Jeśli chodzi o uzyskanie niskiego zejścia basu w małym pokoju około 12 metrów kwadratowych to jaki by użyć głośnik? Pytam bo ja kompletnie nie mam pojęcia
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uzyskanie niskiego basu w małym pokoju ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaDuży nisko cięty głośnik w closed. Filtr LPF skompensuje efektywność a gładkie zbocze odpowiednio zestrojonej OZ da zejście do bardzo niskiego basu. Tylko w tej opcji trzeba czegoś większego niż 8 cali :)
A tak po polsku byś mógł napisać ?:) (tak wiesz bardziej jak dla nieznającego się za bardzo człowieka na akustyce)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaZ tego co pamietam to Paweł mial go w domu.
ale MDS08 i niski bas? bez jaj
AWX 10" chyba pod kazdym wzgledem go zjada. no moze poza moca, bo potrzebuje duzo drozszego wzmacniacza
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiestety zakup solidnego subwoofera to koszt 500-800zl.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaniestety to tylko zakup glosnika :/
Zeby zrobic w 12 metrach potrzebujesz min 12 cali najlepiej z duzym wychyleniem+buda np 120L 20hz i bedzie trzesło:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaNie liczac panelu mozna zrobic w tych pieniażkach fajnego subika
Zeby zrobic w 12 metrach potrzebujesz min 12 cali najlepiej z duzym wychyleniem+buda np 120L 20hz i bedzie trzesło:)
Skomentuj
-
Niski bas to pojęcie względne, zależy co kolega oczekuje, mnie zadowalają monitory z 2x 17cm w pokoju 15m2 jak bym dostawił tutaj 10 czy 12 cali to bym zagłuszył całą średnice i wysokie pasmo. Juz przy tych kolumnach polowa przedmiotów wpada w rezonans powodujac nieprzyjemne doznania.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaNiski bas to pojęcie względne
A co do kolumn to nie,subwoofer bede pompował kolumny moga być nawet aktywnie odciete na 50hz
a głosnik jak najbardziej na duzym gumowym resorze min te 3.5cm w obie strony.
---------- Post dodany o 22:45 ---------- Poprzedni post o 22:44 ----------
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaJuz przy tych kolumnach polowa przedmiotów wpada w rezonans powodujac nieprzyjemne doznania.
Skomentuj
Skomentuj