Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosne granie dla dresiarza za nieduze pieniadze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do suba, może Powerbass 124x? Słuchałem w clozecie, schodził nisko, demonem szybkości nie jest, a uderzyć potrafi. W charakterystykę jaką podałeś wpasowywuje się idealnie

Skomentuj

tak z innej beczki Paweł jak będziesz tam modernizował to możesz jakiś zestaw zrobić z wooferem R6A i na gorze coś dobrego!
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
        może Powerbass 124x?
        mam uraz do tej marki, tak samo jak do hertza. wg mnie zakup nie oplacalny

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
        tak z innej beczki Paweł jak będziesz tam modernizował to możesz jakiś zestaw zrobić z wooferem R6A i na gorze coś dobrego!
        u przemka z audio-technik.pl bede robil 2 drogi z dt-284. obecnie gra na fabrycznej zwrotnicy od r6a i nie jest ciekawie. a car power jest lepszy od T25

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          u przemka z audio-technik.pl bede robil 2 drogi z dt-284. obecnie gra na fabrycznej zwrotnicy od r6a i nie jest ciekawie. a car power jest lepszy od T25
          zdaj relacje po przeróbce!
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

- sub - do bagaznika mysle nadal o 10", ale juz cos mocniejszego. cos mysle ok 300w + musi byc troche wolniejszy.
            podam przyklad - u brata jezdzily 2 alphardy SW (na poczatku 8", pozniej 10") bo jak wymienilem mu na lepszy glosnik to narzekal ze "poprzedni gral dluzej basem!" ;]
            A 12" STX`a ? dodatkowo za nisko strojonej budzie?
            niestwierdzam! -właściwie to sam pytam....

Bardziej hardcorowo to experymenty z dociążaniem membrany...

Skomentuj

Paweł, mam do sprzedania RE12-s4 rok temu kupilem w essa grał może z 15min mialem u siebie zmieniać ale zostalem przy mniejszym bracie '10. Jeśli chcesz to się dogadamy. Leży zapakowany w pudełku.
              A do jego napędzenia polecam wzmacniacz Rodek r2100a2, 300w RMS w mostku, sam takiego używam do '10 i spokojnie daje radę.

Skomentuj

Tu masz chyba najtańsze carpowery
                http://allegro.pl/para-wysokotonowyc...691227085.html

A popularne h/k nie byłyby dobre?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  A 12" STX`a ? dodatkowo za nisko strojonej budzie?
                  niestwierdzam! -właściwie to sam pytam....
                  miejsce tez jest wazne - stilo ma maly bagaznik
                  a 12" stx produkuje niewiele wiecej basu niz 10"

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                  Paweł, mam do sprzedania RE12-s4
                  nie spelnia zalozen. nie przeciaga jak trzeba

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
                  Tu masz chyba najtańsze carpowery
                  http://allegro.pl/para-wysokotonowyc...691227085.html

pierwsze widzialem, na drugie czekam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                    Paweł jak myślisz ten gms1929 będzie łagodniejszy od T25?

Przy odpowiedniej aplikacji na pewno bardziej jakościowy - do fajny głosnik i można go w dosć uniwersalny sposob wymodelować :)
                    Nie jest ostry jeżeli zagwarantuje mu sie dobre środowisko pracy :)

Skomentuj

A może spróbuj jakiegoś Alpharda w Band Passie. Napew nie nie byłoby szybko, powinno dobrze walnąć, więc może nie trzeba daleko szukać?

Skomentuj

Paweł może byś był zainteresowany mam nowiutkiego (tylko sprawdzony czy sprawny) fajnego Alpharda YW-1007 jak na tą firmę solidna konstrukcja. Myślę że może to zagrać tak jak brat oczekuje. Parę fotek!

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                          A może spróbuj jakiegoś Alpharda w Band Passie.
                          nie widze sensu. ma byc podobny charakter ale mocniej
                          alphardy sa ciche i maja slabe cewki

w ciemno nic nie kupie

Skomentuj

w ciemno nic nie kupie
                            no ja Ci teraz nie powiem jak sie zachowuje ten głośnik bo go nie testowałem, leży nowy i się marnuje. Niby SPL na 91dB, jeżeli ma to nie było by tak źle.

Skomentuj

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
                              Mam je chyba nawet od Ciebie i wg mnie grają bardzo fajnie, dużo bardziej mi przypasiły niż missiony. Pograły chwile aktywnie u mnie a teraz grają pod zwrotką od r6a i nie jest tragicznie

Skomentuj

Grają duzo lepiej niz missiony
                                Ale zwrotka od r6a to zbrodnia dla nich
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja je slyszalem tylko w jednej aplikacji, gdzie woofer walil o maskownice a tweeter byl zdecydowanie za nisko... wiec nie ocenilem w sumie nic

zaryzykuje z nimi

lekko zalamalem sie z R6A - cewka ktora mam nie pasuje i musze zamowic komplet nowych :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Grają duzo lepiej niz missiony
                                    Ale zwrotka od r6a to zbrodnia dla nich
                                    Wiem ale innej nie mam, aktywnie na razie nie zrobię więc to taki przymus ale tylko tymczasowy Z czasem może powstanie zwrotka lub puszczę to aktywnie na stałe:) Obecnie efekt jest przyzwoity a warunki pogodowe nie sprzyjają do grzebania na podjeździe

Skomentuj

ktos cos wie o RODEK R480i ??

---------- Post dodany o 15:33 ---------- Poprzedni post o 14:24 ----------

http://tablica.pl/oferta/rockford-fo...0-ID23zWr.html tego ktos zna? wydaje sie odpowieni

---------- Post dodany o 19:27 ---------- Poprzedni post o 15:33 ----------

zastanawiam sie nad wyborem wzmacniacza

http://amp-performance.de/391-Rodek-R4100A.html za 350zl
                                      lub http://amp-performance.de/768-Rodek-R680A.html 6 kanalow za 500zl (moze uda sie kupic poza allegro taniej)

pierwszy wybor logiczny
                                      nad drugim sie zastanawiam z 2 powodow.
                                      1 - brat twierdzi ze z tylu tez chce glosniki
                                      2 - jak sie okaze ze na bas malo mocy to sie podlaczy mocny 2 cewkowy glosnik pod 4 kanaly

Skomentuj

Paweł poczekaj Dan zostawi na chwile asterixa to ci jakaś perelke na Allegro znajdzie
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jakie kryteria?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X