Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.5 drogi STX FX-300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W sumie racja troche kłopot z tym będzie. Trzeba zasilanie i sygnał puścić osobno :/

Skomentuj

niekoniecznie, sa wskazniki ktore nie potrzebuja zasilania biora je z sygnalu

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
        niekoniecznie, sa wskazniki ktore nie potrzebuja zasilania biora je z sygnalu
        Kolego masz jakieś przykłady ?

Bo mnie to coraz bardziej interesuje :P

Skomentuj

prosze http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=547851 ja mam gdzies troche inny z jakis kitow do samodzielnego montazu nie pamietam firmy

Skomentuj

Nie na temat...
            Altusy 110 Disco mają taki wskaźnik z diodami

Skomentuj

na dno kolumny co lepiej dac watpoline czy piaskiem zasypc?? dociazenie razczej bedzie lepszym rozwiazaniem wg mnie

Skomentuj

Moje kolumny bez dociazania wazyly 30kg/szt

Skomentuj

Może Ktoś pomoże.
                  Gdzie co ma być podłączone w tej zwrotnicy?

A - to chyba + idący od wzmacniacza?
                  B - to minus idący od wzmacniacza?
                  A pozostałe?
                  Last edited by ginhop; 24.02.2014, 07:49.

Skomentuj

glosniki
                    idac od prawej - gora kolumny
                    dolne to minusy, gorne to plusy

Skomentuj

W mojej okolicy jestem zmuszony kupić mdf 19mm, bo innego nie ma.
                      Teraz pytanie.
                      Czy jest sens kleić dwie 19mm na przód kolumny?
                      To nie będzie za grubo?
                      No a jeśli tak, to czy trzeba zmienić wielkość wymiarów skrzynek (pojemność wewnętrzna), bo jednak głośnik pójdzie prawie 2 cm do przodu.

Skomentuj

Nie będzie za grubo może spokojnie kleić.
                        Litrażu nie musisz zmieniać.
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ja dalem 19mm i jest OK
                          ewentualnie mozesz dac 3mm HDF na to zeby lekko zwiekszyc grubosc

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            ja dalem 19mm i jest OK
                            ewentualnie mozesz dac 3mm HDF na to zeby lekko zwiekszyc grubosc
                            Paweł jak da dwa razy 19mm nie zaszkodzi, a na pewno sztywniejsza będzie.
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ale fx-300 ma taka konstrukcje ze i tak jest bardzo sztywna
                              jak sie doda maty to juz jest bajka
                              a przy 38mm robi sie problem z "tunelem" jaki wytworzy takgruba scianka, no i nie kazdy ma tak dlugi frez zeby to wyciac

Skomentuj

Pawel, o jakich matach piszesz?
                                Zamiast tych wygłuszeń co podaje producent dać maty bitumiczne?

Skomentuj

Maty app, boll etc. i nie zamiast tylko plus :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ginhop Zobacz posta
                                    Pawel, o jakich matach piszesz?
                                    Zamiast tych wygłuszeń co podaje producent dać maty bitumiczne?
                                    przeciez wyraznie jest podane ze scianki trzeba wykleic mata bitumiczna z filcem!

http://allegro.pl/mata-filcowa-filc-...983515970.html
                                    2-3szt ida na kolumne (1szt poszla na sam tyl w 2 kolumnach)

Skomentuj

No tak.
                                      Tylko, że zdjęć na stronie stx wynika że filc daje się tylko na tył kolumny.
                                      Wata poliestrowa na tył oraz skosy.
                                      Natomiast komorę głośnika wysokotonowego wygłuszamy w całości na każdej ściance.

Wy proponujecie wygłuszyć także boki kolumny gdzie grają GDN'y?

Gdzieś kiedyś czytałem, że komory bass-reflex nie wygłuszamy zbyt mocno.
                                      Myślałem, że boki kolumny mają być gołe w przypadku komory z GDN'ami.

Skomentuj

Wy proponujecie wygłuszyć także boki kolumny gdzie grają GDN'y?
                                        Wytlumienie jak i jego miejsce wybierz na podstawie wlasnych odsluchow. Wbrew pozorom mozna tym duzo zmienic.

Skomentuj

No tak.
                                          Tylko, że zdjęć na stronie stx wynika że filc daje się tylko na tył kolumny.
                                          Wata poliestrowa na tył oraz skosy.
                                          byl osobny temat z takim pytanie - stx odpisal ze maty i watoline daje sie tez na boczne scianki!

Gdzieś kiedyś czytałem, że komory bass-reflex nie wygłuszamy zbyt mocno.
                                          Myślałem, że boki kolumny mają być gołe w przypadku komory z GDN'ami.
                                          pisalem juz o tym nie raz - AWXy same z siebie nawet przy niskim strojeniu potrafia buczec i trzeba to zniwelowac wytlumieniem
                                          wiec tutaj idzie go calkiem duzo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X