wydaje mi sie ze gdyby tak bylo to nie mozliwe jest osiagniecie stereo a tak nie moze byc
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?
Collapse
X
-
wychodzi na to ze w tym mikserze jest zmostkowane wejscie sygnalowe , ale wtedy z prawego wejscia tez graly by obie kkolumny .... tu by musial sie wypowiedziec ktos kto posiada taki mikser i jest obeznany w temacie , ja mam za mala wiedze by pomóc ,
- - - - - aktualizacja - - - - -
nie wiem ... to route musial by sie wypowiedziec
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postawlorzeZamieszczone przez magik558 Zobacz postawlorzy
Skomentuj
-
A ja wam mówię że działa dobrze i tak ma być. Lewy kanał jest opisany jako mono. Jeśli ktoś korzysta z sygnału mono, np. z instrumentu to nie musi wkładać dwóch kabli do L i R gniazda mixera tylko do L. A mixer odbiera takie coś jako MONO i wychodzi na obu wyjściach taki sam sygnał mono.
Jeśli włożysz dwie wtyczki L,R z sygnałem stereo to na wyjściu masz stereo.
Jak Ty Route wkładasz L i mixer odczytuje to jako sygnał mono a później pustą wtyczkę do R to zaczyna odczytywać jak stereo ale że nie podajesz przez pustą wtyczkę sygnału to nie możliwe jest wtedy żeby grał tobie na wyjściu kanał R.
Skomentuj
-
Może dostanę złoty szpadel ale co tam.
Może ktoś będzie szukał takiej informacji.
Wpadł mi w ręce końcówka Alphard L2 to samo co STX PA-800.
Pomiar mocy wyszedł następująco.
Obciążenie 4 ohm.
1x230W
2x180W
Obciążenie 8 ohm.
1x150W
2x130W
Mostek nie mierzyłem ale można przyjąć że 360W/8ohm powinno być.
Brakuje dość sporo do deklaracji producenta ale można było się tego spodziewać. napięcie zasilania końcówek mocy +/- 62VDC. Napięcie przy pełnym obciążeniu na linii zasilania siadała o 12V.
Dołożyłem softstart, gniazdko AC do zasilania mixera, gniazdo Speakon jako wyjscie mostka (Alphard miał mostek w Speakonie kanału 1)
Zmieniłem też mostek prostowniczych z 8A na 35A, LED Power z niebieskiej na zieloną oraz cichy wentylator.
Last edited by Adzik94; 20.04.2022, 11:31.
Skomentuj
Skomentuj