Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz za ok 600-700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Był RA-972, ale już nie chciałem przeciągać, bo i tak dużo czasu zabrałem sprzedającemu. Postaram się go jeszcze przesłuchać, gdy będę zabierał do siebie na testy NAD C340.

Chciałem jeszcze posłuchać zachwalanego Audiolaba 8000, ale niestety dzień wcześniej ktoś go zakupił :/.

Linia dźwięku jest o tyle fajna, że można się umówić choćby poza godzinami otwarcia sklepu, przyjść ze swoim sprzętem, nawet i kolumnami, posiedzieć przy herbatce z właścicielem i porównywać :) A sale odsłuchową mają super, chciałbym mieć taki pokój

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
      Linia dźwięku jest o tyle fajna, że można się umówić choćby poza godzinami otwarcia sklepu, przyjść ze swoim sprzętem, nawet i kolumnami, posiedzieć przy herbatce z właścicielem i porównywać :) A sale odsłuchową mają super, chciałbym mieć taki pokój
      Że też ci się chce dojeżdżać do tego Rzeszowa )

Był RA-972, ale już nie chciałem przeciągać, bo i tak dużo czasu zabrałem sprzedającemu. Postaram się go jeszcze przesłuchać, gdy będę zabierał do siebie na testy NAD C340.
      To było najpierw wyższy model przesłuchać, szczególnie że tamten słyszałeś

A sale odsłuchową mają super, chciałbym mieć taki pokój
      Dawaj foty

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
        Że też ci się chce dojeżdżać do tego Rzeszowa
        Ale gość jest z Rzeszowa wiec :p a tak namarginesie fajne miasto polecam:p.Sam musze sie kiedys wybrac do "Lini dziwkeu"tylko hm zeby skorzystac z uslugi odsluchu nalezy cos kupic od nich?? z tego co mi wiadomo tak tam wlasnie jest.

Skomentuj

Nic nie trzeba kupować. Ostatnio co byłem to 2 godziny odsłuchiwałem i wyszedłem z pustymi rękami :)

http://www.liniadzwieku.pl/onas.php tu jest parę fotek sklepu i sali odsłuchowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
            Ale gość jest z Rzeszowa wiec :p a tak namarginesie fajne miasto polecam:p
            Eh, Kaman nie zrozumiałeś dowcipu )

Z kolei dla mnie za daleko aby sie wybrać na odsłuch

Nie byłem nigdy w Rzeszowie. Może kiedys odwiedzę jak fajne miasto

Acha, bo kolegakaman777, też z Rzeszowa - tu już iwem dla czego fajne

Skomentuj

Chcesz coś konkretnego to szukaj tak jak pisałem ci prędzej Sony ta-f 555es, marantz pm-78 to na prawdę rodzynki. :). Te nady radze sobie odpuścić o znowu się nie miło zawiedziesz trochę mało dynamiczne są za to co do Yamahy m-70 jak najbardziej polecam.

Skomentuj

Potwierdzam! Rzeszów fajny jest -urodziłem się tam :mrgreen:
                co do Nadów ja posiadam 3240-bardzo chwalona konstrukcja i warta polecenia

Skomentuj

A ja bym pociągnął dalej temat Yamahy m-70. Już od jakiegoś czasu myślę o nabyciu jakiejś końcówki mocy firmy Yamaha. Co myślicie o takiej na przykład MX-70 ? Aktualnie mam trochę spraw na głowie i nie mam czasu nawet poszukać jakichś informacji i porównań tych końcówek. W ogólne lepsze są te MX czy M ?

Skomentuj

Zamieszczone przez panwojciech
                    Potwierdzam! Rzeszów fajny jest -urodziłem się tam :mrgreen:
                    Ja sie nie urodziłem tam ale potwierdzam. No i niezle tam sie pije... :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez DanielDh
                      A ja bym pociągnął dalej temat Yamahy m-70. Już od jakiegoś czasu myślę o nabyciu jakiejś końcówki mocy firmy Yamaha. Co myślicie o takiej na przykład MX-70 ? Aktualnie mam trochę spraw na głowie i nie mam czasu nawet poszukać jakichś informacji i porównań tych końcówek. W ogólne lepsze są te MX czy M ?
                      Widzę że dobrego wyboru dokonałem z zakupem yamahy, bo teraz nagle nie wiedzieć czemu wszyscy ją chwalą i się czają na nią

Co do porównania to oczywiście zależy od konkretnego modelu, ale chyba jednak mx było lepsze, przynajmniej porównując najwyższe modele. Z M podobnierz najbardziej zaawansowana technicznie jest właśnie 70atka, mimo że nad nią jest jeszcze 80 i 85 (za to te mają więcej mocy).

Acha, apropo tych starych końcówek yamahy, proponuje poczytać forum audiokarma Tutaj niewiele osób miało z nimi doczynienia (ci co mieli już się wypowidali, może coś jeszcze doradzą), możesz też na audiostereo poszukać, ale tam to na niektóre wypowiedzi trzeba patrzeć przez palce

Skomentuj

Ja się urodziłem i mieszkałem przez 19 lat w Katowicach. A los mnie wywiódł do Rzeszowa i tutaj studiuje na Polubudzie. Potwierdzam jednak, że Rzeszów to świetne miasto, nie jest tak rozrośnięte jak Katowice, ale z to piękniejsze i spokojniejsze. To tak apropo Rzeszowa

Hmm, lukałem na Sonego TAF 555ES i 550ES, ale już od dłuższego czasu nie ma niestety :/
                        Tak samo z Marantzem PM78. To są bardzo rzadko spotykane modele w sprzedaży :/ Także to już musi coś o nich świadczyć.
                        Nad C340 jest o tyle fajny, że go słyszałem (wiem czego mogę się spodziewać) oraz ma pilota.

