Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy stx 15 100 8 AX - pierwsze wrażenia + pierwsze foty :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dane ze story STX.PL
    Nazwa Stx soundstation
    Miasto Józefów
    Adres ul. Wiązowska 40

dane z highfidelity dt. firmy nexton:

ul.Wiązowska 40
    05-420 Józefów

a to ciekawe :shock:

Skomentuj

"Nextony są konstrukcjami bezkompromisowymi" bueheheheh...

Jaja jak berety :)

Skomentuj

Najbardziej podoba mi się w nich ten frez - naprawdę świetnie go zrobili, choć sam opis razi mnie nieco swym audiofilizmem

Już jakiś czas temu wiedziałem że stx zrobił monitorki na nowych AXach, ale nie spodziewałem się że wypuści je pod nową marką.

Skomentuj

Cena: 1950 zł (para)

co do nowej marki... czemu nie:)

Skomentuj

STX się tak raczej średnio kojarzy
            tyle ze niestety nowa marka = nowe ceny ;]

Skomentuj

Ja tam cala strone Pana Wojciecha Paculy traktuje z wielkim przymrozeniem oka :roll: Ale to nie temat na ten watek, to tak aka linku z recenzja

Skomentuj

kolumna z glosnikami z stxa za prawie 2kpln hahahahah co Oni sobie wyobrazaja??
                Dopiero teraz doswiadczylem jak oszczedne jest diy :razz:
                Kurde glosniki mozna kupic za 400zl zwrotnice niechby juz bylo te 200 to jeszcze 400zl na super wypasiona obudowe a 1kpln zostaje na wzmaka :mrgreen:
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Odróżnijmy robienie coś metodami domowymi, od seryjnej produkcji, choć z 2 strony rzeczywiście imho za drogie te kolumny są , cena na poziomie 1200-1300zł bylaby ok, ale nie prawie 2 x więcej.

Skomentuj

ale z 2 strony jakby to wygladalo w swietle konkurencji?? przeciez nikt by niebral ich pod uwage bo za tanie :P a ci co kasy nie maja to i tak by ich nie docenili...

Skomentuj

Nie od dziś wiadomo że droższe = lepsze :)

Skomentuj

sorki, za off topic ale jak wejśc na atronę http://www.nexton.pl/? kilkam na flage zarówno polska jak i angielska i kicha, a chcialem sobie pooglądac co tam oferują (aby zaspokoic ciekawość:P)

Skomentuj

strona jeszcze w powijakach po prostu :)

Skomentuj

w sumie ameryki nie odkryliscie, ze kolumny firmowe sa "dosc" drogie. widzialem kiedys w gazecie jakiejs audio bodajze "monitorki" za 5kzl. w srodku wysokotonowy - vifa xt, a niskosredniotonowy to jakis seas z serii prestige (czyli podstawowej). cewka dla niskotonowego byla rdzeniowa... aha na koniec dodam, ze kolumny byly ocenione raczej pozytywnie...

Skomentuj

za 5 tys to ja widziałem arna 150 i bodajże monacora :)
                              coś tam planets - dookólne.
                              dobra - koniec ot.

Skomentuj

dulin7 to ja sie pisze na te kolumny za 1000zl zrobisz mi?

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                  to ja sie pisze na te kolumny za 1000zl zrobisz mi?
                                  hehe a kto zrobi zwrotnice jak nie Ty?? :lol:

Skomentuj

Zebym ja robil kolumny takiemu specjaliscie jak Pan???
                                    Z calym szacunkiem ale wyczuwam w tym poscie ironie, ale moim zdaniem niczym nie uzasadniona, bo zrobic takie kolumny to max 1000zl powiedzmy glosniki 400zl zwrotnica to jak juz niewiadomo jakie elementy to te 200zl zostaje jeszcze 400zl na oplacenie konstruktora zwrotnicy i zrobienie obudowy.Swoja droga i tak wolalbym H16 z akustyka zlozyc za moze niewiele wiecej niz 1kpln jednak polegam tylko na opiniach innych poniewaz jeszcze trwa zbieranie kasy na ten wlasnie projekt :mrgreen:
                                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

dulin7, chodzi o to, że jakbyś miał dostawać na każdy komplet kolumn 1000zł z czego zostawało by ci np 100zł to więcej niż 1-2 pary by Ci się nie chciało robić. A co dopiero 30.

Skomentuj

ale przeciez te kolumny sa robione przy uzyciu przemyslowych obrabiarek a nie w domowych warunkach a przeciez taki sprzet kosztuje...

swoja droga to jakos nikt sie nie czepia ze w kolumnach za 2kPLN s plastikowe terminale a jak ja sie swoimi chwalilem (identyczne!!) to mnie zjechaliscie ze plastik...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
                                          chodzi o to, że jakbyś miał dostawać na każdy komplet kolumn 1000zł z czego zostawało by ci np 100zł to więcej niż 1-2 pary by Ci się nie chciało robić. A co dopiero 30.
                                          A skad mozesz wiedziec ze nie :razz:
                                          Po prostu kupi to ten ktory nigdy na tym forum nie byl i nie wie za ile tak na prawde mozna te kolumny zrobic ja od kiedy sie interesuje postanowilem nie kupowac kolumn ani wzmakow bo po prostu lubie jak cos powstaje z kupki desek itp, itd .
                                          Staram sie wlasnie przekonywac wszystkich znajomych do robienia samemu ale wiadomo jak jest pojdzie do sklepu zobaczy, spodobaja sie i bierze nie badajac specjalnie rynku. Sprawdzonie w kilku przypadkach :razz:
                                          Aha no i co innego brac 100zl od kompletu a co innego brac 1000 od kompletu no i nie mowie ze bym to produkowal seryjnie po prostu dla siebie a wiez mi ze jak bym mial zbudowac takie kolumny takie samiutkie i wystawil na allegro to by za nie 500zl nie dostal bo nie ma znaczka firmowego niewazne jakiego byle by byl i do tego tabliszka znamionowa i jeszcze gwarancja i przepis na sukces gotowy :smile:
                                          Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X