W SW nadal jest sieczka
W kwestii SW na XP to mam pod ręką drugiego laptopa z XP i dokładnie to samo mi wychodziło, więc chyba nie w tym problem. Niestety podłączenie z jigiem w arta też nie działa, stąd ponawiam prośbę o ewentualne sugestie co może być nie tak. Jeśli problem może polegać na kompatybilności jiga z kartą, to nie jest jeszcze smutne, ale jeśli miałbym lutować od nowa tą puszeczkę to już przykro
Z resztą, impedancję głóśników mierzy pomyślnie, podobnie jak strojenie bass reflex- również bez problemów, zatem czy w kwestii pomiaru on axis nie mógłbym go kompletnie pominąć, przy takich wykresach jak powyżej?
Tu jeszcze pomiar z fazą: (aż tak poszarpana jest?)
Mam jeszcze takie pytania: W kolumnach jest pochylona ścianka, pomiaru dokonuję mikrofonem prostopadle ustawionym do frontu. Czy w związku z tym ustawić w programie przesunięcie położenia głośników, a jeśli tak to z dodatnią czy ujemną wartością. I czy wpłynie mi to na fazę oraz polaryzację głośników.
Kolejne pytanie hipotetyczne: dla strojenia bass reflex w kolumnie dwudrożnej wykonuję pomiar impedancji głośnika niskotonowego w skręconej kolumnie- czy w konstrukcji trójdrożnej z jedną komorą dla głośników nisko i średniotonowego podłączam też tylko dół czy dół i średni?

Tu jeszcze pomiar z fazą: (aż tak poszarpana jest?)

Mam jeszcze takie pytania: W kolumnach jest pochylona ścianka, pomiaru dokonuję mikrofonem prostopadle ustawionym do frontu. Czy w związku z tym ustawić w programie przesunięcie położenia głośników, a jeśli tak to z dodatnią czy ujemną wartością. I czy wpłynie mi to na fazę oraz polaryzację głośników.
Kolejne pytanie hipotetyczne: dla strojenia bass reflex w kolumnie dwudrożnej wykonuję pomiar impedancji głośnika niskotonowego w skręconej kolumnie- czy w konstrukcji trójdrożnej z jedną komorą dla głośników nisko i średniotonowego podłączam też tylko dół czy dół i średni?

Skomentuj