Szanowni Koledzy,
witam po, krótkiej przerwie
Części dotarły, złożyłem zwrotnice i wpakowałem w kolumny. Wstępne refleksje mam takie: gra to lepiej niż na początku myślałem, że zagra, choć nadal nieco paskudnie- czego się spodziewać po kolumnach w cenie zwrtonic ? ;D Pomimo przykrej barwy brzmienia, przestrzeń jest zaskakująco dobra.(ciekawe). Brakuje góry i basu (dosyć przewidywalnie ich nie ma), tweetery najwyższe częstotliwości grają oczywiście nienaturalnie ,,sycząco"- chociaż też bez przesady; po prostu taka niedoskonałość głośnika za kilka złotych. Nie słychać prawie wcale trzeszczenia w punkcie podziału, podczas gdy z jakąś prowizoryczną zwrotnicą, było tragicznie. Nie odczuwam jakiś innych przykrych wrażeń. Mam nieskromne przeczucie, że naprawdę na to z czego są te kolumny zrobione, trudno by było wyciągnąć coś więcej. No i ciemny ten dźwięk, za to zdecydowanie bezbolesny i niewymagający dla uszu. Efektywność mała- pewnie poniżej 85dB. Nie ukrywam, że punkt odniesienia mam dosyć wyśrubowany, bo grające u mnie kolumny, to focal tc90td5+ seas prestige H1141-08 L15RLY/P- zrobione zawodowo
Trudno to jakby w ogóle ze sobą porównywać. Nie miałem jeszcze niestety okazji zrobienia rozsądnych pomiarów. Prowizorycznie tylko podsunąłem mikrofon, i charakterystyka wyglądała na płaską.
Nawet jeśli wyszłaby zgodnie z symulacją,( a na to wygląda) to jednak zdaję sobie sprawę, że musiałbym mieć jakiś niezależny punkt odniesiena. Co z tego, że będzie płaska, jeśli zakładalibyśmy, że wszystko jest źle pomierzone :) Jak tylko będę miał możliwość, to zadziałam i wrzucę wyrkesy.
witam po, krótkiej przerwie

Nawet jeśli wyszłaby zgodnie z symulacją,( a na to wygląda) to jednak zdaję sobie sprawę, że musiałbym mieć jakiś niezależny punkt odniesiena. Co z tego, że będzie płaska, jeśli zakładalibyśmy, że wszystko jest źle pomierzone :) Jak tylko będę miał możliwość, to zadziałam i wrzucę wyrkesy.
Skomentuj