Co do suba, może Powerbass 124x? Słuchałem w clozecie, schodził nisko, demonem szybkości nie jest, a uderzyć potrafi. W charakterystykę jaką podałeś wpasowywuje się idealnie
tak z innej beczki Paweł jak będziesz tam modernizował to możesz jakiś zestaw zrobić z wooferem R6A i na gorze coś dobrego!
u przemka z audio-technik.pl bede robil 2 drogi z dt-284. obecnie gra na fabrycznej zwrotnicy od r6a i nie jest ciekawie. a car power jest lepszy od T25
u przemka z audio-technik.pl bede robil 2 drogi z dt-284. obecnie gra na fabrycznej zwrotnicy od r6a i nie jest ciekawie. a car power jest lepszy od T25
- sub - do bagaznika mysle nadal o 10", ale juz cos mocniejszego. cos mysle ok 300w + musi byc troche wolniejszy.
podam przyklad - u brata jezdzily 2 alphardy SW (na poczatku 8", pozniej 10") bo jak wymienilem mu na lepszy glosnik to narzekal ze "poprzedni gral dluzej basem!" ;]
A 12" STX`a ? dodatkowo za nisko strojonej budzie?
niestwierdzam! -właściwie to sam pytam....
Bardziej hardcorowo to experymenty z dociążaniem membrany...
Paweł, mam do sprzedania RE12-s4 rok temu kupilem w essa grał może z 15min mialem u siebie zmieniać ale zostalem przy mniejszym bracie '10. Jeśli chcesz to się dogadamy. Leży zapakowany w pudełku.
A do jego napędzenia polecam wzmacniacz Rodek r2100a2, 300w RMS w mostku, sam takiego używam do '10 i spokojnie daje radę.
Paweł jak myślisz ten gms1929 będzie łagodniejszy od T25?
Przy odpowiedniej aplikacji na pewno bardziej jakościowy - do fajny głosnik i można go w dosć uniwersalny sposob wymodelować :)
Nie jest ostry jeżeli zagwarantuje mu sie dobre środowisko pracy :)
Paweł może byś był zainteresowany mam nowiutkiego (tylko sprawdzony czy sprawny) fajnego Alpharda YW-1007 jak na tą firmę solidna konstrukcja. Myślę że może to zagrać tak jak brat oczekuje. Parę fotek!
no ja Ci teraz nie powiem jak sie zachowuje ten głośnik bo go nie testowałem, leży nowy i się marnuje. Niby SPL na 91dB, jeżeli ma to nie było by tak źle.
Mam je chyba nawet od Ciebie i wg mnie grają bardzo fajnie, dużo bardziej mi przypasiły niż missiony. Pograły chwile aktywnie u mnie a teraz grają pod zwrotką od r6a i nie jest tragicznie
Grają duzo lepiej niz missiony
Ale zwrotka od r6a to zbrodnia dla nich
Wiem ale innej nie mam, aktywnie na razie nie zrobię więc to taki przymus ale tylko tymczasowy Z czasem może powstanie zwrotka lub puszczę to aktywnie na stałe:) Obecnie efekt jest przyzwoity a warunki pogodowe nie sprzyjają do grzebania na podjeździe
pierwszy wybor logiczny
nad drugim sie zastanawiam z 2 powodow.
1 - brat twierdzi ze z tylu tez chce glosniki
2 - jak sie okaze ze na bas malo mocy to sie podlaczy mocny 2 cewkowy glosnik pod 4 kanaly
Skomentuj