Nie czepiaj się.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
glosne granie dla dresiarza za nieduze pieniadze
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaco to za średniak?
wygodniej by bylo pociac aktywnie dol - slupek, ale ze mam jedynie 4 kanaly do dyspozycji to niestety calosc bedzie pasywna. duzo z tym zabawy i zwrotnica drozsza
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mamusa Zobacz postaA jak się "kreuje" brzmienie zwrotką? Bez uszczypliwości, pytam bo myślałem że albo jest dobrze, albo źle zrobiona Chyba że masz na myśli zmiane grania przy różnych cięciach, ale to samo mam w aktywce i w 15 sekund mogę zmienić ;D
Do aktywki trzeba umieć dobrać głośniki.
Np nie użyjesz głośników aluminiowym bo nie poradzisz sobie z rezonansem
W pasywnej zwrotnicy mozesz zrobic prawie kazdy trik bez utraty jakosci.
A ze znieksztalceniami powidowanymi procesorami (filtry, zle ustawione czasy) bywa różnieJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Łukasz, przecież nigdzie nie napisałem że to to samo, ba zdaję sobie sprawę że pasywka pozwala na więcej. Przyznaj jednak że w budżetowych rozwiązaniach i przy pominięciu takich sytuacji jak podałeś(jak alu głośniki) aktywka jest szybsza, łatwiejsza, wygodniejsza i wcale nie gorszaPo co sobie komplikować sprawę przy systemie za mały hajs - tym bardziej że każda próba "polepszenia" czegoś zwrotką zwiększa koszty
P.S Nie musicie mnie przekonywać do wyższości pasywki, sam powoli "dorastam" do Niej... problem ze mną jest tylko taki że nie lubię jak ktoś coś za mnie zrobi a samemu ogarnąć temat to grubsza historiaAle nawet mając możliwości i umiejętności nie warto zadać sobie pytania " po co?"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mamusa Zobacz postaPrzyznaj jednak że w budżetowych rozwiązaniach i przy pominięciu takich sytuacji jak podałeś(jak alu głośniki) aktywka jest szybsza, łatwiejsza, wygodniejsza i wcale nie gorsza
co innego jakbym nie mial sprzetu pomiarowego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaIdąc tym tropem to wystarczy sub i mission
i pisalem juz ze brat odczuwa roznice w jakosci, ale nie potrafi tego nazwac i okreslic
wiec roznica jakosciowa musi byc na plus
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaja bym sobie średniakiem głowy nie zawracał.
Skomentuj
-
chcialem wrzucic kilka zdjec z placu boju, ale czesc mam na telefonie i nie mam jak zgrac
niestety idzie bardzo powoli
zrobione
-polozona instalacja pod wzmacniacz
-wygluszone drzwi
-pierscienie na slupki
do zrobienia
-slupki
-dystanse w drzwi + glosniki
-podlaczyc wzmacniacz (kombinacja z sygnalem niskopoziomowym)
-zrobic pomiary + projektowanie zwrotnicy
-zrobic suba
-modlic sie zeby bratu pasowalo :blushing:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postachcialem wrzucic kilka zdjec z placu boju, ale czesc mam na telefonie i nie mam jak zgrac
niestety idzie bardzo powoli
zrobione
-polozona instalacja pod wzmacniacz
-wygluszone drzwi
-pierscienie na slupki
do zrobienia
-slupki
-dystanse w drzwi + glosniki
-podlaczyc wzmacniacz (kombinacja z sygnalem niskopoziomowym)
-zrobic pomiary + projektowanie zwrotnicy
-zrobic suba
-modlic sie zeby bratu pasowalo :blushing:
Mam taki schemacik gdzie można dolutować RCA do fabrycznego radia w Stilo:Załączone plikiLast edited by Rfck; 28.12.2013, 21:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaZapomniałeś pokaz boczka
przy okazji - KUPIE PRAWY BOCZEK PRZEDNICH DRZWI DO STILO
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJak oceniasz trudność demontażu i wytłumienia drzwi w Stilo ?
kable krotkie i trzeba wiedziec ktore gdzie odpiac zeby bez problemu boczek zdemontowac (wepchnij w drzwi wiazke przy zawiasach, wypnij wtyczke od zamka - przycisk od strony zdejmowanej blachy)
samo odkrecanie banalnie proste
demontaz szyb bardzo stresujacy - trzeba wypchnac plastik z oczka w szybie. jak "strzela" to sie mozna przestraszyc ze szyba peka :/
do samego wygluszania nalezy uzyc 2 rodzajow mat
poszycie zewnetrzne jest rowne i plaskie wiec hollywoodem bez problemu wyklejalem
ta wewnetrzna blacha (cos na wzor passata b5 czy golfa mk4) juz jest tak krzywa ze lepiej uzyc innych mat (hollywood zle sie uklada na krzywiznach)
plik pobiore jak bede w garazu czy cos
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post o 23:05 ----------
kondy tam sa zbedne - przeciez juz sygnal jest odfiltrowany
jezeli chcemy zabezpieczyc koncowke mocy to kondy dublujemy troche wczesniej
Skomentuj
Skomentuj