Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Domowe" głośniki do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz w sumie masz zupełną rację.. Skoro Cię już trochę pomęczyłem to zapytam jeszcze czy słuchałeś morel tempo 6 i dls r6a..? No i jak to się ma do naszego forumowego hitu czyli AWX'a..? Wiem że męcze ale mieszkam w takiej okolicy że nikt niema głośników za taką kase w aucie..

Skomentuj

wiesz co ciężko mi aie w tej kwesti wypowiadać bo mogę być stronniczy :)
      wg mnie wygląda to tak
      morel gra może i dobrze ale nie na standardowej zwortnicy
      żeby zagrał dobrze trzeba mocno kombinować z ustawieniem głośników wysokotonowych i ze zwrotnicą
      góra nie zachwyca
      dls r6 jego plusem jest woofer
      gra naprawdę dobrze basem ale wymaga bardzo dobrego montażu bo inaczej buczy
      ciężko jest zamontować go, żeby nie było z nim problemów
      wg mnie nie nadaje się do 2 dróg
      tweeter mocno średni
      następny minus to wzrotnica z wysokim podziałem

a awx to próba przeniesienia wszystkim znanego i polecanego dobrego dźwięku do samochodu :)
      czy się to udalo zobaczymy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Apropo dls r6a dodam że słuchałem jego wysokotonówki i wcale mnie nie zachwyciła... Gra tak jakoś ostro i bez polotu i to na wzmaku który zamula wysokie tony..

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
          Apropo dls r6a dodam że słuchałem jego wysokotonówki i wcale mnie nie zachwyciła... Gra tak jakoś ostro i bez polotu i to na wzmaku który zamula wysokie tony..
          w 3 drogach sie uspokoila i gra OK
          ale masz racje - to nadal tani tweeter

nowe kosztuja 220zl
          czyli biorac poprawke na cene sprzetu CA to jest to wysokotonowka o wartosci ok 50zl!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            nowe kosztuja 220zl
            dużo lepiej dopłacić 50zł do GMSów 1929, jakiś poziom przynajmniej sobą reprezentują.

Mi DLS R6a totalnie się nie spodobał, nie lubię jałowego grania DLSów.

Skomentuj

taka mała ciekawostka poza konkursem
              apropo gms-ów
              http://www.mobileelectronics.com.au/...1260590534.jpg
              i
              http://gms.pl/pl/_sp/51/

a teraz sprawdzcie sobie ile kosztuja hat-y
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja do tego dorzucę http://www.autohifistation.de/shop/i...roduct=P000213

I powiem, że to oficjalna informacja z GMSu, wymieszanie tych dwóch głośników.

lklukasz - i jak? działeś coś ze zwrotnica do GMSów? ja na razie próbuje je aktywnie, ale szukam wzmacniacza na górę. Ogólnie aktywka to zło z tego co widzę przez 3 dni działania, pasywka milion razy lepiej brzmi.

Skomentuj

Fajny ten GMS.. Ja moge jedynie wyrazić opinie o ich niskobudżetowym modelu GMS 960 XT + tweeter 25C.. Szczerze mówiąc cykacz bez polotu.. Już lepiej dlamnie gra PJ STX o którym mówią że jest piaszczysty.. A co do wooferka to za te pieniądze jest wypas tyle że do kick panelu.. Bo w dużych drzwiach(Corsa B) z dobrym wygłuszeniem gra totalnie bez polotu, poprostu się gubi i wpada w mechaniczny przester..;/

Dam propozycje zmiany tego tematu na przyklejony temat z opiniami o głośnikach do auta.. Każdy wiedział by czego może oczekiwać od danego głośnika.. Co wy na to..? Okroi to trochę ilość pytań na forum..:)

---------- Post dodany o 09:03 ---------- Poprzedni post o 08:57 ----------

A co do DLS faktycznie macie racje.. Dlamnie cykacz zupełnie niewart swojej ceny.. Przyjemniej dlamnie, cykacz z zestawu sinuslive dokładnie neo25s jest o połowe tańszy a gra poprostu lepiej.. Czysto, bez walenia po uszach, poprostu poprawnie.. Może to tylko moje odczucie bo jestem jeszcze mało osłuchany ale naprawde neo bardziej mi pasował..

