Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawkowy świat - wątek ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawkowy świat - wątek ogólny

Wątek ogólny dla fanów słuchawek z tego forum, w tym wątku doradzimy co kupić, co zrobić, jak i po co, pokażemy również swoje nabytki :)

Jako początkujący w wątku pokazuje swój nowy wzmacniacz wraz z słuchawkami które aktualnie posiadam.

Wzmacniacz Soha2 na lampach RFT słuchawki JVC HA-RX900, Audio-Technica ES7, na zdjęciach niema jeszcze mojego przetwornika oraz Kossów porta pro, ale jeszcze przyjdzie na nie czas :)

Modera proszę o przyklejenie tematu gdyż takowego niema a na pewno sie przyda, można w nim będzie zadawać pytania itd (chyba że lepiej wam jak smiecimy nowymi wątkami)

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Akg K501 oraz AKG K518DJ, oto fotki K501:

Choć grają świetnie niestety muszę się ich pozbyć (bieda w narodzie, jakby był kto zainteresowany na priv info :P ), K518 zostają, ale tylko dlatego że zarabiają na siebie, dźwiękowo nie ta liga co K501.

Skomentuj

Jako źródło używasz tylko lapka i zintegrowanej karty? :???:

Skomentuj

csbiczek, chwilowo gdyż przetwornik poleciał na aktualizacje :) Więc musze tydzień chociaż przemęczyć się bez niego :) No i mam troche do naprawy w wzmacniaczu bo kabelek jeden w trakcie transportu padł i musze go lutnąc ale cały wzmacniacz trzeba rozebrac

Skomentuj

Ja do swoich grado sr60i posiadam na chwilę obecną mxm'a. W planach cd. Mam zamiar zakupić coś starszego z napędem philipsa (philips lub marantz) i pobawić się w "modowanie" odtwarzacza. :mrgreen:

No i opowiedz coś o brzmieniu nowego "piecyka". :razz:

Skomentuj

przemo-lukas, a co ja CI mam powiedzieć mam go od dziś i nie moge uwierzyć co to robi już z pod integry z słuchawkami Powiem CI tak, na szybkiego wyczułem że mimo integry jest super separacja stereo, tak samo dobra separacja instrumentów, dzwięk się nie dzieli na poszczególne sekcje pasma, jest lity, całe pasmo jest ładnie wyeksponowane, na chwile obecną to tyle bo czekam na przetwornik i musze przylutowac kabelek od pykania przy wyłączeniu(rozładowanie kondensatorów). Co do ogółu czyli co robi wzmacniacz, to to co należy wzmacnia sygnał bez jakiś tam upiększaczy jego, jak słaby repertuar to słychać doskonale, dzwiękówke ze słaba tez słychać, wg mnie bardzo dobry klocek za ponad 1000zl (ja dałem mniej) i chyba nic lepszego się nie znajde czytając po forach. Powiem też ze jestem pod wrazeniem mocy, max jaki słuchałem to godzina 14nasta i myślałem ze słuchawki z głowy spadną! normalne słuchanie godzina 8-10 starcza :) max 11 :) Jest głośno, przy okazji wzmacniacz nie traci dynamiki(jak to mamy czelność zauwazyć w kartach dzwiekowych czy jakiś tam innych pierdziawkach) podczas sciszania. Na razie na tyle, uf sie rozpisałem sprosuje jak już się osłucham i oswoje z nim

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
              Modera proszę o przyklejenie tematu gdyż takowego niema a na pewno sie przyda, można w nim będzie zadawać pytania itd (chyba że lepiej wam jak smiecimy nowymi wątkami)
              UWAGI MODERATORA
              Za dużo jest przyklejonych wątków. Jeśli temat się przyjmie to zawsze będzie na pierwszej stronie.

