Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Styki słychać ? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
    Dalej ironia i poszukiwanie poklasku. Ale Ty jesteś fajny. Zamiast robić teatrzyk to kup sprawdź jak Ci się chce. Ja podaje przykład, że są rzeczy, które potrafią zaskoczyć. Nigdzie nie napisałem, że jest lepiej tylko, że można wychwycić różnice. To, co nam się podoba jest kwestia subiektywną.
    Podaj konkretny model gniazda i wtyku.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

sprzęt musi mieć poziom , ale jeśli ktoś idzie w przesadę jest tym bardziej zadowolony im więcej wydał na rożne cuda.

Skomentuj

Może po prostu lepiej zainwestować w lepsze przetworniki/DAC?

Skomentuj

Zamieszczone przez luigi Zobacz posta
          pomijając złośliwość , kluczowe jest że to subiektywne .
          Bardzo nie lubie takiej formy dyskusji, bawimy się w filozofię. A co nie jest subiektywne... bo ktoś powie, że jest obiektywny? Bo zrobił ślepe testy.. już się wypowiedziałem na ten temat.

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
          Podaj konkretny model gniazda i wtyku.
          FT-SWS(R) NCF - cena niestety z dupy. Ja mam wersje bez NCF. Szukałbym używki. Nie kupywałbym ogólnie takich rzeczy jeżeli wartość sprzętu jest poniżej 10 tysięcy. Jest to duże uproszczenie, ale daje jakieś przełożenie.

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
          Może po prostu lepiej zainwestować w lepsze przetworniki/DAC?
          Tomku pewnie, że daci muszą być jak najlepsze. Przerzuciłem tego całkiem dużo. Miałem między innymi mój ulubiony dac od 3lite'a na 2xAD1865. Obecnie buduję daci 3lite'a z filtrem cyfrowym. Będzie AD1865 i AD1862, oba raczej powstaną w wersji XLR. Mnie te 600,00 zł na dwa gniazda naprawdę nie boli. Ja w samych kolumnach i elektronice mam utopione kupę kasy, a już chce mi się budować kolejne rzeczy..
          Last edited by Adam_85; 26.11.2018, 11:17.

Skomentuj

FT-SWS(R) NCF - no to już wiadomo czemu niektóre sprzęty ,, nie grały ,, na audio show.:)

Skomentuj

FT-SWS(R) NCF - no to już wiadomo czemu niektóre sprzęty ,, nie grały ,, na audio show.:)
              Nie umiesz czytać, jak coś nie gra to to Ci na pewno nie pomoże. Byłem na ostatnich 4 audioshow i fakt jest taki, że było sporo sprzętu, który nie grał. Gra jednak system, a nie gniazdo w systemie. Ludzie nie potrafią pojąć pewnych podstaw i później się miotają bo ktoś napisał, że idzie na gnieździe ściennym wyłapać różnice. Mnie wręcz obraża ten poziom rozmowy, a może delikatnie śmieszy :)
              Last edited by Adam_85; 26.11.2018, 11:26.

Skomentuj

Nie umiesz czytać,
                ty tez nie umiesz bo:sprzęt musi mieć poziom , ale jeśli ktoś idzie w przesadę jest tym bardziej zadowolony im więcej wydał na rożne cuda.

Skomentuj

ty tez nie umiesz bo:sprzęt musi mieć poziom , ale jeśli ktoś idzie w przesadę jest tym bardziej zadowolony im więcej wydał na rożne cuda.
                  Uważasz, że 600zł to dużo? Mnie dużo sprzęt kosztował bo mam dużo różnych rzeczy, które leżą po szafach, a nie niewiadomo jakie pieniądze w grającym systemie.

Skomentuj

że idzie na gnieździe ściennym wyłapać różnice
                    tak , jak się da 600 -800 za gniazdko trzeba to sobie jakoś wytłumaczyć.

Skomentuj

tak , jak się da 600 -800 za gniazdko trzeba to sobie jakoś wytłumaczyć.
                      300 zł za gniazdko dawałem.. dalej z tym czytaniem cienko. Fakt rozmowa o pieniądzach jest subiektywna, nie zamierzam się spierać.

