Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton 2x w13 czy w17

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

witam

Zamieszczone przez Muflon
    szanowny kolego :):):) mkul moge prosić o opinie wysokotonówek Visaton :P:):):) i która z nich jest najlepsza??
    mam tylko dwie: DT94 i G20SC, pierwsza gra naprawde niezle jak za te kase to wrecz super, duzo delikatniej niz tonsile, a i szczegolow jest wiecej, nie wpada w jakies syczenie, nie ma metalicznosci, ogolnie bardzo dobra, G20SC jest prawie 2x drozszy i przez to oczekiwalem podobnego szoku jak po przesiadce z GDWK, ale az takiej roznicy nie bylo, moze moj wzmacniacz oparty na lm3886 jest za cienki zeby wycisnac z niej cos wiecej, niedlugo sprawdze na bardziej audiofilskiej konfiguracji to powiem cos wiecej, ale teraz moge powiedziec tylko tyle, ze G20 jest jakby nieco bardziej liniowy, w DT cos tam sie nieco wybijalo, no i nieco delikatniejszy i b. szczegolowy, ale nie az na tyle zeby kosztowal 2x tyle. Zdaje sie, ze masz yamaha rxv, ktora gra dosc przecietnie, tzn podobno dobrze jak na ampli do kina, ale ogolnie wiekszosc stereo ja rozklada, wiec dt94 i tak bedzie na wyrost, ew. mozesz sie zainteresowac sc10n, tego akurat nie slyszalem, ale ludzie na forum visatona go bardzo chwala i pisza, ze jest sporo delikatniejszy od DT94, ale jak na moj gust juz delikatniej nie trzeba

pozdrawiam

Skomentuj

witam
      pare tygodni temu kupiłem w Greltonie dwa przetworniki W130SC wogóle ich nie używałem i głupio mi że leżą tak bezczynnie na szafie zchęcią bym je sprzedał "komuś kto się nimi dobrze zaopiekuje " gdyby znalazł się jakiś zainteresowany to zapraszam PW
      Pozdrawiam

Skomentuj

Kurcze kurcze kurcze :P:P:P ciągle jak sie bawie w WinISD to dla dwóch W170s najlepsza obudowa wychodzi 52L strojona na 38Hz ale ciągle jakoś martwi mnie ten litrarz. Niech ktoś poratuje ?? :(:(:(

Skomentuj

słuchaj mozesz przecież dać 45L i wyższe strojenie... walka o 2-4 Hz kosztem połowy pokoju sie nie oplaca a i wytrzymałośc bedzie lepsza w mniejszej budzie :)

Skomentuj

Moge też zrobić większy litrarz i spróbować jak gra zmniejszyć zawsze można :) , no i długość BR też :)
            np. 44L strojone na 38Hz inpuls wychodzi mi 17ms więc nie jest tak źle

Skomentuj

Ja bym sie z tym w170s nie pchal w wieksza bude jak 18L ( w takiej go wlasnie mam). Ewentualnie mozna sie pokusic o 2,5 drogi. Uzywanie takiego kalkulatora jak WinISD tez wymaga troche wiedzy i tylko i wylacznie patrzenie w te wykresiki nie ma za bardzo sensu. Najlepiej jest pomierzyc, zaprojektowac co nieco (podeprzec sie tym kalkulatorem a jakze) no i pila do reki, plyta i eksperymentowac. Swoja droga te visatony lubia waty takze naped tez powinien byc solidny, szkoda by bylo zapinac 2 takie na kanal 70W (moim zdaniem to marnotrawienie 50% potencjalu glosnika).
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

sory za off ale masz borys slyszalem porownanie W170S do Heco wiec prosze cie o jakas krotka wypowiedz na temat obu glosniczkow bo mam okazje kupic Heco za 100zl para

Skomentuj

Na allegro znalazlem konstrukcje na viastonie W130S oraz G20FFL http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82717592 moze zainteresuje to nei ktorych

Skomentuj

Wisnia
                    Jak za 100pln masz pare heco to sie nie zastanawiaj tylko bierz. Visatona i heco mam w okolo 18L na jeden glosnik, heco z basem zchodzi nizej. Heco jest latwiejsze do napedzenia. Srednica w obu przypadkach jest dosyc dobra. Jak za 100 masz 2 heco to brac nie pytac. Narazie visaton czeka sobie na kopolke.
                    Załączone pliki

