Przenioslem sie tutaj z audiostereo. Tam probowano mi pomoc odnoscie glosnika Audio Nirwana Super 8. Jedną obudowę juz na smietnik wyrzucilem i wtedy wszedlem na tutaj. Podejrzewam, że ktoś z tu obecnych rownież tam mi podpowiadał. Z ustaleń jak i moich doświadczeń wynika że obudowa do tego glosnika musi mieć 40 litrow tak mi wyszlo doswiadczalnie z resztek poprzedniej obudowy, w mniejszej glosnik nie grał jak powinien. Wiem ze aplikacja do tego glosnika to ML TL ale od czegoś trzeba zacząć.
Chcialem sie pobawić wiec TL zalozenia: 40 litrow , f graniczna 40 hz a co mi tam 😀 Sd wej 1,3 Sd wyj 0,7 ( 200 cm2 ) dalo mi to z grubsza kompaktowe wymiary przy wysokosci 1 m.
Wczoraj troszkę już walczylem z i niestety tak jak sie spodziewalem nie jest najlepiej. Dzisiaj przyszedl czas na zmianę proporcji sd moze na 1:1 a pozniej na odwrocenie czyli na tunel rozszerzający się. Pewnie na tym sie nie skończy
Chcialem sie pobawić wiec TL zalozenia: 40 litrow , f graniczna 40 hz a co mi tam 😀 Sd wej 1,3 Sd wyj 0,7 ( 200 cm2 ) dalo mi to z grubsza kompaktowe wymiary przy wysokosci 1 m.
Wczoraj troszkę już walczylem z i niestety tak jak sie spodziewalem nie jest najlepiej. Dzisiaj przyszedl czas na zmianę proporcji sd moze na 1:1 a pozniej na odwrocenie czyli na tunel rozszerzający się. Pewnie na tym sie nie skończy

Skomentuj