Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Domowe" głośniki do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
    W porównaniu do systemu za kilka tysięcy w mercedesie CLS.
    Tym ze Extreme CA? To całkiem inne ośrodki, merc ma podwójne szyby, inne drzwi itd. Ponadto jak to ten z Extreme, to nie ma tam nic ciekawego do słuchania :)

Oczywiście w oplu wszystko zrobione zgodnie ze sztuką.
    Jeżeli mowa o B to jak zastąpiliście fabryczną maskownice która zatrzymuje 20% dzwięków, a także jest integralną częścią dla ew. głośnika średniotonowego? I w takim wypadku zwrotnica była zmieniana? Czy to jednak zgodnie ze sztuką, jest na pałę? :P

Przesłuchałem już wiele midwooferów, i wiem ze w cenie dwóch FW168 jest masa innych lepszych wooferów, i tutaj zestaw ratował neo 1.0 na górze którego porównywałem gdzie indziej do seasa 27tbfcg czyli już do dobrego głośnika.

I tak jak mówię, nie słyszałem, ale po możliwościach głośników, uważam wypowiedź:

gra to rewelacyjnie.
    Za bardzo przekoloryzowaną :)

Skomentuj

a to zdjęcia z wczorajszych zawodów :)

By lklukasz at 2012-04-22

kto zgadnie co to za woofer?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        a to zdjęcia z wczorajszych zawodów
        Byłeś w Lublinie? :) Było co posłuchać?

kto zgadnie co to za woofer?
        Pewnie fountek pomalowany i stuningowany, tzn bez korektora fazowego :P

A tak na poważnie, wygląda identyko jak mój MB Quart.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Byłeś w Lublinie? Było co posłuchać?
          byłem i byłe czego posłuchać
          poziom bardzo się podniosł od zeszłego roku

Pewnie fountek pomalowany i stuningowany, tzn bez korektora fazowego :P

A tak na poważnie, wygląda identyko jak mój MB Quart.
          nie!
          ktoś jeszcze spróbuje?
          Last edited by lklukasz; 22.04.2012, 21:23.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LightSound

Nie bardzo rozumiem Twój wywód, ani tego co próbujesz mi udowodnić :/

Dla mnie Founteki grały dobrze, sam chętnie bym sobie takie audio zrobił. Nie mam powodu dla którego mam Ci udowadniać wyższość tych glośników nad innymi, ponieważ jest to moje obiektywne prywatne odczucie, a nie konkurs głośników. Ty możesz mieć swoje zdanie, i to szanuje.

Pewnie to co mówisz jest prawdą. Fajnie że masz taką wiedzę. Ale dla mnie gra cały system i jeżeli wstęga maskuje niedoskonałości midwoofera to dla mnie jest to nie istotne jako słuchacza.

Nie znam szczegółów systemu w oplu bo się tym nie zajmuje. Ale głośniki są w osobnych panelach na drzwiach, tak więc nie grają za maskownicą. Znajomy jest stolarzem i wykonał je pod to auto.

Mercedesa robiła firma Audiomanufaktura z Redy. Firmy której podałeś nie znam, bo w tym nie siedze. Mercedesa miałem okazje posłuchać zupełnie przypadkowo.

Ale fajnie że chciałes podzielić się swoją wiedzą. Zawsze warto się czegoś nowego dowiedzieć :)

Skomentuj

byłem i byłe czego posłuchać
              poziom bardzo się podniosł od zeszłego roku
              Patrząc po wynikach racja, są dużo wyższe porównując je do ubiegłego roku.

A Na wysokich co to? TB z serii SL? jakiś Focal? Bo widzę że to szerokopasmowiec, a więc podział za pewne dość nisko.

---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post o 22:07 ----------

Chodzi mi tylko o słowo rewelacyjnie, które gryzie mi się trochę z resztą, bo zastanawiam się jakbyś opisał w takim razie np. zestaw Focala K2 Power KR2 który cenowo wygląda podobnie a gra moim zdaniem ze 2-3x lepiej :) A to wcale nie jest jeszcze jakiś highend :P

http://audiomanufaktura.pl/mercedes-cls/

O tym mowa? :) Jak myślisz, co tutaj jest najsłabszym elementem zestawu przez który zestaw grał kilka klas gorzej niż powinien? Hertze Mille z takim zestawieniem wzmacniaczy na normalnym radiu zwaliły by Cie zapewne z nóg :) Aż szkoda, że tyle sprzętu i pracy się marnuje przez głupie radio, które blokuje system a musi zostać bo jest połączone z resztą OS.

Skomentuj

A Na wysokich co to? TB z serii SL? jakiś Focal? Bo widzę że to szerokopasmowiec, a więc podział za pewne dość nisko.
                na wysokotonówce to jakis handmade isodynamic z za wschodniej granicy
                robiony przez jakiegos profesora z tamtejszej politechniki
                naprawde robiol robote, moze troszke ostry w niektórych miejscach
                koszt ok 600zł

a na woofersze:
                http://www.monacor.pl/product/show/2094/SPH-170
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

koszt ok 600zł
                  Da się je kupić, czy tylko orientacyjną cenę podałeś wykonania?

