Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na przetwornikach do 2000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ss classic?
    Wygladaj tak samo jak ushery
    a napisal, ze nie pasuja mu wizualnie

---------- Post dodany o 15:47 ---------- Poprzedni post o 15:44 ----------

no to moze tiw aurum130 i usher ?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      Nie wiem tylko dlaczego tak sie upierasz przy wolnostojacych kolumnach z 2mindbasami.
      Jeden będzie robił jako sekcja średniotonowa...

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      Na Excele napewno nie starczy Ale znalazłem coś co może zgrać się wizualnie ze wspomnianym wcześniej Tiwem 200:

http://www.seas.no/index.php?option=...271&Itemid=247
      no nie powiem, wyglądało by to prawie idealnie(prawie bo tiw ma kopułkę a ten seas stożek):) no i ogólnie ciut duży jak na średniotonówkę by był

lub takiego scana na średnie: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1926.html
      co myślicie o tym? Wizualnie pasił by do tiwa

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      no to moze tiw aurum130 i usher ?
      aurum i tiw średnio mi się widza razem
      Last edited by csbiczek; 08.09.2011, 15:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Widzę, że ci cieżko dogodzić, zupełnie jak nastolatce wychowanej na MTV :razz:
        Moim zdaniem akurat w stosunku do dytona, usher, aurum, visaton czy seas wizualnie wypadają dużo ciekawiej.
        Jak juz wspomniałem przy tej kasie oprałbym środek na aurumie 130mk2, do tego bas również aurum 200km2, wysoki, wstega founteka.
        Taki zestaw na Aurumach mógłbym poprzeć w wątku "Wasz pomysł - nasza realizacja" Loudspeakershop ze wstęgą NeoCD3.0 czyli to samo co Aurum Cantus G2Si.
        Przetworniki czarne więc chyba się podobają ? Gdyby taka propozycja przeszła to miałbyś opracowaną zwrotnicę. Za kilka miesięcy (na gwiazdkę :)) pewnie mógłbym kupić zestaw tych głośników. Byłoby nas 2 chętnych. Ktoś jeszcze ?
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          Taki zestaw na Aurumach mógłbym poprzeć w wątku "Wasz pomysł - nasza realizacja" Loudspeakershop ze wstęgą NeoCD3.0 czyli to samo co Aurum Cantus G2Si.
          Przetworniki czarne więc chyba się podobają ? Gdyby taka propozycja przeszła to miałbyś opracowaną zwrotnicę. Za kilka miesięcy (na gwiazdkę ) pewnie mógłbym kupić zestaw tych głośników. Byłoby nas 2 chętnych. Ktoś jeszcze ?
          Średnio pasują mi te aurumy:P
          Wizualnie bardziej pasował by mi zestaw TIW200+ Scan Speak Discovery 10F-4424G00 + coś(np fountek neocd3.0)(pytanie tylko czy ktoś coś wie o tym ss?)

Skomentuj

Jak już tak sobie gdybamy i misiamy, to rozważ też konstrukcję 3 drożną z głośnikiem szeroko-pasmowym jako średniak.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
              Jak już tak sobie gdybamy i misiamy, to rozważ też konstrukcję 3 drożną z głośnikiem szeroko-pasmowym jako średniak.
              Też myślałem o tym tylko co by pasiło wizualnie do tiwa z szerokopasmowców?

Skomentuj

Cube Audio F155, membrana podobna, ale dochodzi wizzer, który nie musi się podobać.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  Średnio pasują mi te aurumy:P
                  Wizualnie bardziej pasował by mi zestaw TIW200+ Scan Speak Discovery 10F-4424G00 + coś(np fountek neocd3.0)(pytanie tylko czy ktoś coś wie o tym ss?)
                  Ech gorzej jak z babą :)
                  Coś mi się wydaje, że w AWX'ach jesteś zakochany. Mnie najbardziej pasują srebrne alu :P.

---------- Post dodany o 16:57 ---------- Poprzedni post o 16:56 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Cube Audio F155, membrana podobna, ale dochodzi wizzer, który nie musi się podobać.
                  To chyba STX wyprodukował ?
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

tak.........

Skomentuj

Wyprodukował je STX, ale są to głośniki na zamówienie firmy Cube Audio, opracowane pod ich wytyczne i przez nich sprzedawane. Więc nie są to stricte STX'y.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ten TIW, to prawdę mówiąc, w Twoich kryteriach do niczego nie pasuje (przynajmniej ja nie znam takiego przetwornika).

Ale ja nie o TIW.
                        Może warto zastanowić się nad B200 + fountek i do tego jakiś wysoko-efektywny głośnik nisko-tonowy.

Skomentuj

Może warto zastanowić się nad B200 + fountek i do tego jakiś wysoko-efektywny głośnik nisko-tonowy.
                          Fajny pomysł :) Tylko że sekcja mid-hi zamyka już prawie cały budżet.

Skomentuj

Może warto zastanowić się nad B200
                            Może mnie ktoś oświecić? Nie wszystkie skróty znam:P
                            Ten TIW, to prawdę mówiąc, w Twoich kryteriach do niczego nie pasuje
                            Dlaczego? A co ze scanem który podałem wyżej? Wizualnie bardzo podobne:)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                              Może mnie ktoś oświecić? Nie wszystkie skróty znam:P
                              Visaton B200, zacny głośnik, ale wizualnie do TIW'a to nie bardzo.
                              http://www.visaton.de/en/chassis_zub...nd/b200_6.html

Skomentuj

w cube audio bym nie wchodzil
                                nie za te pieniadze
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Visaton B200, zacny głośnik, ale wizualnie do TIW'a to nie bardzo.
                                  http://www.visaton.de/en/chassis_zub...nd/b200_6.html
                                  Feee:P

Lepiej niech ktoś coś o tym powie:
                                  http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1926.html
                                  Też szerokopasmowy:)

Ewentualnie coś takiego tez bym zaakceptował na średnicy:
                                  http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w6-1914s.htm
                                  Last edited by csbiczek; 08.09.2011, 17:42.

Skomentuj

http://www.zaphaudio.com/temp/Scan-S...4424G00-HD.gif

Wygląda całkiem nieźle :)

Skomentuj

Ja tam tego TB nie słyszałem, chociaż faktycznie wygląda interesująco. Na parts express kosztuje dość sporo.
                                      A moja opcja po prostu chodzi mi cały czas po głowie, głośniki znam więc polecam. :drool:
                                      Zresztą padł pomysł, że po AS podejmiesz decyzję. Pomimo, że raczej traktował bym to jako wystawę, a nie odsłuch, to jakieś zdanie można sobie wyrobić o przetwornikach.

---------- Post dodany o 22:06 ---------- Poprzedni post o 21:59 ----------

A ten SS.
                                      Nie jest głośnikiem szerokopasmowym (pomimo dumnej nazwy w specyfikacji FULLRANGE), to po primo. Po "drugie primo" nie jestem zachwycony linią Discovery, więc ja osobiście nie ryzykował bym.

Skomentuj

Mamy 4 strony tematu a ja nadal nie mam pomysłu:P A tak trochę teoretycznie, powiedzmy że na głośniki i zwroty mam 3000zł, znajdzie się coś ładnego? Może z seasów exceli?

Skomentuj

A mnie się ten scan podoba, membranka 2,4g, wszystkie harmoniczne poniżej poziomu 0,001% w paśmie typowym dla głośnika średniotonowego (500hz-3khz), no i odpowiedni rozmiar-jakoś przekąs mam gdy ktoś pcha do 3-way 18cm woofer na mid.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X