Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Korki wywala bo zapewne nie ma miękkiego startu transformatora, a transformator ma duży prąd udarowy przy rozruchu.
    A jak jest z plombami? Są czy nie ma? Pokarzesz jak to cudo wygląda w środku? na stronie producenta do PA800 są zdjęcia PA400
    Last edited by Adzik94; 16.10.2014, 21:27.

Skomentuj

nie wiem czy nie ma plomb

Skomentuj

Nie namawiaj go do odkręcania wzmacniacza który jest na gwarancji, na forum które przeglądają ludzie z STX-a... no bez jaj :)

Skomentuj

Jest jakaś naklejka naklejona na krawędzi górnej obudowy i bocznej lub tylnej, którą przy otwarciu można zerwać? Jeśli nie to nie ma plomb.
          marianW sumie masz rację;p Ehh ciekawość.

Skomentuj

chyba bede musiak odeslac im ta koncowke mocy bo warzy 9,5 kg a pa -800 powinna warzyc 11 kg ;/

Skomentuj

Zapytaj ile waży u innych ludzi ta końcówka, bo może u wszystkich tak ważyć a u producenta na stronie wazy inaczej.
              Ja mam DAP p-900 i waży 16,5kg a na stronach internetowych piszą wagę nawet do 24kg.
              Najlepiej napisz do producenta. Oni Ci odpowiedzą czemu tak jest.

Skomentuj

a jak ja znajde innych posiadaczy

Skomentuj

To znajdz aukcję z tym wzmacniaczem i zapytaj sprzedających jaka jest realna waga.
                  Miedzy innymi pytałem Cie wcześniej o to jak wygląda w środku bo na stronie producenta są zdjęcia takie same jak w PA400. Poza tym producent może podaje wagę z opakowaniem.
                  Last edited by Adzik94; 21.10.2014, 18:27.

Skomentuj

producent podaje wage netto

- - - - - aktualizacja - - - - -

hymm mam dostep do urzadzenia mierzacego moc wyjsciowa , ale mierzy bez rzadnego obciążenia jaka moc powinno pokazac ?

Skomentuj

Do jaką moc chcesz zmierzyć skoro bez obciążenia?

Skomentuj

nie wiem jak to konkretnie dziala podlacz sie jak kolumny i pokazuje ile ma mocy

Skomentuj

Nic to Ci nie pokaże. Żeby coś z końcówki wyszło to trzeba coś włożyć a jeszcze musi tez na czymś wyjść. Więc musisz mieć obciążenie i generator na wejściu. W sieci jest trochę wiedzy na temat mierzenia mocy wzmacniaczy.

Skomentuj

to jak to zmierzyć ? generator i oscyloskop mam

Skomentuj

Użyj szukajki.

Skomentuj

eh to ja zostane przy tym urzdzeniu

Skomentuj

To żebyś później nie marudził że nie masz czego odsyłać do STX;p
                                  Wybacz moją szczerość ale jesteś leniwy. Nawet nie zadasz sobie trudu znalezienia informacji na temat tego za co się chcesz zabrać.
                                  Sprawa druga zadajesz pytania, ludzie poświęcają Ci czas i dobrze radzą z doświadczenia, a Ty i tak wiesz lepiej i robisz po swojemu. Później się okazuje że nie wyszło tak jak chciałeś i znów pytania na forum. Nabijasz posty czy się zgrywasz?
                                  Last edited by Adzik94; 21.10.2014, 19:59.

Skomentuj

http://livesound.pl/tutoriale/artyku...ow-glonikowych

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://www.tromil.pl/moc-wzmacniacza

Skomentuj

Wymiękam.
                                      Kolejny arcy ciekawy temat z Twojej strony.

Skomentuj

wiemm..... i przeraszam... ale musze to jakos zmierzyc

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic320829.html
                                          irek2 dobrze pisze

Mniej nabroisz z końcówką jak zajrzysz do środka zobaczysz jakiej mocy jest trafo i zmierzysz napięcie zasilające końcówkę mocy.
                                          Ta końcówka zapewne pracuje w klasie AB więc jej sprawność to ok 60%
                                          Można oszacować moc wzmacniacza.
                                          Last edited by Adzik94; 21.10.2014, 20:18.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X