Co do dynamiki NAD C340 to tego mu zarzucić nie można, świetny wykop, bas naprawdę super, średnica też fajna chociaż trochę przy łagodzona podobnie jak wysokie, szczególnie w porównaniu do Rotela, ale o to mi też chodzi, bo średnica z 3W Classic jest bardzo detaliczna, a niektóre płyty są kiepsko nagrane...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item969741444_...0.html#gallery
                          M-70 i C-70

Skomentuj

Udało się :) W końcu kupiłem Sony TA-F 550 ES i to w swoim mieście za grosze. Mam przy tym pewność, że nie było w nim nic grzebane, wszystkie części oryginalne.

Później coś więcej napisze na temat brzmienia. Ale jeśli chodzi o konstrukcje to MF E10, Rotel i NAD po prostu nie ma startu. Kondensatory filtrujące jak szklanki :twisted: , ekranowane trafo i wielkie tranzystory Sankena Bydlak cięższy ze dwa razy od MF'a.

Skomentuj

Udało się :) W końcu kupiłem Sony TA-F 550 ES i to w swoim mieście za grosze. Mam przy tym pewność, że nie było w nim nic grzebane, wszystkie części oryginalne.

Później coś więcej napisze na temat brzmienia. Ale jeśli chodzi o konstrukcje to MF E10, Rotel i NAD po prostu nie ma startu. Kondensatory filtrujące jak szklanki :twisted: , ekranowane trafo i wielkie tranzystory Sankena Bydlak cięższy ze dwa razy od MF'a.
                              czekam na relacje:)

[ Dodano: 2010-03-30, 19:52 ]
                              Coś na temat tego sprzętu możecie powiedzieć?:
                              http://allegro.pl/item967442924_kenw...enwood_c2.html

Skomentuj

Pierwsze testy przeprowadzone :)
                                Zacznę może tak: poszukiwania wzmacniacz póki co zakończone.
                                Sony gra cudnie, impet basu i jego kontrola jest taka, że te wzmacniacze mogą sobie tylko pomarzyć (prawdopodobnie 90W robi swoje). Potencjometry działają idealnie. Mimo, że sprzęt ma już swoje lata. Przestrzeń super, lepsza niż w mfie. Taki neutralny w odbiorze. Ogólnie strzał w dziesiątkę .

Skomentuj

Tak jak mówiłem:). A raczej pisałem heh, wiedziałem iż kolega się nie zawiedzie. Świetny również jest 570es też można go spotkać co do 555es to rarytas i u nasz praktycznie nie osiągalny u sąsiadów z zachodu trochę tego tam widziałem jak tam byłem ale u nas już dawno nie. To samo z marantzem pm-78 który takie osławione modele przez niektórych jak pm-66ki, pm-80 oraz wiele innych rozkłada na łopatki w przedbiegach, jest to na prawdę świetny model. Co do nadów jest może i parę ciekawych modeli ale to już wolę tego soniacza albo marantza ponieważ taką szkaradę to chyba musiał bym w szafie schować. Design nadów nie bije na głowę wiadomo, że to nie jest najważniejsze ale nie powiem trochę biorę to pod uwagę. Co do twojego sonego to ma tak właśnie 80-90w nie pamiętam dokładnie wiem, ze ta-f530es miał 80 więc ten rzeczywiście możliwe miał 90w ale już dokładnie nie pamiętam.Z tzw "nowej" serii ES czyli po 1988 roku 550 ES jest moim zdaniem najlepszy. Nie bierzemy jednak pod uwagę starszych konstrukcji

http://hifigoteborg.se/Sony%20ta-f550es%20spec.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                                    Coś na temat tego sprzętu możecie powiedzieć?:
                                    http://allegro.pl/item967...kenwood_c2.html
                                    Też się na niego trochę czaiłem. Ale wydaje sie że do Yamahy (m70np) nie podskoczy. Pracuje to w klasie H, i podobnież - jak niektórzy piszą - średnio to to sie sprawdza w wykonaniu kenwooda, sporo osób wywalało część ukłądu, ale dobrze nie pamiętam o co chodziło (chyba na as jest temat o nim). Jednak myślę że jak za taką kasę z preampem to cena spoko. Ale może niech sie wypowie ten kto słyszał

A może coś takiego :

http://allegro.pl/item973795004_yamaha_m_2_hi_end.html

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                                      też mam już swój udział w tej aukcji i na tych 300zł z hakiem się nie zatrzymam

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                                        też mam już swój udział w tej aukcji i na tych 300zł z hakiem się nie zatrzymam

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                                          Cena raczej niska nie bedzie ale zawsze warto spróbować
                                          domyślam się, pewnie wyleci poza mój budżet... A co do kenwooda to chyba go sobie daruję, raz cena wysoka a dwa też czytałem trochę i fakt szału nie ma, tak samo w środku wmzaka(dostałem zdjęcia)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X