Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CD vs pliki

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to znaczy przyzwoity DAC, czy rdac Arcama to przyzwoity dac, bo dla mnie to porażka jest, dla mnie przyzwoity dac to theta basic III na rynku wtórnym za ok 2000 ale nie czyta gęstych plików i nie ma wejscia USB.

---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post o 21:53 ----------

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
    Roman nie bądź śmieszny i pojeździj trochę po kolegach/ salonach hifi i posłuchaj. Zaraz powiecie, że Diora ws442 po lekkim tuningu to hajenT
    Tu nie ma nic do niezrozumienia. Wy rozumujcie dalej, ja będę słuchał
    W końcu jakiś głos rozsądku.

Skomentuj

Zamieszczone przez jarokar Zobacz posta
      Co to znaczy przyzwoity DAC,
      to dac magic CA, Benchmark dac

Skomentuj

Bo słyszysz to co chcesz usłyszeć :)

Kreuje sobie w myślach jak występujecie w ślepym teście, a zaraz po nim widzę wasze miny gdy dowiadujecie się jak brzmi prawda

To tyle z mojej str. na ten temat. Skończyłem.

Skomentuj

kaka22 trochę się rozpędziłeś!Tak się składa że dobry salon HIFI mam nieopodal domu,i dzięki uprzejmości właściciela mogę tam odsłuchać wiele różnych sprzętów.Śmieszny to Ty jesteś pisząc o Diora ws442 co to ma do rzeczy?Różni nas to że Ty słuchałeś tylko drogich sprzętów,ja tych drogich i "tanich " diy.Miałem nawet okazję je porównać przy bezpośrednim odsłuchu więc wiem co piszę

Skomentuj

Znam takich co kolumny testowali na amplitunerach do kina Onkyo Więc test, a test. Postaw chociaż system za 30 kzł i wtedy zobacz co słyszysz, a o czym możesz przeczytać

Skomentuj

Postaw chociaż system za 30 kzł i wtedy zobacz co słyszysz, a o czym możesz przeczytać
              Pieniądze nie są tu wykładnikiem a prawidłowe zestawienie,zestaw za 10kz może zagrać lepiej jak zestaw za 30kz

Skomentuj

Jak ktoś pisze o systemie za 30k zł to raczej nie jest tu jego miejsce :) Na takie tematy proponuję przenieść się na inne forum. Temat jest z dupy moim zdaniem i na pewno nie tylko moim. Gdyby ludzie zastawiali się systemami po 30k zł, to po co miałoby to forum istnieć ? W dodatku jeszcze w Polsce ? Czy nie trafia jak się konkretnie piszę, że tu ludzie słuchają monitorków na stx'ach i innych pochodnych ? Nie jesteśmy zainteresowani odtwarzaczami za 10k zł. :) Żegnam ozięble

Skomentuj

Więc test, a test. Postaw chociaż system za 30 kzł i wtedy zobacz co słyszysz, a o czym możesz przeczytać
                  świetny argument jaki merytoryczny

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    to dac magic CA, Benchmark dac
                    Wszystko fajnie tylko napisz ile te urządzenia kosztuja, bo ktoś chciał udowadniać, że komp za 1000 moze zagrać jak CD za 10000.

Skomentuj

Mylisz się i to gruuubo. Ja też robiłem monitorki na SC10n i W100S. I to nie ma żadnego znaczenia, czy ktoś ma w domu focale utopie, czy słucha kolumn na STX. Czyli jednak twierdzisz, że odtwarzacze CD są gorsze, ale słychać to tylko na tanim sprzęcie, zwłaszcza te drogie odtwarzacze. Jak myślisz dlaczego nie napisałem o sprzęcie towarzyszącym za 300 zł tylko za 30 kzł? Bo na takim zestawie zweryfikujesz czy coś rzeczywiści gra, czy nie.

Skomentuj

no i E-MU jak komuś nie jest potrzeba taka funkcjonalność jak mają te urządzania .
                        Używkę CA dac magic kupisz już w sensownej cenie No bechmark już trochę kosztuje ale nie 10 koła

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                          Jak ktoś pisze o systemie za 30k zł to raczej nie jest tu jego miejsce :) Na takie tematy proponuję przenieść się na inne forum. Temat jest z dupy moim zdaniem i na pewno nie tylko moim. Gdyby ludzie zastawiali się systemami po 30k zł, to po co miałoby to forum istnieć ? W dodatku jeszcze w Polsce ? Czy nie trafia jak się konkretnie piszę, że tu ludzie słuchają monitorków na stx'ach i innych pochodnych ? Nie jesteśmy zainteresowani odtwarzaczami za 10k zł. :) Żegnam ozięble
                          Napisz jak można się wypowiadać o dajmy na to odtwarzaczu za 3000 słuchając go w systemie za powiedzmy 2000, ja często słyszę zachwyty "guru" DIY którzy twierdza że zbudowali wzmacniacz naj naj i oceniają go w systemie na głośnikach made i china z supermarketu, a potem są zaskoczeni, że w przejrzystym systemie wychodzi lipa ale dla nich to system jest do d..y bo przecież u niego gra lepiej.

