Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CD vs pliki

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jarokar Zobacz posta
    Zapewniam Cię że 24 bity to nie jest panaceum na wszystko jak zakładasz, jak myślisz co zagra lepiej 16 bitów z systemu wyrafinowanego czy 24bity z komputera na głośnikach logitecha.
    Panie, czy Pan się dobrze czuje?
    Mówimy tu o sygnale a nie sprzęcie towarzyszącym.
    Przecież to normalne że 24bity zagrają gorzej na logitechach... a nawet Pańskie hi-endowe 16bitów.

16bitów lepsze od 24bitów?
    To tak jak by powiedzieć że mp3 128kbps jest lepsze od 320kbps.

Co innego jest lepsze a co innego dla mnie gra lepiej.

Skomentuj

Format 16 bitowy jest wystarczający do pełni wrażeń dźwiękowych, tylko trzeba umieć je wykorzystać i wydobyć cały potencjał z tego formatu to znaczy Cd.
      Ja nie twierdzę że 24 bity są be, tylko nie jest to panaceum na słabo grające systemy jak to niektórzy chcą za wszelką cenę udowodnić.
      Co zmienia 24 bity jeżeli realizacja i mastering jest skopany, materiał będzie dalej słabo grał i nie ważne czy to będzie 16,24 czy milon bitów.

Skomentuj

Moim argumentem jest to że komputer nie jest urządzeniem audiofilskim,
        wiem zaraz podniesiesz kwestie bit perfect ale mnie to nie przekonuje
        Dla mnie temat się skończył. Nie masz technicznych argumentów. Nie masz pojęcia jak działają nowoczesne, komputerowe systemy operacyjne.
        Jedyne co masz to przekonanie, które oczywiście masz prawo mieć, tak jak i ja mam mieć prawo przekonanie do czystej techniki i wiadomości jakie ja posiadam.

Zamykam wątek.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
        X