Skomentuj

wisnia niebędzie łatwo tez się na nie czaje:)

Borys z czego jest front wygląda nie na fornir??? Jaki wysokotonowy dajesz???

ile wyniesie cie jego cena wraz z przesyłką?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                        wisnia niebędzie łatwo tez się na nie czaje:)

Borys z czego jest front wygląda nie na fornir??? Jaki wysokotonowy dajesz???

ile wyniesie cie jego cena wraz z przesyłką?
                        Kopolka to bedzie seas kt27f, ile to narazie nie wiem, cos kolo 110pln pewnie.
                        Front to oczywiscie derma (gruba). Odnosnie tego w170s to nie macie sie co bac, gra naprawde bardzo fajnie.

Pytanie do mkul: Czy g20sc tez sypie tak sybilantami jak dt94 ??

PS Fornir wyglada tak :P
                        Załączone pliki

Skomentuj

Yoshi sprzedaje swoje audaxy chyba 200zl za pare rowniez ciekawa oferta.......
                          A te seasy w polsce bedziesz kupowal ??

Skomentuj

Zamieszczone przez borys
                            Pytanie do mkul: Czy g20sc tez sypie tak sybilantami jak dt94 ??
                            hmm troche inaczej odbieramy brzmienie widze, bo ja bym nie powiedzial, ze dt94 sypie sybilantami, moze troszke za bardzo je slychac, ale to troszke i to rzecz gustu, ogolnie jest delikatny i sporo przyjemniejszy w odsluchu od wszystkich tonsili i tvm-ow, a z g20sc to jest tak, ze czytajac forum visatona i wpisy ludzi, ktorzy pisali o niesamowitej roznicy pomiedzy nim, a dt spodziewalem sie rowniez niesamowitego skoku jakosci i prawde mowiac sie troche zawiodlem, nie wiem moze to przez moj wzmacniacz na lm, bo poki co nie mam dostepu do niczego innego, za kilka dni porownam na czyms blizszym prawdziwemu GC to wtedy moze doslucham sie wiekszych roznic, ogolnie g20sc jest nieco delikatniejszy i bardziej wyrownany, ale nie ma az tak wielkiej roznicy jak pomiedzy np. gdwk8-13/120 a dt94 (na korzysc tego drugiego oczywiscie)

Skomentuj

borys a co to za fornir podoba mi sie. Co to za konstrukcja.

Skomentuj

dj_zibi
                                To jest brzoza do xg18wh i xt19.

mkul
                                Powiem ci ze jak na moje ucho to ten dt94 sypie sybilantami i to zdrowo (niektorym to sie moze podobac a innym nie), wez sobie posluchaj jakiejs pozadnej kopolki z prawdziwego zdarzenia. Jak sluchalem na kanale A vify DX a pozniej przelaczylem na B (dt94) to az po uszach zaczelo cos kluc, troche to meczace. Swoja droga ten dt94 jest bardziej szczegolowy od DX ale sluchajac na dluzsza mete troche mnie meczy. Ogolnie preferuje bardziej kulturalne i zrownowazone kopolki.

Skomentuj

a co sądzicie o G 25 FFL 8 OHM jaki jest w porównaniu do g20sc jakościowo i w brzmieniu ??

Skomentuj

Ja o tym g25ffl mysle ze szkoda kasy i lepiej jest kupic jakas bardziej szanujaca sie kopolke, za 150-160pln juz mozna sie pokusic o pozadnego seasa, mysle ze to juz nie ta liga. Same parametry tego g25 sa jednym slowem porazka. Jak gra to nie wiem i napewno sie nie przekonam.

Skomentuj

a seasy skad bys zamawial jak co ??

Skomentuj

Borys a co sadzisz o monacorach?

Skomentuj

Na morela czekam narazie takze nie wiem co sadzic. Jak dojdzie to pewnie cos juz bede sadzil hehe. Najlepiej chyba wspolnie zamawiac z holandji, czekac trzeba dlogo ale naprawde warto.
                                          kuknijcie sbie na podstawowa serie http://seas.no/Prestige_line%20line%20up.htm
                                          Visaton chyba nie ma ani jednej kopolki z fs ponizej 1,2Hz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X