Może na dynamicznej nie grały, bo ciągle u mnie jakiś rap gra... no ale mam je już któryś miesiąc więc wygrzane raczej już są.
Drzwi zrobione dekarką. Zaklejone otwory konstrukcyjne (problem ze szczelnością jest w miejscu cięgna klamki, niewielki ale jednak - ale to już wiem jak rozwiązać, czekam tylko na pogodę), w środku drzwi wyklejone dekarką - ale nie jakoś bardzo dokładnie - moje wielkie łapy na to nie pozwalają. Ogólnie na konstrukcyjnych jest dekarki 2-3 warstwy, w niektórych miejscach więcej.
Głośnik w panelu, ciężko opisać, bardzie pod tapicerką - jeśli możesz zobacz zdjęcie z pierwszego postu, głośnik jest pod panelem z mdfu.
2x1,5mm^2 z miedzi nie wystarczy?
Mówili, że wystarczy :P
5-6warstw dekarki? ;> W sumie zostało mi więc mogę.
No właśnie temat teraz zszedł na moje "napędzacze", było radio - pioneer deh-p7400mp, później do tego wzmacniacz boschmann 4800lx i teraz kenio kac848, który jednak jest niepełnosprawny i musiałem wrócić do buszmena. Ale docelowo będzie kenwood właśnie.
@ dan
wszystko na flat jeśli chodzi o radio, ewentualnie ucinam wysokie -1
loundess wyłączony (kiedyś słuchałem z nim, jeszcze za czasów b62c, później wyłączyłem, a teraz gdy włączę to mi przeszkadza)
@lklukasz
kenio gra tylko jednym kanałem z przodu - przy pukaniu/ruszaniu gniazdami RCA coś tam próbuje zagrać drugi, tak jak Paweł mówił już wcześniej - pewnie kwestia lutów
Właśnie buszmen jest pożyczony i na pewno sprawny. Kupiłem kenia, żeby mieć na własność. Kenia się naprawi, to wtedy pomyślę o drzwiach. Może dobrze było dać sztywne maty bitumiczne i na nie dekarke - w razie pękania.
Albo od razu kupić GMS'a. Tylko to są teraz niepotrzebne koszty i nie wiadomo czy mi to pomoże. Musiałby to ktoś zobaczyć.
Duże otwory były usztywnione alu i innym żelastwem (co akurat miałem pod reką) - przynitowane do blachy.
Najgorszymi miejscami jeśli chodzi o wygłuszenie jest miejsce z klamką, oraz tam gdzie idzie cięgno od zamka (wsadzę cięgno w rurkę i obleję całość dekarką jeszcze)
Stawiam że brak basu spowodowany jest niewygrzanymi wooferkami,u mnie też z początku nie grały jak należy,jakoś niemrawo ,ale później po 2 tygodniach rozkręciły się i pluły basem że hoho.Żałuję że je sprzedałem,bardzo żałuję....
To je trzeba jakoś konkretnie wygrzewać czy po prostu słuchać i tyle?
Przecież przez te parę miesięcy już powinny być wygrzane.
Nie jestem pewny ale mam wrażenie, że to przez radio / ewentualnie jego ustawienia. Odłączyłem suba, w opcjach radia nie włączałem tyłu jako sub i z przodu wydawało się być więcej basu - to akurat jeszcze do sprawdzenia, na razie muszę uporać się ze wzmakiem, później będę szukać co nie tak z przodem jest.
Dzisiaj sprawdziłem wszystkie kanały. I już wiem, że jedno RCA jest dupnięte, lewe z "A" - czyli pierwsze białe górne patrząc od lewej.
Ogólnie jeśli chodzi o ustawienia radia.
Mam na tył dwie opcje (poniżej zdjęcia)
Full i SW.
Ogólnie cały czas mam na SW, ale przy full "po bokach" mam dodatkowe ustawienia od sw (nie wiem dlaczego tam - może trzeba by przeczytać instrukcję)
Mam na tył dwie opcje (poniżej zdjęcia)
Full i SW.
Ogólnie cały czas mam na SW, ale przy full "po bokach" mam dodatkowe ustawienia od sw (nie wiem dlaczego tam - może trzeba by przeczytać instrukcję)
przy ustawieniu na FULL masz sterowanie subem przekierowane na osobne RCA. wtedy masz osobno regulacje odciecia, poziomu i fazy
przy ustawieniu tylu na sub nie masz regulacji fader'a
Niewiele mi to mówi, ale rozumiem, że mogę zostawić jak teraz.
Ja nie mówię, że ogólnie mało basu. Raczej że spodziewałem się więcej z drzwi. Czasem trzeba suba wyłączać bo jak ktoś siedzi z tyłu na kanapie to ma problem
HPF? ale to jest do przodu - mam ustawione na 50Hz
Na sub jest LPF i w sumie tym reguluje ilość basu, trzymam na 80. Przy jakiejś cięższej piosence schodzę o kilka w dół, ewentualnie na 50.
A zerknąłeś na stronę 35-36 w instrukcji odnośnie SFEQ? bo jeżeli masz to włączone, to wszystko to wyjaśnia.
Spodziewałeś się więcej z drzwi w porównaniu z czym, wcześniejszymi helixami?
Skomentuj