Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosne granie dla dresiarza za nieduze pieniadze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie czepiaj się.
    low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
      co to za średniak?
      3" tang band - te co zamawialismy grupowo z usa. nie pamietam modelu

wygodniej by bylo pociac aktywnie dol - slupek, ale ze mam jedynie 4 kanaly do dyspozycji to niestety calosc bedzie pasywna. duzo z tym zabawy i zwrotnica drozsza

Skomentuj

Dokup małą 2 kanałówke, cenowo wyjdzie pewnie tyle co elementy do zwrotki

Skomentuj

ale nie da mi mozliwosci kreowania brzmienia

Skomentuj

A jak się "kreuje" brzmienie zwrotką? Bez uszczypliwości, pytam bo myślałem że albo jest dobrze, albo źle zrobiona Chyba że masz na myśli zmiane grania przy różnych cięciach, ale to samo mam w aktywce i w 15 sekund mogę zmienić ;D

Skomentuj

dobierajac odpowiednio filtry mozesz zmieniac brzmienie poszczegolnych glosnikow. wybijac lub wycofac jakies pasmo, pochylic ch-ki itp itd

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                A jak się "kreuje" brzmienie zwrotką? Bez uszczypliwości, pytam bo myślałem że albo jest dobrze, albo źle zrobiona Chyba że masz na myśli zmiane grania przy różnych cięciach, ale to samo mam w aktywce i w 15 sekund mogę zmienić ;D
                Aktywka jest bardzo ograniczona w stosunku do mozliwosci pasywki.
                Do aktywki trzeba umieć dobrać głośniki.
                Np nie użyjesz głośników aluminiowym bo nie poradzisz sobie z rezonansem
                W pasywnej zwrotnicy mozesz zrobic prawie kazdy trik bez utraty jakosci.
                A ze znieksztalceniami powidowanymi procesorami (filtry, zle ustawione czasy) bywa różnie
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukasz, przecież nigdzie nie napisałem że to to samo, ba zdaję sobie sprawę że pasywka pozwala na więcej. Przyznaj jednak że w budżetowych rozwiązaniach i przy pominięciu takich sytuacji jak podałeś(jak alu głośniki) aktywka jest szybsza, łatwiejsza, wygodniejsza i wcale nie gorsza Po co sobie komplikować sprawę przy systemie za mały hajs - tym bardziej że każda próba "polepszenia" czegoś zwrotką zwiększa koszty

P.S Nie musicie mnie przekonywać do wyższości pasywki, sam powoli "dorastam" do Niej... problem ze mną jest tylko taki że nie lubię jak ktoś coś za mnie zrobi a samemu ogarnąć temat to grubsza historia Ale nawet mając możliwości i umiejętności nie warto zadać sobie pytania " po co?"

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                    Przyznaj jednak że w budżetowych rozwiązaniach i przy pominięciu takich sytuacji jak podałeś(jak alu głośniki) aktywka jest szybsza, łatwiejsza, wygodniejsza i wcale nie gorsza
                    tylko zwroc uwage na to ze mam mocno ograniczony budzet, a sprzet pomiarowy i potrzebna wiedze mam.
                    co innego jakbym nie mial sprzetu pomiarowego

Skomentuj

Mamusia przejrzyj ostatnie projekty zwrotnic do kolum i zobacz jak duzo jest tam dodatkowych układów poza samymi filtrami
                      A głośniki ze średniej i wyższej półki
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak ma byc bum cyk to ja bym sobie średniakiem głowy nie zawracał. Można by na zwrotce taż zaoszczędzić

Skomentuj

Idąc tym tropem to wystarczy sub i mission
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Idąc tym tropem to wystarczy sub i mission
                            mission juz nie wystarcza
                            i pisalem juz ze brat odczuwa roznice w jakosci, ale nie potrafi tego nazwac i okreslic
                            wiec roznica jakosciowa musi byc na plus

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                            ja bym sobie średniakiem głowy nie zawracał.
                            jakbym to robil dla siebie to bym dal dobrego wysokotonowca... ale to co dla nas jest dobre dla brata jest do d... :(

Skomentuj

chcialem wrzucic kilka zdjec z placu boju, ale czesc mam na telefonie i nie mam jak zgrac

niestety idzie bardzo powoli

zrobione
                              -polozona instalacja pod wzmacniacz
                              -wygluszone drzwi
                              -pierscienie na slupki

do zrobienia
                              -slupki
                              -dystanse w drzwi + glosniki
                              -podlaczyc wzmacniacz (kombinacja z sygnalem niskopoziomowym)
                              -zrobic pomiary + projektowanie zwrotnicy
                              -zrobic suba
                              -modlic sie zeby bratu pasowalo :blushing:

Skomentuj

Zapomniałeś pokaz boczka
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  chcialem wrzucic kilka zdjec z placu boju, ale czesc mam na telefonie i nie mam jak zgrac

niestety idzie bardzo powoli

zrobione
                                  -polozona instalacja pod wzmacniacz
                                  -wygluszone drzwi
                                  -pierscienie na slupki

do zrobienia
                                  -slupki
                                  -dystanse w drzwi + glosniki
                                  -podlaczyc wzmacniacz (kombinacja z sygnalem niskopoziomowym)
                                  -zrobic pomiary + projektowanie zwrotnicy
                                  -zrobic suba
                                  -modlic sie zeby bratu pasowalo :blushing:
                                  Jak oceniasz trudność demontażu i wytłumienia drzwi w Stilo ?

Mam taki schemacik gdzie można dolutować RCA do fabrycznego radia w Stilo:
                                  Załączone pliki
                                  Last edited by Rfck; 28.12.2013, 21:53.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Zapomniałeś pokaz boczka
                                    zdjecie bylo w telefonie...

przy okazji - KUPIE PRAWY BOCZEK PRZEDNICH DRZWI DO STILO

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Jak oceniasz trudność demontażu i wytłumienia drzwi w Stilo ?
                                    bez tragedii, ale trzeba sie troche nameczyc i postresowac

kable krotkie i trzeba wiedziec ktore gdzie odpiac zeby bez problemu boczek zdemontowac (wepchnij w drzwi wiazke przy zawiasach, wypnij wtyczke od zamka - przycisk od strony zdejmowanej blachy)
                                    samo odkrecanie banalnie proste
                                    demontaz szyb bardzo stresujacy - trzeba wypchnac plastik z oczka w szybie. jak "strzela" to sie mozna przestraszyc ze szyba peka :/

do samego wygluszania nalezy uzyc 2 rodzajow mat
                                    poszycie zewnetrzne jest rowne i plaskie wiec hollywoodem bez problemu wyklejalem
                                    ta wewnetrzna blacha (cos na wzor passata b5 czy golfa mk4) juz jest tak krzywa ze lepiej uzyc innych mat (hollywood zle sie uklada na krzywiznach)

plik pobiore jak bede w garazu czy cos

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post o 23:05 ----------

kondy tam sa zbedne - przeciez juz sygnal jest odfiltrowany
                                    jezeli chcemy zabezpieczyc koncowke mocy to kondy dublujemy troche wczesniej

Skomentuj

Skomentuj

Skomentuj

ile kosztują takie 3 drogi dla dresiarza ? może bym poszedł w to. teraz mam tempo6. pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                          X