Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Domowe" głośniki do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
    Żywy przykład jak zrobić dobre audio na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich).
    To zobacz ile kosztują Morele Supremo Piccolo :razz:
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co służyło jako źródło i napęd..?
      dvd alpiny po światełku do proca 700 również alpine i dla a7

Żywy przykład jak zrobić dobre audio na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich).
      my tylko wymieniliśmy głośniki i zgraliśmy system
      auto przygotował kto inny

---------- Post dodany o 20:44 ---------- Poprzedni post o 20:41 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      To zobacz ile kosztują Morele Supremo Piccolo
      to co?
      budżet to 11500zl
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        to co?
        budżet to 11500zl
        Dobrze wiesz, że nie o to chodzi. Smerfetek napisał, że był to system na jak on to określił "na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich)", ale Morele Supremo Piccolo to raczej górna już półka samochodowych tweeterów (koszt nowych to ok 1500zł) i do tanich bym ich nie zaliczył. A jakby na to nie patrzeć, nie ujmując nic AWX'om to na pewno Morele zrobiły dużą część roboty.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi ok drogie są.. Ale reszta głośników..? Sam zobacz.. lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba.. Więc STX'y musiały pokazać klasę.. Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?

Skomentuj

LuSzTi ok drogie są.. Ale reszta głośników..? Sam zobacz.. lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba..
            Zawsze mówiło się, że lepiej dać dobry tweeter i słabszy woofer niż na odwrót. Myślę, że tej kasy głośnik zrobił swoje. Oczywiście nie ujmuję nic AWX'om, na pewno grają bardzo dobrze. Chciałem tylko przestrzec przed stwierdzeniami, że to były tylko tanie głośniki.

Należy także uznać klasę lklukasza i spółki. Nawet najlepszy głośniki nie zagrają jak się źle zgra system. Wynik mówi sam za siebie i tu chwała twórcom!

Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?
            Nie wiem, mnie tam nie było.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              ale Morele Supremo Piccolo to raczej górna już półka samochodowych tweeterów (koszt nowych to ok 1500zł) i do tanich bym ich nie zaliczył
              chyba nie za drogie
              ostatnio montowaliśmy i stroiliśmy dynaudio esotar
              to dopiero były drogie tweetery
              http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...w=1280&bih=688

i woofer do kompletu
              http://www.google.pl/imgres?start=21...w=1280&bih=688

lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba.. Więc STX'y musiały pokazać klasę..
              no to zapytaj ich czy uważają ze:
              - bas niski
              - bass
              - fundament
              - cześć średnich tonów
              - szerokosc
              - wysokosc
              - skupienia
              - mikrodynamike
              - dynamike
              - natarcie
              - atak
              też odpowiedzialny jest tylko supremo?
              Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?

dokładnie nie wiem ale w jednym z nich siedziały braxy
              Last edited by lklukasz; 19.05.2012, 20:03.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LuSzTi przepraszam, mój błąd powinienem był napisać że chodzi mi o woofery i to co w kuferku..:) Bo oczywiście morelki tanie nie są.. A nawet droższe niż moje audio w wozie:) lklukasz nie musze pytać.. Wiem że zagrał cały system..! I gdyby nie to że nie wypowiadam się na strefie napewno napisałbym swoją opinie na ich mniemanie o STX'ach..

Skomentuj

I gdyby nie to że nie wypowiadam się na strefie napewno napisałbym swoją opinie na ich mniemanie o STX'ach..
                  nie ma sensu - i tak do nich nie dotrzesz

Skomentuj

W Krakowie są 3 drogi na esostarach, muszę tego posłuchać, tylko podobno właściciel już jest w swoim świecie, kable z promu kosmicznego itp.

Skomentuj

przy takim systemie to sie nie dziwie
                      w wawie gra to na nowym arc audio a chyba nie musze mowic kto go projektowal :)

---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post o 13:47 ----------

oficjalne wyniki:
                      http://www.easca.pl/Pliki/sezon%2020...iec%202012.pdf

Marcin ma 49 punktów przewagi w dźwięku nad drugim z kolei
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

chyba nie musze mowic kto go projektowal
                        Chyba jednak musisz powiedzieć Mam pewne domysły, ale wolę się wstrzymać :)

Wynik piękny, mocno odbiegliście od konkurencji.

Macie jakieś foto? :)

Skomentuj

chyba nie za drogie
                          to dopiero były drogie tweetery
                          i woofer do kompletu
                          tez o tym slyszalem...... ;-)
                          Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                          W Krakowie są 3 drogi na esostarach, muszę tego posłuchać, tylko podobno właściciel już jest w swoim świecie, kable z promu kosmicznego itp.
                          no u tego wlasciciela w W-wie to kabli z promu nie ma sa zwykle jakies miedziane druciaki podobno (dobrze że jeszcze nie jest w swoim innym świecie) ;-) Nie wiem jak mogą grać te 3 drogi ale najmocniejsza stroną woofera z systemu Esotar jest własnie srednica (więc wrzucenie do tego systemu sredniaka) trochę zabiera to co akurat w nim jest najlepsze. Poza tym mimo swojej konkretnej konstrukcji i wagi wydawałoby się że bass będzie miażdzył cycki a jednak nic z tych rzeczy to jest system ktory wymaga dobrego suba (szybkiego i jakościowego) zeby zajął sie niższymi partiami bo ten woofer nie lubi niskich cięć.
                          Last edited by disaster3; 21.05.2012, 14:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez disaster3 Zobacz posta
                            no u tego wlasciciela w W-wie to kabli z promu nie ma sa zwykle jakies miedziane druciaki podobno (dobrze że jeszcze nie jest w swoim innym świecie) ;-)
                            jeszcze
                            ale wszystko da się poprawić
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=PQnje...eature=mh_lolz Tak graja glosniki domowe w samochodzie. Narazie tylko dwa w drzwiach .

Skomentuj

nawet godnie to gra :)

Skomentuj

kocham takie filmy...
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No pięknie to gra

Skomentuj

U mnie w moim kaszllu tonsile lepiej napierdzielaja . nagral bym ale moja nokia aparatu nie ma. :flapper::flapper::flapper:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        pierwszy post i taki poziom? oj nie za dobrze sie prezentujesz :p

Skomentuj

Czy można zastosować głośnik szerokopasmowy np. Fountek FR89EX w połączeniu z głosnikami FW168?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X