Skomentuj

LightSound miejsce gmsa zajal supremo :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                      Ogólnie aktywka to zło z tego co widzę przez 3 dni działania, pasywka milion razy lepiej brzmi.
                      i za to masz u mnie wielkiego browara! jak tylko sie spotkamy

Skomentuj

haha...
                        Ja tez tak uwazam :)
                        szykuj cala zgrzewke

Dla ciekawych jak radzi sobie 15AWX i 8" stxa za 94zl to zapraszam jutro na zawody do Sosnowna
                        zielone audi a6 kombi na Slubickich blachach ma zamontowany komplecik
                        odsluch mozliwy dopiero po ocenie przez sedziow
                        a wyniki zobaczy juz jutro :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Któryś z was mógłby to może rozwinąć ? Cięzko mi zrozumieć jaka jest wyższość pasywnej zwrotki nad dobrym radim, wzmacniaczem i aktywnymi filtrami. Jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie ??

Skomentuj

lklukasz informuj proszę na forum po zawodach..:) Tak apropo jak z tym AWX 4R..? Będzie dostępny..? Masz go już..? Na tyle mnie zainteresowaliście tematem że będe próbował połączyć AWX,a z tweeterem GMS1929.. Ma na tyle interesujące opinie że grzech go niemieć..:) Tylko zwrotnica w moim przypadku to będzie długa zabawa..;/

Skomentuj

bo podzialem aktywnym nie masz mozliwosci prawidlowo pociac systemu
                              zawsze tam bedzie cos nie tak
                              przy pasywce masz wszystkie mozliwosci
                              korektor impedancji, rlc, zmiane dobroci filtra za pomoca rezystora itd

co do tego gmsa to daj sobie znim spokoj
                              niedlugo bedzie nowa samochodowa wysokotonowka od stxa i nia sie warto zainteresowac
                              co do 15awxa to tak mamy dwie pary ale sa to dopiero wstepne produkty
                              na finalne bedzie trzeba troche poczekac
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Myślałem bardziej o pasywnej zwrotce i właśnie dlatego by mi zeszło..:) Po waszych wypowiedziach ulotnił mi się pomysł aktywki..:) Pozdr..

Skomentuj

i za to masz u mnie wielkiego browara! jak tylko sie spotkamy
                                  Ok, perełkę miodową poproszę :P

Ogólnie żałuję, że dokupowałem 4xRCA, dwa wzmacniacze, i ciągnąłem nową instalacje, rozbebeszając drzwi - ale podkusiła mnie mobilność, bo bardzo często coś testuje.

Co ciekawsze, dziś byłem w monster electronics, tam gdzie są kondy mant'a - stojąc w kolejce 20 osobowej po kondy, zarobiłem 20pln oraz zmieniarke alpiny 614, i bardzo ciekawy wzmacniacz missiona za pomoc i porady hehe muszę tam częściej wpadać BTW - fajną zabudowę miał gość w golfie 3, zawodniczy z luxemburgu. Ściągnął do pl za 500Eur, a sprzęt na oko warty ok 6-8tys.
                                  Potem wrzucę zdjęcia - mam na telefonie.

BTW, zawsze zamawiałem kondy przez internet, do póki nie okazało się, że sklep znajduję się 50m od domu mojej siostry, którą oczywiście odwiedziłem

Co do gmsa - patrząc na cenę - do 500pln nie ma sobie równych, takiego dt284 zjada na śniadanie, no cóż, zobaczymy po ile będą nowe STXy.

Skomentuj

beda ok polowe tansze od najtanszej ceny gmsa
                                    a ich konstrukcja opiera sie na awxie

---------- Post dodany o 17:17 ---------- Poprzedni post o 10:48 ----------

gorące informacje z placu boju

1. miejsce Truck Marcin na głośnikach 15AWX, morel piccolo i 8" stxa za 94zl w bagażniku
                                    ilośc punktów 326 albo 321 czyli więcej niż samochody z kategorii wyższej na dużo droższym sprzęcie
                                    w jego kategorii były 4 samochody też na dużo lepszym sprzęcie

:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

super!
                                      to do tego samochodu robilem skrzynke?

Skomentuj

to do tego samochodu robilem skrzynke?
                                        dokładnie tak!
                                        dołożyłeś się do sukcesu...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co służyło jako źródło i napęd..? Gratuluje Panowie sukcesu.. Brawo.. Żywy przykład jak zrobić dobre audio na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X