, wiec jej nie dodawalem. Czego by nie dodal to byloby przeciez zle, no nie?

A ja myślę, ze sie zasłaniasz opniniami Troelsa jakby on był sąd najwyzszy i prawda absolutna.
                                        Aha, rozumiem. Ciebie mam traktowac jako wiekszy autorytet, i to co powiesz jako swiete. Trzeba bylo tak odrazu hahahaha....

Jeszcze nie tak dawno temu wszystko podobno było tak na prawde nieistotne, goup delay był nieistotny, liczyło sie to co słychać. Sam wkleiłeś link do testu porównawczego z nagraniami jak kolumny grają a nie jak są z budowane lub co powiedział o nich Troels !
                                        No tak, kazdy mogl sam sie przekonac, ze praktycznie kazdy z monitorow w tescie pierdzial z bas refleksu. Pisze, prawie, bo nie kazdy byl BR. To jest fakt, a Ty starasz sie od niego wymigac, po co i dlaczego?

Po prostu sie migasz bo dobrze wiecie z Comendantem, że mam dobrą konstrukcje i tak na prawde niebardzo macie co pokazać.
                                        A gdzie napisalem, ze masz zla konstrukcje? Czlowieku, zaczynam sie Ciebie bac, bo jakis "demon" z Ciebie wychodzi, powoli chyba tracisz panowanie nad soba.

Wiuęc moze zacznijcie strugać jakieś porządne TL i jak skończycie to dajcie znać, ja swoje tak jak chciałeś "poprawie" tzn zetrę kurz i porównamy.
                                        Ja niczego nie musze strugac, a juz napewno nie po to zeby cos Ci udowadniac. Dla mnie to zabawa, a nie napinka jak to widac w Twoim zachowaniu miszcza Yoshiego, niezrownanego akustyka i konstruktora, ktoremu nikt do piet nie dorasta :)

Skomentuj

Yoshi, ja rozumiem, irytacja, te sprawy... ale ja stwierdziłem, co stwierdziłem, nie to, co mówisz, że stwierdziłem. Od tego faktycznie dostaję mdłości i proszę nic mi nie dopisywać.
                                          Co do konstrukcji, której nie ma i nikt nie słyszał, zapraszałem ogół wiele miesięcy temu i jak dopiero co pisałem, kto chciał, odsłuchał.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X