Pawel S. w jakiej formie mogą być dane opisujące krzywiznę tuby?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Waveguide
Collapse
X
-
Proponuję zrobić podcięcie i w miarę możliwości gęsto usiać otworami, żeby pasowało na większą ilość popularnych głośników, z 4, 5 czy 6-ioma otworami mocującymi o różnym rozstawie (seas, scan-speak, sba). Wtedy może być więcej chętnych i może nawet jakieś zbiorowe zamówienie się uda zrobić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWG powinien pasować do SB26 i STX
SB26ADC/CDC cztery śruby m4 na okręgu 52mm (tu nie jestem pewien bo nie mam tych modeli)
STX ALX cztery śruby m3 na okręgu 50mm
Otwór we froncie hds ma 33mm a seas chyba 38mm.
To jak jedna WG ma obsłużyć różne wymiary?Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiorekw Zobacz postaProponuję zrobić podcięcie i w miarę możliwości gęsto usiać otworami, żeby pasowało na większą ilość popularnych głośników, z 4, 5 czy 6-ioma otworami mocującymi o różnym rozstawie (seas, scan-speak, sba).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWG będzie montowany zamiast oryginalnych płytek frontowych więc np. do Seas nie nada się bo membrana jest przyklejona do frontu.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaPawel S. w jakiej formie mogą być dane opisujące krzywiznę tuby?
ale zebym wrzucil to na tokarke to musimy poczekac do wiosny. teraz mam pelno roboty :/
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWG będzie montowany zamiast oryginalnych płytek frontowych
np stx mocuje cewki wlasnie dociskajac front
czyli lepiej mocowac caly glosnik jak w monacorze
Skomentuj
-
Mam przed sobą ALXa z odkręconym frontem i nie widzę żadnego problemu z przykręceniem do niego tuby.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatylko rysunek
ale zebym wrzucil to na tokarke to musimy poczekac do wiosny. teraz mam pelno roboty :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWaveguide Troelsa sprzedawane w Poliku jest zrobione z POM
Konkret tworzywo. Ten monacor wyżej, to słabo przy tym wygląda...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaOtwory pod śruby też możesz zrobić?
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWaveguide Troelsa sprzedawane w Poliku jest zrobione z POM. Jak przy tym tworzywie wypada poliamid?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamoge. napedzane narzedzia mam
Zamieszczone przez wiorekw Zobacz postaGdyby zrobić mocowany do oryginalnego frontu byłby bardziej uniwersalny - sam pisałbym się na parę takich WG.
Skomentuj
-
Do tych głośników pasują WG-300 i WG-148R. Do Seasa można przykręcić WG do fabrycznej przedniej płytki bo jest płaska. W przypadku Scana front płaski nie jest więc łatwiej go odkręcić i zastosować adapter.
Zamieszczone przez wiorekw Zobacz postaChociażby Seasy 27 (TFF,TDC)
Zamieszczone przez wiorekw Zobacz postaScan-speak R2604
https://heissmann-acoustics.de/en/cnc-adapterplatte/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw tym przypadku nie ma znaczenia co wybierzemy. tutaj to tworzywo nie pracuje
Narysuję jeszcze drugą wersję do wyboru z wlotem przysłaniającym 1/3 zawieszenia jak w TW030WA11/12
Last edited by Echo1; 01.12.2018, 18:19.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaNa maszynie sterowanej programem?
tak, numeryczna tokarka z napedzanymi narzedziami
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaNa tubę będą działać siły od śrub mocujących i ciśnienie od midwoofera.
zobacz wtrysk monacora. tam masz ciensze scianki
my toczymy czyli material duzo grubszy
Skomentuj
Skomentuj