Ale im niżej schodzimy z podziałem, tym bardziej tweeter generuje zniekształcenia w zakresie wokali które wtedy stają sie nosowe, lub pojawiają się symbilanty - więc z dużą rozwaga - nie mniej jak 2,2kHz na pewno w tym podziale - ale szkoda średnicy z auruma, warto podział zrobić ok 2,5-3kHz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"Domowe" głośniki do samochodu
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Karol82 Zobacz postaObecne radio nie ma możliwości podania do niego żadnego sygnału. Wszystko musze robić na słuch.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaAle im niżej schodzimy z podziałem, tym bardziej tweeter generuje zniekształcenia w zakresie wokali które wtedy stają sie nosowe, lub pojawiają się symbilanty - więc z dużą rozwaga - nie mniej jak 2,2kHz na pewno w tym podziale - ale szkoda średnicy z auruma, warto podział zrobić ok 2,5-3kHz.
Skomentuj
-
tak - ale popatrzmy na prace tweetera, im niżej podział tym bardziej się wychyla i przez to rosną zniekształcenia odbijające się na całym paśmie - przez co pojawiają się także symbilanty, które pojawiają się także przy jak zauważyłeś przy zbyt wysokim podziale - kiedy filtr ogranicza prawidłową pracę głośnika.
Skomentuj
-
Sybilanty sa praktycznie cecha wrodzona prawie wszystkich kopulek
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postamission - im niżej z podziałem, tym więcej zniekształceń i tym bardziej nie fajnie go się słucha
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaSybilanty sa praktycznie cecha wrodzona prawie wszystkich kopulek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaDokłanie - uaktywnia się ją przez źle dobraną zwrotnice, lub odwrotnie, da się je zniwelować w znacznym stopniu przez dobrą zwrotnice :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mankowski Zobacz postaTia ,a Lohness ma potwora tylko nikt go nigdy nie widział,Pany co za pierdoły wy tu wypisujecie ,Panie Modzie wytłumacz Panom z Polskiego na nasze...bo jeszcze ktoś pomyśli że to prawda
Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem dwie ostatnie strony i wszystko jest wyjaśnione...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mankowski Zobacz postaTia ,a Lohness ma potwora tylko nikt go nigdy nie widział,Pany co za pierdoły wy tu wypisujecie ,Panie Modzie wytłumacz Panom z Polskiego na nasze...bo jeszcze ktoś pomyśli że to prawda
Skomentuj
-
Ja wsadziłem je do Renówki, łączyłem z tweeterem z Radicali RA28, z DT284 czyli do niskich podziałów, ale niestety, nie sprawdził się zupełnie w samochodzie :/ W domu nie było rewelacji, w samochodzie tym bardziej, to poszły pod młotek na allegro
Ale patrząc na parametry FW166 to są zdecydowanie bardziej dopasowane do samochodu niż fw168, dla którego drzwi samochodu są zbyt duże. Jednak wolałbym wziąć GMSa 1856 niż tego founteka fw166.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol82 Zobacz postagra to rewelacyjnie.
Nie neguje, bo wstęga w samochodzie robi robotę dobrą, podział jest dość nisko więc ładnie maskuje niedoskonałości woofera.
Skomentuj
Skomentuj