Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy stx 15 100 8 AX - pierwsze wrażenia + pierwsze foty :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takero.Bardzo dziękuję za szczególowe informacje,za zwrotki!Czyli kopułki stx to nie są jednak dobrym partnerem,szkoda że się równie nie powiodły jak ta 15-stka!Ale wątek jest niewątpliwie b.ekscytujący i będe go śledził i mam naudzieję realizacji waszego projektu,lub jego modyfikacji.Pozdrawiam serdecznie wraz z kolegą,Kraków. :roll:

Skomentuj

poki co ich wysokotonówki nie zachwycają ale mam nadzieje ze zbuduja lepsza,wkoncu coraz lepiej im idzie.

Skomentuj

no ta ostatnia to nie powiedzialbym zeby byla krokiem w przod

Skomentuj

starsza miała pierścienie faradaya , nowa już nie ma...
          Ale w najbliższym czasie pojawi się nowa kopułka ze wszystkimi bajerami :)
          Zamieszczone przez Ted125
          Czyli kopułki stx to nie są jednak dobrym partnerem
          no niestety 15 za bardzo im się udała :)
          Ale tak czy inaczej za niespełna 40zł niczego lepszego nie kupimy ;]
          Postaram się aby zaraz po świetach powstała zwrota do 15ax i xt19 :)

Skomentuj

Takero dzięki!Mam nadzieję że niejest to wypadek przy pracy i życzę STX super kopułki na miarę oczekiwań!To dobra wiadomość!Pozdrawiam!

Skomentuj

a czy ta kopulka 10-200 to nie jest przypadkiem jedna z pierwszych kopulek stxa? spojrzcie http://web.archive.org/web/200104011...://www.stx.pl/ w zakladke glosniki...

btw. niedlugo stx opracuje glosnik wysokotonowy jakis technologicznie ekstra. moze jak tonsil zrobi sredniowysokotonowy z biocelulozy?

Skomentuj

zdecydowanie nie tamte były zupełnie inne

jak widać najlepszym towarem są tubki bo jak pamiętam nic się w nich nie zmieniło :P

Skomentuj

W tubkach zmienialo sie i to bardzo wiele. Ostatnio zmieniona zostala geometria cewek i zmienila sie diametralnie charakterystyka. Nieco zblizyla sie do tubek tonsila, ale stare byly lepsze odsluchowo wiec wrocili do nich.

Skomentuj

Jak wygląda charakterystyka kierunkowa zestawu przy łączeniu z małymi kopułkami i wysoko ciętymi?

:roll: chociaż przy 3,5-4,5 khz chyba większośc kopułek da sobie radę.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      (...)
                      Postaram się aby zaraz po świetach powstała zwrota do 15ax i xt19 :)
                      Tak niedyskretnie się zapytam - do końca bliżej czy dalej ? (niestety nie mogę jakoś dorobić się JIG'a, więc jeszcze przez pewien czas będę skazany na innych).

Swoją drogą STX 15-100 już jest wyceniony na 99zł :-)

Skomentuj

No jasne. Rzucili sie na niego wszyscy, niczym szczerbaty na sucharki. Poczekamy az dobije cenowo do Scan Speaka. To się nazywa agresywny marketing. Znajdujemy kilku lanserów i biznes się kręci :mrgreen:

jeszcze trochę i 2x15 cm STX będą się rówać ceną z jednym 22 cm Usherem

Skomentuj

rzymo, jeszcze troszkę przyjdzie poczekać - miedzy świętami ,a sylwkiem nic nie dało rady załatwić przeca :)

[ Dodano: 2007-01-02, 23:11 ]
                          widze żę wszystkie głośniki podrożały :/

Skomentuj

Stxa coś pogięło z tymi cenami. STX przecież wygrywał z konkurencją nie jakością bo ta dalej jest niestety dość mizerna ale własnie ceną a ta już jest zbyt wysoka. Jak widze cene 92zł za AW albo 179 za AP to mnie pusty śmiech bierze.. Jak bym miał wydać 92zł na AW to nigdy bym go nie kupił bo dokładając ok 100zł można już MDSa08 wyrwać jak sie dobrze poszuka i to nówke sztuke ze sklepu a porównanie AW do niego jest raczej nie na miejscu.

[ Dodano: 2007-01-03, 00:05 ]
                            Stxa coś pogięło z tymi cenami. STX przecież wygrywał z konkurencją nie jakością bo ta dalej jest niestety dość mizerna ale własnie ceną a ta już jest zbyt wysoka. Jak widze cene 92zł za AW albo 179 za AP to mnie pusty śmiech bierze.. Jak bym miał wydać 92zł na AW to nigdy bym go nie kupił bo dokładając ok 100zł można już MDSa08 wyrwać jak sie dobrze poszuka i to nówke sztuke ze sklepu a porównanie AW do niego jest raczej nie na miejscu.

AX też IMO rewelacją nie jest, nie gra źle ale jak będe miał za niego 99zł płacić to sie jednak zastanowię czy nie lepiej dołożyć troche i mieć coś znacznie lepszego.

Skomentuj

taaa....teraz to juz zostaje tesla w niskiej cenie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                taaa....teraz to juz zostaje tesla w niskiej cenie...
                                Najlepiej to narzekac ze wszystko drogie. A moze by tak pomyslec o jakiejs robocie a nie tylko narzekac.

Ja np lubie wyzwania i staram sie wychwycic dobre rzeczy w glosniku, nie wazne jakiej produkcji. Nie problem kupic scana 18 i np accutona na gore i robic zestaw. Najwiecej zabawy oraz satysfakcji czerpie sie z osiagnietego efektu koncowego, to co tam gra to juz takie wazne nie jest, ma grac i tyle. A 100pln w ta czy we w ta nie ma duzej roznicy, wystarczy isc tylko do pracy na jeden dlogi dzien, no chyba ze sie nie chce to juz inna sprawa.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys, ja stxa niekupie bo mam juz kepy i tesle i suba i wszystko co mi trzeba,ale jak tak dalej pojdzie to stx zamieni sie w tonsila...

Skomentuj

Juz kieys pisałem ceny sa podniesione bo wymagali tego sprzedawcy STXa tak mi pisal dspeaker.

WG mnie STX źle zrobił ze daje wyższe ceny, chciałem zakupić GDN 27-150-4SS i już nie kupie:/

Skomentuj

dj_zibi, moze na allegro masz jeszcze po nizszych cenach?:

Skomentuj

w sumie to nie wiadomo czy firma straci czy zyska, ciezko wyczuc. napewno teraz zamiast kupic AP ktos dolozy kilka groszy i ma cos znacznie lepszego z reszta w przypadku innych glosnikow to samo. moze nowa 15 jest warta ceny bo za duzek konkurencji nie ma.

Skomentuj

To niby tylko 12zł więcej. ale zawsze aż 12. Wg mnei głupota ze podneiśli cene tanich GDN 14-17 i 16SW. Bo ludzi cięzko będzie przekonać z dibesi (jak zwał tak zwał) czy alfreda do lepszego STxa który droższy jest.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X