mIKI Daj mi obudowe to ci powime jak gra:] Grał sobei we free Air jedynie u mnie. I Ci powiem ż ejak na free air to miał basik. :lol:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy stx 15 100 8 AX - pierwsze wrażenia + pierwsze foty :)
Collapse
X
-
Pod koniec stycznia bedzie 22tafg i ten stx (nie smiac sie). Glosnik stx ma duzo zalet o ktorych mozna by sie bardzo dlogo rozpisywac. Z tego co widze po dokumentacji to basu bedzie sporo, nawet bardzo sporo ale nie bedzie za niski (ciezko bedzie mu dorownac arnowi). Srednica tez powinna byc poprawna. Nic czas pokaze. Zwrotnica wstepna juz jest, niestety tylko teoretyczna ale jest.
Pozdrawiami-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
przynajmniej ładne są w miare:)
w porównaniu z poprzednimi nie ma co porównywać,
ostatnio gdy na wolumenie byłem widziałem że niektóre są naprawde z grubych płyt co musze powiedzieć pozytywnie mnie zaskoczyło.
a grać - jakoś tam grają, nawet nie najgorzej :)
da rade na nich tanie kino zrobić - central np kosztuje 120zł,
kto zrobi centrala za taką kase i to jeszcze wykończonego ?:)
[ Dodano: 2006-12-17, 12:13 ]
koniec offtopa :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez CalebZamieszczone przez ElminsterA co sadzicie o nowych kolumnach kina domowego. Jak je oceniacie?i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
jak narazie robie 6 zwrotke testową i głośnik coraz to bardziej mnie zaskakuje. Basu tak niskiego w arni to niema (narazie siedzi w budzie 8L ) ale niema co porównywać jakości. średnie jak napisał Takero ciągnie jak szerokopasmówka. Najlepiej spisuje się przy filtracji 6dB/okt narazie łączyłem go z SC10N, 10-200-8-PJ 11/200-8AJ ale z tymi sopranówkami to on się marnuje :/
średnica jest poprostu świetna i szkoda go marnować niskim cięciem zwłaszcza z tańszymi kopułkami. Narazie oscyluje z podziałem między 4,5 a 6kHz. i koniecznie 6dB/okt dla basu - głośnik dostaje wtedy skrzydeł :)
ja chce do niego dać Vife XT25 i myśle że niebędzie to mezalians (co więcej myśle że ten STX spokojnie dorówna jakością tej vifce)
Skomentuj
-
Witam!Interesuje mnie również wysokotonowy GDWK-10-200-8-AJ,jako że był on prezentowany jako najnowszy łącznie z STX 15 100 8 AX w parze jak sugerowano,jako tandem.Innowacja miałaby polegać na komorze rezonansowej i nie tylko np,podwójny magnes,czy coś wiadomo i może warto by go wypróbować jako że pochodzą z jednej stajni!pozdrawiam!Jest nas dwu zaineresowanych twoim experymentem!Pozdrowienia z Krakowa!WESOŁYCH ŚWIĄT
Skomentuj
-
a tu moja wersja
a to wersje do 11/200
tak pro forma zamieszczane bo raczej juz nikt nie kupi 11/200 :)
foto dwa jest przed dodaniem pułapki renzonansowej na 10-100 mozna zrobić tak i tak i ocenić co gra lepiej :)
i jeszcze na koniec widok na baffle step pięknie widać jak zaczyna się od 700Hz :)
Skomentuj
-
Ja mysle ze obie kopolki xt daly by smialo rade z tym stxem. Poczatkowo u mnie mialo byc xt19 ale ostatecznie padlo na seasa. Splu 19 nie ma prawa braknac jezeli zestaw bedzie mial jaka kolwiek kompensacje bs. Jak dotre do naszego pieknego kraju to biore sie za robote, puki co wesolych swiat !!i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
Skomentuj