Skomentuj

Informuję, że ten temat jest gówniany z racji tej, że to forum DIY audio a nie audiostereo i highfidelity. Ktoś kto jest osłuchany już wyraził tu swoje opinie na ten temat. Reszta buduje wzmacniacze lampowe we własnym zakresie za 500 zł i świeciowych elementów z wyrzuconego na śmietnik telewizora czarno-białego. Nie wiem jak to wytłumaczyć w imieniu DIY. Rozumiesz przekaz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              no i E-MU jak komuś nie jest potrzeba taka funkcjonalność jak mają te urządzania .
                              Używkę CA dac magic kupisz już w sensownej cenie No bechmark już trochę kosztuje ale nie 10 koła
                              dobra inaczej Bechmark używka pewnie ok 2000 do tego komp 1000 i oprogramowanie 200 jakis tablet do sterowania 300 razem 3500, za używke CD masz odtwarzacz który jako nowy kosztował w okolicach 8000 i dalej nie wiem czy komp zagra lepiej nie słuchałem tego daca wiec nie będę się wypowiadał. Ale trudno to zestawienie nazwać budżetowym

Skomentuj

ale kopa każdy prawie już ma więc go nie licz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                                  Informuję, że ten temat jest gówniany z racji tej, że to forum DIY audio a nie audiostereo i highfidelity. Ktoś kto jest osłuchany już wyraził tu swoje opinie na ten temat. Reszta buduje wzmacniacze lampowe we własnym zakresie za 500 zł i świeciowych elementów z wyrzuconego na śmietnik telewizora czarno-białego. Nie wiem jak to wytłumaczyć w imieniu DIY. Rozumiesz przekaz ?
                                  Rozumiem przekaz, tylko nie rozumiem czemu zakładasz, że na tym forum nie ma zainteresowanych takim tematem.
                                  Po drugie chodzi mi o to, ze wielu takich jak Ty twierdzi autorytatywnie że na śmieciowych elementach można zbudować świetnie grający sprzęt, ja uważam że poprawnie grający.
                                  Po trzecie to forum DIY i czy kolumny zbudowane prze ze mnie na przetwornikach SS Revelator nie upoważniają mnie do pisania na forum, może tylko ci co mają STX, a ci co składają klony pasów i akfejsów też nie maja racji bytu.

Skomentuj

i tel z androidem z którego można sterować podstawowe funkcję:)

Skomentuj

Jak myślisz dlaczego nie napisałem o sprzęcie towarzyszącym za 300 zł tylko za 30 kzł? Bo na takim zestawie zweryfikujesz czy coś rzeczywiści gra, czy nie.
                                      Nie zrozumiałeś; zestaw za 30 tyś to dalej mógł by być zestaw DIY za kwotę 5 razy mniejszą (koszt przetworników) Zagrają tak samo a kosztują totalnie różnie...

Skomentuj

Nie rozumiem dlaczego kompa mam nie liczyć nie kosztował był za darmo.
                                        Nie wspominam że komp hałasuje chyba że laptop, ale dla mnie to nie jest ergonomiczne rozwiązanie.
                                        Nie jestem sceptycznie nastawiony do plików ale dla mnie rozwiązania Linna są swietne tylko czemu tyle kosztują

Skomentuj

Zamieszczone przez jarokar Zobacz posta
                                          Rozumiem przekaz, tylko nie rozumiem czemu zakładasz, że na tym forum nie ma zainteresowanych takim tematem.
                                          Po drugie chodzi mi o to, ze wielu takich jak Ty twierdzi autorytatywnie że na śmieciowych elementach można zbudować świetnie grający sprzęt, ja uważam że poprawnie grający.
                                          Po trzecie to forum DIY i czy kolumny zbudowane prze ze mnie na przetwornikach SS Revelator nie upoważniają mnie do pisania na forum, może tylko ci co mają STX, a ci co składają klony pasów i akfejsów też nie maja racji bytu.
                                          Bo to czcze gadanie i nic więcej, nie wnosi niczego do pisania. Widzisz tu takich co mają CD za 10 000 zł i systemy za 30 000 zł ? Pisałem wcześniej, że Ci co słuchali to już napisali co o tym myślą.. po co drążyć to dalej ? Nic z tego nie wynika. Wyniknąć może, jak postawisz swój zestaw Linn'a z opisu obok naszych Dac'ków (mój np. za 1199 zł) do tego poskładamy jakieś inne grajki, napijemy się wódki, strzelimy sobie po ryjach i wysuniemy jakieś sensowne wnioski, inaczej to nie ma żadnego celu np, pisanie o zasilaczach i płytach głównych kontra odtwarzacz multimedialny za trylion pierdylion złotych.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X