Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na SB34SWNRX-S75-6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki trapez tasukowy zadziała jak najbardziej, obliczenie jest właściwe. Standardowe tasukowe wytłumienie powinno wystarczyć. Wszystko się zgadza, łącznie z trudem docinania i mocowania nietypowych tasuków. Rzecz dla cierpliwego miłośnika robót ręcznych mimo wszystko wcale nie aż tak uciążliwa. Uwaga, 70 cm u podstawy to będzie rzeczywiście dużo. Mobilnym sprzętem to nie będzie, ale jak masz gdzie to upchnąć, problem pomijalny. Większe potworki jak odgrody czy tuby ludzie trzymają w niewielkich mieszkaniach i znoszą to dzielnie, skoro gra jak należy.

Skomentuj

jak będzie za cieżko to dokręcę kółeczka, patrzę na obudowy śreniotonowe i ich skosy, podobne jak jensen ats, poleciał mi akumulatorek do lumixa i nie moge zrobic zdjeć, ale wydaje mi sie ,ze nie będzie pasowac 70 cm podstawy, ujazmilem w końcu dxt na tyle ,że Christy Baron - Ain't No Sunshine z Chesky Records brzmi idealnie;
      ostateczne połączenie po prawie pół roku prób i różnych rozwiązań

- - - - - aktualizacja - - - - -

moge rozszerzyć podstawę o 20cm czyli podstawa miałaby 55cm, moze zrobić wyższy o 5 cm , bedę musiał odchylic od pionu moduł wysokotonowy ale kolumna nabierze smukłości

- - - - - aktualizacja - - - - -

ciekawy głosnik ten dxt, mimo filtrowania tylko 3,9uF i 1,8 oma slucham na leżąco siedząco i stojaco i dźwiek nie zminia sie zbytnio, no moze scena na stojąco staje troche obnizona , ale jestem pod wrażeniem głebi , plany są głebsze niz z iluminatora szpilkowego , inaczej tez gra niz z tasuka, jednak mala budowa daje troche wiecej przestrzeni niz szeroka ścianka

Skomentuj

moge rozszerzyć podstawę o 20cm czyli podstawa miałaby 55cm, moze zrobić wyższy o 5 cm
        Dobry pomysł. Daje to podobne Sd tunelu (6,5 Sd głośnika, bardzo wskazane), a każda modyfikacja uporęczniająca potworka się odwdzięczy. Nie to, że nie dałoby się z tak szerokim pudłem żyć, ale po co utrudniać sobie życie ponad konieczność.

Skomentuj

co by zakonczyc... pomiar na swieżym powietrzu głosnika sb34swnrx w pudełku 94l strojony na 20 hz rurka srednicy 10cm dlugosci 48 cm bez filtrowania pomiar z 2 metrów z otwartym bas refleksem i zamknietym przy pomocy watoliny w ilości dużej

Skomentuj

Czaruję...
          X