Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawkowy świat - wątek ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

melisław ale mówie Ci że słuchanie na kolumnach to nie to samo co na słuchawkach :) U mnie szum jest słyszalny delikatnie po załączeniu przekaźnika który załącza końcówke całą. Ale przy odkręceniu gałki na full też tego nie słychać, szum nie zwiększa się. Teraz sam jade na integrze bo sprzedałem swój DAC, szkoda troche ale montuje CA sobie wiec kasa potrzebna, kiedyś kupie sobie jakiś DAC, coś na razie taniego a dobrego, potem się kupi lepsze :) Jestem zdania że słuchawki, CA, HA, PA to całkiem inna prezentacja muzyki, nie mówie że na któymś słucha się lepiej gorzej, ale to całkiem co innego, każdym coś innego osiągamy ale wszystko sprowadza się do jednego, słuchania muzyki :)

Skomentuj

Away ogólnie wszystkie wzmacniacze w sieci jakie można znalezc są spoko, powiem Ci że ja do słuchawek pokusiłbym się na konstrukcje Dolphina123, czyli ten mały wzmacniacz w obudowie hebanowej, pod słuchawki podpinał bym go spokojnie, uszkodzić na pewno nie uszkodzisz słuchawek, moc nie jest duża a słuchawki wysoką impedancje mają w stosunku do kolumn.
      Ja bym zastosowal raczej wyjscie z transformatora na sluchawki, bo zmienilem trafa Na razie nei badalem tej lampki na sluchawkach, bo mam nowy projekt na to specjalnie no i lampka w hebanie stoi i czeka na zamocowanie traf. Nie mam czasu sie tym zajac, wiec jak ktos potrzebuje czegos takiego to czemu nie Swoją drogą jest na sprzedaż za skromne 2stówki.

Skomentuj

dolphin123 no właśnie za 200zł można mieć od Ciebie niezłą zabaweczke, a wydaje mi się że jako taki OTL troche lepiej mogłoby to podziałać, ale różnie bywa, z trafkami dzwięk znów może być lepszy. Trzeba najpierw spróbować, o ile wogole ten sprzęt może działać w trybie OTL jak i z trafkami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
          z trafkami dzwięk znów może być lepszy
          Akurat trafo w lampowcu to zło konieczne, wina wszelkich niedomagan lampowcow, tj, znieksztalcen, ograniczenia pasma itp. Unikac jak ognia - stad powstala koncepcja OTL.

Skomentuj

Tylko nie każdy OTL pociągnie niskoimpedancyjne słuchawki, np. 32ohm

Skomentuj

Zamieszczone przez Kondensator
              Tylko nie każdy OTL pociągnie niskoimpedancyjne słuchawki, np. 32ohm
              A nie każdy transformatorowy nada sie do słuchawek 32om, przewaznie trafa sa na 4 lub 8om, inaczej wystapi niedopasowanie.

Skomentuj

Dlatego OTL jest dobrym wyjsciem ale nie każdy układ chyba może pracować jako OTL, chociaz ja tam nie wiem, ja ciesze się swoją hybrydą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                  Trzeba najpierw spróbować, o ile wogole ten sprzęt może działać w trybie OTL jak i z trafkami :)
                  Jeśli płytka ma w sobie zasilacz to można go wykorzystać. Jest na PCL86 więc nie ma probemu, żeb go przerobić na OTLa :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                  X