Już myślałem o Seasie CA18 ale nie pasował mi rozstaw śrub.
                  No proszę, kto by się spodziewał, nie dostrzegłem na zdjęciu że resor jest odwrotnie wklejony.
                  Ale króluje ta sama zasada - średnio wysokie pasmo nadaje klasy zestawowi i głownie decyduje o brzmieniu całości w przypadku niższych podziałów.
                  Dlatego teraz u mnie cenowo wypada to 1 do 10 w stosunkach cen midwoofera do tweetera.
                  Ale Teci SQ3 zakupione, teraz pomysł na słupki i co na górze i będzie inna bajka wreszcie :))

Skomentuj

Da się je kupić, czy tylko orientacyjną cenę podałeś wykonania?
                    to jest cena zakupu
                    tylko trzeba je sprowadzic na zamowienie od tego goscia
                    bylo juz kilku chetnych
                    jak bedzie cos wiecej woadomo to dam ci znac

moze wlasnie przez niski podzial bylo slychac te ostrzejsze momenty
                    jest to bardzo mozliwe

ale system gral naprawde na wysokim poziomie

Ale Teci SQ3 zakupione,
                    miałem i nie jest to zadna rewelcja
                    po pierwszym odsluchu robi wrazenie
                    na dluzsza mete glosnik ten zaczyna denerwowac
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak bedzie cos wiecej woadomo to dam ci znac
                      Ok, czekam na info.

miałem i nie jest to zadna rewelcja
                      Cóż, od czegoś trzeba przecież zacząć :) Długo zastanawiałem się także nad dynaudio mw140 które są w tej samej cenie na allegro.
                      Po odsłuchach TB W2-803SM oraz W3-593SF oraz tego z zestawów Logitech Z5500(bodajże jest to W3-594sb) stwierdziłem że to nie moje granie. Tak samo - na początku zaskoczą, ale po kilku dniach już się nudzą...

Skomentuj

Nie na temat...
                        trzeba bylo brac te dynaudio...
                        A za to kase mam tuningowane up2.5
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zwłaszcza że były w całym zestawie razem z MW100 i MW180 za 650zł...Napisałem do sprzedającego o szczegóły, a w tym czasie się sprzedały ;/

Ale jak coś się sprzeda ze sprzętu i dalej będą, to pewnie wezmę :)

Stuningowane, tzn z komorą z tyłu?

Skomentuj

Nie na temat...
                            tu komora wiecej psuje niz pomaga
                            a glosnik ma zmniejszona srednice do minimum
                            zeby bylo go latwiej aplikowac w slupek
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Hmm to by mi odpowiadało, bo jednak średnie nie będą grały w szybę, tylko w słuchacza a muszą być małe (dlatego szukam 2' lub maks 3') żeby nie zasłaniały pola widzenia.
                              Tylko musiałbym posłuchać, bo jestem jakoś zrażony do DLS, kompletnie nie moje brzmienie, R6A nie dla mnie, słuchałem też Hondy CRZ od bariery dźwięku i mnie nie zachwyciła, a tam są właśnie chyba te DLSy o których mówimy.

Skomentuj

A co myślicie o XT-25SC90-04 do auta w trójkąty lusterek? Dużo osób go chwali zwłaszcza na zagranicznych forach.

Skomentuj

A co myślicie o XT-25SC90-04 do auta w trójkąty lusterek? Dużo osób go chwali zwłaszcza na zagranicznych forach.
                                  a ja go mialem i nie chce wiecej widziec tego badziewia!
                                  nadaje sie jedynie do wysokocietych 3 drog

Skomentuj

XT-25SC90-04
                                    Hmm przy zamówieniu organizowanym na forum, z partexpress wychodzi 164zł para - myślę że nie duża to cena, zwłaszcza że w PL wychodzi 132zł za sztukę. Zamawiamy, chociażby na testy? :)

Skomentuj

mysle, ze jakby spedzic odpowiednia czas nad zwrotka nie bylo by tak zle
                                      jego protoplasta nie jest zlym glosnikiem
                                      on ma ferrofluid czy nie?

Jak by sie nie udalo zawsze mozna sprzedac.
                                      Choc po "reklamie" jaka robi Pawel temu glosnikowi nie bedzie to latwe
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mysle, ze jakby spedzic odpowiednia czas nad zwrotka nie bylo by tak zle
                                        Też tak sądzę, w sumie Paweł mnie przekonał tą wypowiedzią, z racji że przeważnie to co Paweł chwali, mi nie odpowiada, a to co zmiesza z błotem, akurat mi pasuje :)

Ten nie ma, niby nadaje się do niskich podziałów, niskie FS, ale bardzo zniekształca jak się go nisko tnie. Zaph go testował. Ja także przetestuje :)

Skomentuj

Też tak sądzę, w sumie Paweł mnie przekonał tą wypowiedzią, z racji że przeważnie to co Paweł chwali, mi nie odpowiada, a to co zmiesza z błotem, akurat mi pasuje
                                          dobre

w takim razie sam sie przekonasz ze nie ma on nic wspolnego z ferrytowa wersja i nadaje sie jedynie do 3 drog

Skomentuj

Czaruję...
                                          X