Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hertz czy jbl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie mowie akurat o mikrusie czyli 8calachkosztuje niecale 400 wiem ze nie mozna ich porownyuwac (chocby sam rozmiar) ale jak sie pytali o polecenie lepszego glosnika to polecilem... jak bym mial se wstawic 15 cali do domu to chyba tylko tak dla zabawy bo ta 8 w 100% w moich 18mk by starczyla...coprawda mam 12calowy przetwornik ale to tylko dlatego ze niedlugo sie pewnie przeporwadze w ponad 35mk...

Skomentuj

skad wam sie wziela 15" mowimy tutaj o 10". Ravemaster kosztuje 240zl. TIW najtanszy 650 wiec nie wiem dlaczego je porownujecie ? Dalej Beyma jest tez drozsza.

pozdro :)

Skomentuj

skad wzieliscie te 650????? ja tam widze 397 no ale spoko...co do ok.250 pln to bym zrobil tandem na 2*w200s... ale to tylko moje zamieniki nie kaze sie nikomu sugerowac... z beymy do muzyki przytym bym wzial 12br70...zreszta padlo tez hertz es250 wiec moge spokojnie polecic tiw200xs

Skomentuj

skad wzieliscie te 650?????
          TIW 250 XS 8 ohm
          Cena: 677,00 PLN

ze strony greltona, jak poruwnujemy to moze te same wielkosci ? a nie 8 vS 15 _-_

2*w200s

to nie sa glosniki subowe :), mozna tak zrobic ale najbardziej sie one do tego nie nadaja, sam chyba to przyznasz? :)

beymy do muzyki przytym bym wzial 12br70
          ja tez, gdyby nie bylo BSW ;p

Skomentuj

dzizas ja mowie o 200 xs nie 250 tylko 200 halo...w200 w tandemie gra moge sie zalozyc duzo kulturalniej od BSW... szczegolnie w polaczeniu z jakimis frontami na xw czy innym arn`ie a najbardziej do takich zestawow by mi pasowal tiw200 a taka 12 to bym bral jak bym mial jakie z dobre 8" na froncie...nie wiem do mnei poprostu bsw nie przemawia nie mowie ze zly...poprostu mi nie odpowiada

Skomentuj

Rozumiem Cie nie kazdemu podoba sie kazdy glosnik, wiem ze Ty mowiszo 200 ale my mowimy o 10" ;] troche trudno porownywac 8" do 10", pewnie juz wybuchasz z zdenerwowania, ale jak porownujemy to porownujmy dobrze :).

Skomentuj

nie ja nie porownoje tylko mowie co bym kupil i co moim zdaniem jest lepsze... ja dlasiebie absolutnie nie podszebuje 10"...wystarczy mi zupelnie to 8 i dlatego mowie ze majac tyle i tyle floty wzial bym to i to... napewno nie bede robil tak ze im wiecej mam pieniedzy to bede kupowal tym wiekszy glosnik...wyzej pisalem cos na temat porownania moze przeczytaj...

Skomentuj

8 cali to sie nadaje...do kibla a nie do pokoju chocby nawet 10m.A BP go juz całkiem zgasi.
                  Raz zrobiłem suba na 8 calach i dziękuje,nigdy więcej,toz to pomyłka okrutna!
                  Zreszta wystarczy posłuchać jak zagra większa średnica aby się przekonać że te 8 cali to bezsens.
                  Widze że powstaje trend do promowania visatona.Ja jednak wyleje kubeł zimnej wody na tą marke,nic konkretnego na suba nie mają.

Skomentuj

jakby nie bylo wiekszosc glosnikow pokroju visatona jest delikatnych. Jak takero powiedzial rozwijamy sie. Jak tak dalej pojdzie to za 2-3 lata z pogadra bedziemy patrzyc na XLSy :).

Skomentuj

Sorki,nie BP tylko miało byc tandem,przepraszam.

Skomentuj

Hehe, umberto dobrze prawi, 8cali to nie jest na suba, od 10" to sie powoli zaczyna. Nie wiem cos sie tak wszyscy, wraz ze mna na tego Visatona uparli, drogie maja te glosniki jak na jakosc, taki lepszy tonsil. Wszystko przez to, ze Visaton jest znany na caly swiat. Jest tyle lepszych glosnikow kosztujacych podobna kase, moze za duzo ? i nie wiadomo co wybrac ? ;p

