7mam takie czerwone audifile , kupiłem razem z buforem , 1uF i chyba 4.7 uF . jedynki wymieniłem na vime z ciekawości i jakiś wielkich różnic w dzwieku nie zauważyłem.
Jantzen-Audio Superior Z-cap. Zgadzam się z opisem Pharoph-a - równorzędne odczucia soniczne miałem i nie tylko ja - w ślepym teście.
Porównywałem tylko z SCR. Tolerancja pojemności 0,2 % mierzona na mostku Wiena. Celowych testów na wiekszą skalę nie przeprowadzałem, ale róznice potrafią być duże i bezsprzeczne, gdy cały system audio stoi na dobrym poziomie.
To który z panów jedzie do USA po milion dolarów skoro jest on na wyciągnięcie ręki? Prosiłbym o zdanie potem relacji.
To prościzna w porównaniu z meską ciążą. Zapraszam do Radomia jak masz w jakiś sposób po drodze. I jak uszy myte to nie widzę innej możliwosci jak jechać we trzech:)
To prościzna w porównaniu z meską ciążą. Zapraszam do Radomia jak masz w jakiś sposób po drodze. I jak uszy myte to nie widzę innej możliwosci jak jechać we trzech:)
Znaczy przyjacielu ja nie słyszę takich różnic ale chętnie z Tobą pojadę do US na ten test - jakbyś wygrał to przynajmniej może nam nockę w kasynie w Las Vegas zafundujesz :)
Jeszcze nikt nie wygrał tej kasy?
To znaczy że różnicy nie słychać, proste.
No chyba że jest jakiś zamotany system odsłuchu że jeszcze nikt nie był w stanie udzielić poprawnej odpowiedzi.
Kto może mi do tego testu wkleić linka?
Wyzwanie jest od początku lat 60 gdzie wtedy to jeszcze było "tylko" 1k$ ale teraz już mamy niesamowitą kwotę.
This is not Randi's first clash with audiophile reviewers who claim to hear differences between various pieces of exotic equipment. He promises a million dollars (which he has waiting in an account for them) if any can prove in double-blind scientific testing that their extraordinary claims are true. None have stepped up so far.
Tego ogólnie jest jeszcze więcej - na kondensatory też się znajdzie.
Niestety nie jestem tego pewien i musiałbyś do nich napisać ale myślę, że coś się znajdzie bo jest to wyzwanie ogólnie na "exotic equipment" więc i kondensatory za kilka kafli też powinny pod to podejść.
Jak na detal 10uF za 12zł to przyzwoita cena. W TME jb capitors są dużo droższe (17zł) http://www.jbcapacitors.com/
Ja mam resztki Dearborn kupione za grosze: http://www.dearbornelectronics.com/
Prawdopodobnie oni wykonują kondensatory dla Dayton Audio.
Przy okazji chodzi mi po głowie pomysł aby zamówić dużą ilość bezpośrednio od producenta z Chin czy Taiwanu. Za 10uF wyjdzie mniej niż 1$. Sądzę, że przy wartości zamówienia 3000$ (różne wartości z szeregu) chciałoby im się gadać. Mógłbym 1000zł w taki biznes zainwestować. Byliby chętni? Oczywiście każdy miałby zapas na dwa lata. Minimum 10 chętnych osób. Są szaleńcy, którzy nawet do pułapek chcą dawać MKT?:)
Skomentuj