Skomentuj

A więc ja stosunkowo niedawno przeszedłem na słuchawki. Głównie ze względu na brak ograniczeń w paśmie słyszalnym (jeśli są, to b.małe) oraz możliwość nocnego odsłuchu na wyższej głośności. Do tego mój pokój jest dość wredny akustycznie (gołe panele na podłodze, jedna ściana prawie pusta). Tak więc w ciemno kupiłem bardzo chwalone Koss'y UR40, gdyż naczytałem się opinii, że w tej cenie to skończony Hi-End :razz: . No i się nie zawiodłem, tzn na początku trochę, ale to za sprawą niewygrzania. Teraz, gdy mają za sobą ok. 200h grania, jest świetnie. Dałem za nie 149zł i w tej cenie trudno o coś lepszego. Współpracują z odtwarzaczem CD Fonica CDF001, za który dałem całe 30zł i IMHO to świetny napęd do Koss'ów UR40 (oba sprzęty wzajemnie maskują swoje wady). Jedynie w "I Want To Break Free" Queen'a, wybrzmieniu wysokich tonów trochę brakuje do ideału. Jednak to sprzęt budżetowy i nie można nie wiadomo czego wymagać.

Skomentuj

Kondensator dobrze wybrałeś ale mogłeś lepiej dokładając te 60zl :) CAL! mogłeś kupić ale one sa wredne dla sprzętu i pokażą wady już, wkońcu to to samo co denon 1001/1000 Stosunkowo jeżeli patrzymy na wydaną kase to za 2kzł mozemy mieć już sprzet półki hi-end więc słuchawki są bardzo dobrym wyjsciem jeżeli zależy nam na jakości i nie przeszkadza nam mała przestrzeń oraz ze coś na głowie leży :)

Skomentuj

Witam!

A ja posiadam stare słuchawki Technics RP HT400 i szczerze powiedziawszy należało by je w końcu zmienić, bo jak ich dłużej posłucham do strasznie męczą mój umysł. Dla mnie grają za twardo , wydobywają z siebie za dużo i za twardy bass który mnie męczy. No ale jeszcze przetestuję je jak przyjdzie mi kompakt, bo póki co cisnę z integry w kompie.

Pozdrawiam,
                    Krzysiek191022.

Skomentuj

Kondensator dobrze wybrałeś ale mogłeś lepiej dokładając te 60zl :) CAL! mogłeś kupić ale one sa wredne dla sprzętu i pokażą wady już, wkońcu to to samo co denon 1001/1000
                      CAL! są zamknięte, a takie mi nie pasują...

Skomentuj

Kondensator, tak mówi sporo ludzi a jak zakładają dobre zamknięte to nie wierzą ze one na prawde sa zamkniete Poza tym że męczą ja nie widze w takich słuchawkach wad :) To jak skrzynka zamknieta :)

krzysiek191022, powiedz ile chcesz przeznaczyć na nowe słuchawki to pomożemy coś wybrać

Skomentuj

Witam!

krzysiek191022, powiedz ile chcesz przeznaczyć na nowe słuchawki to pomożemy coś wybrać
                          Póki co nie mam kasy na słuchawki i pomęczę się z Technicsami, ale jak będę chciał kupować to nie więcej jak 250zł ;-)

Pozdrawiam,
                          Krzysiek191022.

Skomentuj

Kondensator, tak mówi sporo ludzi a jak zakładają dobre zamknięte to nie wierzą ze one na prawde sa zamkniete Poza tym że męczą ja nie widze w takich słuchawkach wad :) To jak skrzynka zamknieta :)
                            Możliwe, z zamkniętych miałem na głowie tylko HD205 (takie nagłowne imadełko :razz: ).

Skomentuj

krzysiek191022, do wyboru mozesz obadać CAL!, sennki HD438 i JVC HA-RX700, 3 szt warte uwagi :)
                              Kondensator, bez porównania do CAL! :)

Skomentuj

Moje K518DJ są zamknięte i idzie się jakoś przyzwyczaić. Chociaż zdecydowanie wolę swobodę K501, jednak minimalna wentylacja uszu musi być.

Skomentuj

Mi w środę przyszły sennheisery hd380 :wink:

Skomentuj

kombo, powiesz coś na ich temat bo podobno chwalone słuchawki :) To jest ta wersja PRO o ile się nie myle?

Skomentuj

A masz do czego je porównać?

Skomentuj

Tymczasem coś ala środek mojej sohy :)

Jeszcze tylko naprawie moduł od opóźnienia przy wyłączeniu(co by nie pykało, przykład starych wzmacniaczy przy wyłączeniu pyka w głośnikach) i będzie ok. Wzmacnicz troche szumi co mi przeszkadza ale wystarczy odkręcic gałke zeby szum nie był słyszalny, podobno to normalne...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X