Skomentuj

apropo tych 8 cali to nie mow hop...zobaczymy jak dlugo bedziecie sluchac ow BSW...... sadze ze szybko wam sie znudza nie wiem jakos moj ideal brzmienia dazy w calkiem innym kierunku... ta 200 visatona umberto nie powiesz ze sie nie nadaje na suba...jest to typowo subowy glosnik...i powiem ze mam w 18 mk 12" przetwornik na suba i uzywam go tylko w kinie i to tez na jakims ulamku jego mozliwosci...a do muzyki to kazdy sub jest o kant dupy potluc...jak dla mnie w zadnym szanujacym sie zestawie stereo nie ma miejsca na sub

Skomentuj

zobaczymy jak dlugo bedziecie sluchac ow BSW...
                            chyba kazdy chce sie rozwijac ?

jak dla mnie w zadnym szanujacym sie zestawie stereo nie ma miejsca na sub
                            a gdybys mial wypasne glosniki, ktore graja extra, poprostu twoj ideal, jedynym mankamentem byloby, ze to 14cm i bas zaczyna sie od 90hz. co robisz ?
                            a)zostawiasz to jak jest
                            b)robisz dobrego suba

nei wiem czemu tak Ci sie nie podobaja subwoofery.

Skomentuj

Kudłaty, szkoda że z SW nie przyjechałeś,szybko bys zdanie zmienił.Powaga.
                              Ale myślę że nadaży sie jeszcze nie jedna okazja.
                              A do tematu,ile ma spl ta 200-setka?Ja wiem że nawet 10 cali bsw ja zabije.
                              A szybkość,punktowość basu to jedna z wielu zalet serii bsw.Nie twierdze że visaton muli ale sprawnością tez nie grzeszy.Jak na mój gust w zakresie wooferków to nie wiele od tonsila odskoczyli,co innego środek i góra.Ale dół-bez rewelacji.Ja sie też jarzyłem z mds-a,do czasu.
                              Ja proponuje małą wycieczke do mnie kiedy juz odpale to bydle.Zagramy sobie klasycznego rocka i pogadamy.

Skomentuj

robie kolumny 3-way... bo sub zaburza stereofonie... format zapisu plyty cd nie jest 2.1 tylko stereo wzmacniacz jest stereo...posiadania bsw nie nazwal bym rozwojem rozwoj to mozna miec umyslowy albo jakbys sam taki glosnik zrobil...
                                dobra umberto ty zrobisz to ja wpadne z XLS`em tylko wykoncze budke... ta 200 tiw to naprawde dobry wynalazek i nieporownywal bym tego do tonsila to calkiem inna klasa tiw200 to nie to co w200 no i efektywnosc glosnika wooferowego nie ma takiego znaczenia bo i tak pod wlasnym wzmakiem chodzi

Skomentuj

Wlasnie umberto rzucil wyzwanie . Ja moge tylko potwierdzic, wykop jest ogromny z tych glosnikow, morduja splem, ale jak trzeba rzucaja miesem. Posluchajcie sobie panowie Genesis- Land of confusion, na bsw slychac kazde uderzenie jako osobne, ciekawe jak jest u was :). Jest jeszcze taki fajny kawalek, wrzuce na serv i podam link.

Skomentuj

Kudłaty, przeginasz.Jak Ci nie pasi sub-to nie rób.Jak Ci nie pasi opinia ludzi tutaj-opuść to forum.Nie lubie takich tekstów,za stary jestem na to.Umysł mam w porządku,nie musisz sie o to martwić.
                                    A co do zaburzania...nie skomentuje.

Skomentuj

jakbys sam taki glosnik zrobil...
                                      jest w planach, przybedzie gotowki to bede skladal wlasny glosnik

hmm, jezeli nie lubisz subwooferow, to czemu masz ?

Skomentuj

umberto nie denerwuje sie... ja chce prowadzic okonwerscje a nie potakiwac na kazde slowo... co do suba w zestawie stereo to on tam swojego miejsca niestety raczej nie ma...taki jest ideal do ktorego chcemy dazyc... sub jest wymyslem, kina domowego...nie wiem czemu sie uniosles na to ze sub nie powinien byc w stereo...

Skomentuj

Kudłaty widze że z ciebie taki filozof-teoretyk :) Jeżeli subwoofer nie nadaje się do muzyki to wg mnie jest do bani, jeżeli ktoś mówi że zestaw 2.1 to nieporozumienie to nie wie co pisze, jak ktos ma nieduży pokój i monitorki to dobry subwoofer świetnie uzupełnia pasmo od samego dołu. Nie wiem coś się uparł na suba na 8calach, 10cali to minimum, jak sama nazwa wskazuje to ma być SUBwoofer, a jeżeli chodzi o najniższe rejstry to nie ma zmiłuj się membrama musi być duża, napęd mocny etc.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X