Comendante W mial rację, pisząc mi kiedyś ,że z wątkiem o tasuku należy sie wstrzymać , bo nie znajdzie on żadnego zrozumienia na tym forum.
Pogromco mitów , próbowałem obudów zamknietych z impulsem idealnym, próbowałem bas refleksów z rurka i z wyjściem u dołu obudowy , zrobiłem dwie linie tansmisyjne bo czytając Twoje wypowiedzi nabrałem ochoty na inną obudowę, ale nie pamietam bys kogokolwiek z kolegów , którzy konstruowali Tl prosił o zamieszczenie impuls respons, sam też nie zriobiłeś tego , a po jednym moim pomiarze uogólniasz swoje zdanie na temat wszystkich tasuków.
JEDYNA WADA TASUKA TO ROZMIARY!
dźwiek z tej wielkiej obudowy jest delikatny subtelny wręcz, znakomicie różnicuje nagrania wydobywa z basu wyrażny kształt oddziela kategorycznie dźwięki, każda zmiana filtracji jest wyrażnie odczuwalna , zupełnie inaczej niz w BR, bas reflex daje potęge wybrzmienia , a tasuk bardziej niz siłe pokazuje kolor szczegół i ... uczucie! tak Tasuk gra z miłościa i zaangażowaniem w każdy dźwięk, jeśli chodzi o wykresy , to wiele kolumn ma podobne i grają zupełnie inaczej, tak jest i w tym przypadku .
mam 44lata ale najlepszy jakościowo bas usłyszałem wlasnie z tego wybudowanego przy pomocy Comendante W tasuka ,i polecam wszystkim by choć spróbowali tej konstrukcji, bo naprawdę warto.
Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
JEDYNA WADA TASUKA TO ROZMIARY!
dźwiek z tej wielkiej obudowy jest delikatny subtelny wręcz, znakomicie różnicuje nagrania wydobywa z basu wyrażny kształt oddziela kategorycznie dźwięki, każda zmiana filtracji jest wyrażnie odczuwalna , zupełnie inaczej niz w BR, bas reflex daje potęge wybrzmienia , a tasuk bardziej niz siłe pokazuje kolor szczegół i ... uczucie! tak Tasuk gra z miłościa i zaangażowaniem w każdy dźwięk, jeśli chodzi o wykresy , to wiele kolumn ma podobne i grają zupełnie inaczej, tak jest i w tym przypadku .
mam 44lata ale najlepszy jakościowo bas usłyszałem wlasnie z tego wybudowanego przy pomocy Comendante W tasuka ,i polecam wszystkim by choć spróbowali tej konstrukcji, bo naprawdę warto.
Skomentuj