Skomentuj

jestem przekonany że uzasadnisz stosowanie drewnianych podstawek pod kaliska głośnikowe

Skomentuj

jestem przekonany że uzasadnisz stosowanie drewnianych podstawek pod kaliska głośnikowe
                          Niczego takiego nie używam, ale cieszy mnie fakt, że się troszczysz o kolegów z forum.

Skomentuj

300 zł za gniazdko dawałem.. dalej z tym czytaniem cienko.
                            no to sukces , nie dla każdego możliwy

Skomentuj

no to sukces , nie dla każdego możliwy
                              W ogóle nie o tym mowa chciałbym zauważyć. Potrzebujesz uwagi, zapraszam na PW, na gg, porozmawiam z Tobą i nie mówię złośliwie. Ja podkreślam fakt, że pewne rzeczy, które zakłada się, że nie mają znaczenia, jednak jakiś wpływ potrafią mieć. Tylko takie rzeczy trzeba weryfikować, a nie rzucać pustymi słowami bez porkycia.

Skomentuj

Nie na temat...
                                zaprawdę powiadam Ci nie potrzebuje uwagi , jak skończę swój projekt zniknę z forum na zawsze
                                Last edited by luigi; 26.11.2018, 11:42.

Skomentuj

Nie na temat...

Nie na temat...
                                  zaprawdę powiadam Ci nie potrzebuje uwagi , jak skończę swój projekt zniknę z forum na zawsze
                                  Nikt nie każe Ci znikać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    Nie na temat...

Nikt nie każe Ci znikać.
                                    Nie na temat...
                                    Pewnie, że nikt nikogo nie wygania. Troche mocniejszą wymianą zdań nie ma co się przejmować. Olać to. Na forum dzielimy się doswiadczeniem, nikt nie ma obowiązku korzystać z doświadczenia innych, ale przecież może.
                                    Last edited by Adam_85; 26.11.2018, 12:04.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      spoko , tylko wolałbym używać swojego starego bolonietoperz

Skomentuj

I dalej nie wiem, dlaczego w zasilaniu urządzenia liczą się tylko najbliższe gniazdo i ostatnie 1,5 m kabla ( a dla niektórych jeszcze bezpieczniki przed trafo i za).

Na koniec mogę jeszcze tylko zacytować sentencję ze stopki kolegi z forum AS Lecha36: "Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej"
                                        Last edited by KAPRINT; 26.11.2018, 13:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                          I dalej nie wiem, dlaczego w zasilaniu urządzenia liczą się tylko najbliższe gniazdo i ostatnie 1,5 m kabla ( a dla niektórych jeszcze bezpieczniki przed trafo i za).

Na koniec mogę jeszcze tylko zacytować sentencję ze stopki kolegi z forum AS Lecha36: "Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej"
                                          Nie wiem kto Ci tych rzeczy naopowiadal, ja nigdzie takich rzeczy nie napisałem, a jeżeli to proszę o cytaty, które by na to wskazywały.

Lech jest dobrze mi znany, niestety gość ma jakąś tam rację, ale jest zapętlony w swojej własnej rzeczywistości. On i jego procedury, o których to głównie czytał a nie robił. Czyli ten sam problem co w większości przypadków. Widzę, ż Lech ma swoich fanów. 11 tys postów o tym jak nic nie gra robi wrażenie. Za to pierwszy lepszy test, który mu podsunąłem do sprawdzenia olał gorącym moczem. Klasyk, ja już się przyzwyczaiłem. Tylko ile energii trzeba było wpompować w taką ilość postów, a ile trzeba było energii, że sprawdzić zaproponowaną kwestię. Takie rzeczy mówią same przez siebie.

Co do samych bezpieczników wez sprawne urządzenie i daj rozbierzne wartości bezpieczników, tak aby nie uległy przepaleniu. Powiedzmy 1A i później zmień na 5. Powiedz mi czy jesteś w stanie wychwycić różnice. Trochę to działa jak przy kablach i ich przekroju. Jak ktoś ma głowę na karku to widzi jakie to otwiera możliwości. Z tymi bezpiecznikami złapałem się przy iampie. Odsłuchy robiłem na testowych bezpiecznikach 1A do uruchomienia końcówki, jak się zorientowałem i zmieniłem na 5A równowaga tonalna była wyraźnie przesunięta. Kto ma iampa może zrobić sobie szybki test.
                                          Last edited by Adam_85; 26.11.2018, 14:18.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X