Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Echo w kolumnie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.fratu.pl/irek/files/panel...cza_sub300.pdf

Stereofoniczne wejście wysoko poziomowe (róŜnicowe)
    To wejście słuŜy do podłączenia do zwykłych wzmacniaczy stereofonicznych nie wyposaŜonych w wyjście na
    subwofer aktywny. Specjalny typ wejścia (wejście róŜnicowe) zapewnia moŜliwość podłączenia do kaŜdego
    wyjścia wzmacniacza (równieŜ wzmacniacza zmostkowanego). W tego typu wejściu nie występuje masa która
    często jest przyczyna zwarć i uszkodzeń wzmacniaczy podłączanych do zwykłych wejść wysoko poziomowych.

Ja mam u siebie własnie tylko taka opcję podłaczenia . Czy chodzi właśnie o zwarcie ?

---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post o 00:45 ----------

SUB 300 Pana Irka posiada stereofoniczne wejście wysoko poziomowe (różnicowe). Mi Wystarczy wejście mono bo do obu kolumn chcę zamontować panel . To nie ma być jeden panel na dwa kanały tylko po jednym panelu na kanał . ( A tak w nawiasie to podoba mi się SUB 300 , ma te wszystkie bajery :) ) . Czy to o tym panelu piszecie pisząc panel Pana Irka . Bo może są jeszcze inne ? Ten STX się trochę różnił a też jest Irka.

---------- Post dodany o 14:55 ---------- Poprzedni post o 14:42 ----------

Ja muszę suba podłaczyć pod te wyjscie z nakretkami co idzie odrazu na glosniki . Nie wiem jak to sie nazywa fachowo to wam inaczej nie wytłumacze . Pod każdy kanał potrzebny mi panel.

Skomentuj

No to musisz miec dwa panele SUB300 Irka z wejsciami wysokopoziomowymi lub inny z takim samym wejsciem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        No to musisz miec dwa panele SUB300 Irka z wejsciami wysokopoziomowymi lub inny z takim samym wejsciem.
        Jak coś to kupię Panel SUB 300 pana Irka i będę miał z głowy :) Tylko na tym panelu nie widać takich pokreteł a pisze stereofoniczne wejście wysoko poziomowe (różnicowe) . Boję się że moge coś kupić co sie potem nie nada do niczego .

---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post o 15:19 ----------

Jednak są tylko dwa , SUB 150 i SUB 300

Skomentuj

Jeszcze takie pytanie , Zastanawiam się od wczoraj czy jednak nie kupić grubej rury PCV i sie nie pobawić w TL . Wymysliłem kilka rozwiązań technicznych jak zmieniać rózne parametry tuby . Drogo chyba nie będzie i może bym sięgnął 20Hz :) . Robiliście takie testy ? Na Hornresp jakby głosnik niżej schodzi w TL ale odpowiedz impulsowa przy 20Hz jest ogromna , no chyba ze robiłem coś nie tak . Przy 30Hz odpowiedz impulsowa wyszła mi już 20% mniejsza od B-R . Czy tak jest naprawdę ? A i do jakiej granicy warto stosować TL ? ja myslałem o 40Hz a potem juz zwykły głosnik basowy . Czy takie kolumny są spotykane ? Czy jednak TL gra aż do 300Hz ?

Skomentuj

Zrobiłem Preamp Wallin'a . Podłaczyłem go pod zwykły zasilacz ale burczy . Czy wasze Preamp Wallin'a są mocno ekranowane ? Czy macie je tylko podpiete pod baterie i zadnych tam zasilaczy ?

Skomentuj

Hej ! :)

Napisałem by nie było że się poddałem , Mam już wszystko porobione . Nie bawiłem sie tak jak miałem to robić tylko zrobiłem po waszemu, było prosciej i szybciej(mam na mysli te zgranie fazowe. Byle była tylko zapaść mniej wiecej 6dB w przeciwfazie na wykresie i tyle :d). Kolumna jakos tam gra . na średnich i wysokich jest w miarę równo . Pream na baterii działa dobrze , karta SB100 z alegro też działa , choć impuls w pierwszej milisekundzie pozostał na wykresie. Warunków zbyt dobrych do pomiarów nie miałem, ale od 500Hz można przyjąć że są wiarygodne . Jak znajdę trochę czsu to zamieszczę tu troche poszarpanych lini . Chciałem podziękować za pomoc :)

Żeby było śmieszniej to teraz myślę nad czymś maleńkim do pomieszczenia 4m^2 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz posta
                Byle była tylko zapaść mniej wiecej 6dB w przeciwfazie na wykresie i tyle :d)
                No to popracuj nad tym trochę bo 6dB to bardzo słabo. Jakby było 36dB to wtedy można się chwalić

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  No to popracuj nad tym trochę bo 6dB to bardzo słabo. Jakby było 36dB to wtedy można się chwalić
                  A widzisz , teraz będę musiał rozstawić na nowo cały sprzęt pomiarowy i pomierzyć raz jeszcze. Znowu przeprowadzka z kompem do dużego pokoju >:( . Jak coś to dopracuję te zgranie i pokażę co wyszło. Jutro zaczynam pomiary.

---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------

Chciałem dodać pliki ale nie umiem . Panie Yoshi_80 wyszło ponad 30 dB :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X