Jak beda takie proporcje to obudowa bedzie gigantycznie duza w stosunku do glosnikow. Ja bym zrobil to troszke inaczej. Trzeba zrobic dla glosnikow nieduza komore sprzegajaca, wypelniana materialem tlumiacym i nastepnie tunel minimum te 100cm bez zadnego tlumienia. Ta ten pomysl to jeden wielki kompromis, to tez trzeba dzialac troche inaczej. Poza tym obudowe zrobilbym w formie kanapki. Czyli zrob sobie szablon z rozrysowana komora i tunelem, taki plasterek gotowej obudowy przecietej w pol. Potem frezarka lub dobra wyrzynarka wycinasz z plyty wzor tej obudowy i sklejasz do kupy warstwy plyt robiac kanapke. Dzieki temu mozesz dowolnie uksztaltowac tunel i nie zuzyjesz na to wiele plyty. W koncu te monitory musza byc nieduze, a ich szerokosc tez raczej duza nie bedzie, pewnie z max 10cm, czyli potrzebowalbys okolo kilku frezowanch "plasterkow", przekrojow obudowy oraz dwie boczne scianki z cienkiej plyty hdf czy sklejki.
Takie rozwiazanie wydaje mi sie najsensowniejsze, bo jak w takim lilipucie bedziesz chcial wklejac przegrody tunelu to wiecej z tym zachodu niz korzysci, a tak to mozesz sobie narysowac finezyjny ksztalt tunelu, lacznie z ciekawa bryla samych monitorkow, a nie zwykle kaciaste prostopadlosciany.
Takie rozwiazanie wydaje mi sie najsensowniejsze, bo jak w takim lilipucie bedziesz chcial wklejac przegrody tunelu to wiecej z tym zachodu niz korzysci, a tak to mozesz sobie narysowac finezyjny ksztalt tunelu, lacznie z ciekawa bryla samych monitorkow, a nie zwykle kaciaste prostopadlosciany.
Skomentuj