Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wydaje mi sie ze gdyby tak bylo to nie mozliwe jest osiagniecie stereo a tak nie moze byc

Skomentuj

Ale skąd wiesz że masz w tedy stereo. Poprostu grają ci oba kanały. Po za tym instrukcji do tego nie ma?

Skomentuj

wychodzi na to ze w tym mikserze jest zmostkowane wejscie sygnalowe , ale wtedy z prawego wejscia tez graly by obie kkolumny .... tu by musial sie wypowiedziec ktos kto posiada taki mikser i jest obeznany w temacie , ja mam za mala wiedze by pomóc ,

- - - - - aktualizacja - - - - -

nie wiem ... to route musial by sie wypowiedziec

Skomentuj

Nie koniecznie bo żeby był mostek jeden kanał musi być odwrócony o 180 stąd pewnie taki układ i sygnał ma właśnie z wejścia lewego i pewnie jest to opisane gdzieś. Przynajmniej tak miałem w wzmacniaczach do auta.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
            wlorze
            Zamieszczone przez magik558 Zobacz posta
            wlorzy
            Route66 i magik558, albo jesteście kolegami z tej samej klasy (podstawowej) albo Route66 i magik558 to jedna i ta sama osoba.

Skomentuj

Nie na temat...
              Route66

magik558

I jeden musi dojeżdżać do szkoły, no chyba, że w Gdyni ta podstawówka

Skomentuj

A ja wam mówię że działa dobrze i tak ma być. Lewy kanał jest opisany jako mono. Jeśli ktoś korzysta z sygnału mono, np. z instrumentu to nie musi wkładać dwóch kabli do L i R gniazda mixera tylko do L. A mixer odbiera takie coś jako MONO i wychodzi na obu wyjściach taki sam sygnał mono.
                Jeśli włożysz dwie wtyczki L,R z sygnałem stereo to na wyjściu masz stereo.
                Jak Ty Route wkładasz L i mixer odczytuje to jako sygnał mono a później pustą wtyczkę do R to zaczyna odczytywać jak stereo ale że nie podajesz przez pustą wtyczkę sygnału to nie możliwe jest wtedy żeby grał tobie na wyjściu kanał R.

Skomentuj

Adzik, naprodukujesz się, wytłumaczysz, a i tak zaraz wyskoczy że odda na gwarancję, bo przecież TAK NIE MOŻE BYĆ

I weź tu komuś coś zaproponuj, potem tylko same problemy...

Skomentuj

Marian masz rację. Po co ja będę klepał w klawisze jak i tak nikt z tego nie skorzysta.
                    Najlepsze jest radyjko kuchenne. I mocy ma mnogość i kabelków nie trzeba i gra.

Skomentuj

Dobrze że tylko dwa kanały miał bo jak by więcej było to by dopiero miał zagwozdke

Skomentuj

Dobrze też że nie wpadł na pomysł wkładania czegoś innego niż puste jacki.
                        Dzieci często wkładają kredki gdzie się da i wciskają kopułki w głośnikach żeby lepiej grały

Skomentuj

Z kredkami mógłby chociaż mieć różowy szum stereo

Skomentuj

Może dostanę złoty szpadel ale co tam.
                            Może ktoś będzie szukał takiej informacji.
                            Wpadł mi w ręce końcówka Alphard L2 to samo co STX PA-800.
                            Pomiar mocy wyszedł następująco.
                            Obciążenie 4 ohm.
                            1x230W
                            2x180W
                            Obciążenie 8 ohm.
                            1x150W
                            2x130W
                            Mostek nie mierzyłem ale można przyjąć że 360W/8ohm powinno być.
                            Brakuje dość sporo do deklaracji producenta ale można było się tego spodziewać. napięcie zasilania końcówek mocy +/- 62VDC. Napięcie przy pełnym obciążeniu na linii zasilania siadała o 12V.
                            Dołożyłem softstart, gniazdko AC do zasilania mixera, gniazdo Speakon jako wyjscie mostka (Alphard miał mostek w Speakonie kanału 1)
                            Zmieniłem też mostek prostowniczych z 8A na 35A, LED Power z niebieskiej na zieloną oraz cichy wentylator.

Last edited by Adzik94; 20.04.2022, 11:31.

Skomentuj

Czaruję...
                            X