Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzone Blaupunkty.. widział to już ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bprzem, za przesylke za pobraniem placilismy chyba 12zł... to vip musi napisac bo to do niego szly paczki... na aukcji bylo 65zł x2 + 12 = 140zł tyle zaplacilismy

takero, w komentarzach mozna przeczytać, że własnie duzo ludzi dostawalo wzmacniacze gdzie trzeba było przylutować kilka pierdół i ruszały od kopa. Wedlug mnie sprzedawca wybieral najgorsze [najbardziej zniszczone] wzmaki z serii i wstawial ich fotki zeby uniknąć niedomowiec ze "mial wygladac lepiej" .. chociaz to do konca nic nei wiadomo... ja jestem zadowolony bo za 70zł mam wzmaka a w tej cenie to moglbym sobie voice crafta 600w kupic :P

[ Dodano: 2006-02-02, 11:03 ]
    JAREK, ja sie nakrecam na monacora tego 750w [1x 500w RMS] ... ale najpierw moze zamowimy od tego kolesia z allegro po jednym GTA1300 [1x 300w RMS] - to jest monoblok... kosztuje 150zł jezeli bedzie w takim samym stanie albo nawet podobnym to sie bardzo placa - cena nowego to 750zł. byl tez testowany w jakims magazynie i wypadl dobrze, porownywalnie do jakiegos JBL'a w podobnej klasie i cenie [nie pamietam dokladnie modelu JBL'a.. niech vip napisze bo on ma ta gazete w domu :P]

a to ze wyglada jak wyglada w srodku.. no coz.. to wcale nei znaczy ze jest "masówka" moze poprostu producent oszczedzal itd... tego sie nie dowiemy. Monacor wyglada ladnie w srodku ale co z tego, jezeli gra i tak w obudowie i nic nie widac :P

Skomentuj

Digital jeszcze ze 2 takie wzmaki kupimy to bedzie monacor za darmo

Skomentuj

a ja po ostatnich mrozach -30C zastanawiam sie nad sensem montowania czegos drogiego w samochodzie

Skomentuj

vip, a ja sie nakrecilem teraz na tego GTA470.. cos mi sie wydaje ze zamowimy po takim bo tych GTA1300 widze juz koles nie ma - pewnie sie ladnie sprzedaly ;]

Skomentuj

dostalem gta270 do naprawy wiec moze po **** sesji zamieszcze fotki, plytka troche popekana ;/

W kazdym badz razie jest na tipach 35c i 36c wiec gdyby one byly padniete to latwo dostac.
            pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
              ze to taka masowka ten blaupunkt :]
              a monacor to hi-eeeeend, że ja pierd@le.
              nieee nooo blaup to over the top az kurw@ m@c
              taki dobry ze sprzedajesz...

Skomentuj

bprzem, walnij fotki ze srodka, jestem ciekawy jak on wyglada ;]

Skomentuj

ok, jak bede mial czas.
                  Gniazda zasilania nie tkniete, tylko druga strona - wg mnie widac tam slady młotka, tej plaskiej koncowki.

pozdr

Skomentuj

bprzem, u nas tez widac slady mlotka na rca...

Skomentuj

Co jest takiego nietypowego w tych potencjometrach, że nie można wstawić innych?

Skomentuj

zip, maja bardzo nietypowe wymiary.. ich zamiennikami mogą być np. alps mini z cyfronika.com.pl - poszukaj i zobacz ;]

[ Dodano: 2006-02-03, 18:17 ]
                        a te alps mini kosztuja 27zł/szt

Skomentuj

dowiedziałem sie dlaczego tam jest młotek.
                          acha.. bp nie hi end ale na pewno lepszy od monacora..

Skomentuj

magik, to pochwal sie dlaczego tam jest ten mlotek.. na pewno bylo celowe niszczenie, ale czemu ;]

PS. chyba zamowie jeszcze po GTA290 [ 2x 100W RMS / 1x 350W RMS ]

Skomentuj

magik, z czym lepszy?Ze stosunkiem jakośc /moc?Wątpie.Do zasilania suba obecnie monacor jest nie do pobicia.Nie mówie o reszcie pasma ale do suba punkcik cenowo pada.
                              Mój był mierzony,spoko ciągnie do 500W.Daj mi takiego blaupunkta za 330 zł to chetnie łykne.

Skomentuj

Ze stosunkiem jakośc /moc
                                raczej jakość/cena..
                                Nie mówie o reszcie pasma
                                ja mówie o całolształcie..
                                są gusta i guściki.
                                więc kazdy swoje zdanie ma.. wyrobione na wyglądzie płytek, czy na odsłuchanym sprzęcie, czy na opini innch..
                                nie wnikam, nie przekonuje, kazdy nich sie uczy sam
                                pozdrawiam.

umberto, do suba to ja wole starą alpinę co ma w mostku 100w rms'u i dobry głośnik niż bydle 500w z jakimkolwiek głośnikiem.
                                kurde zminiło mi sie ostatnio i się odzwyczajam chyba od wszelkiego wielkomocowego sprzętu.
                                ostatnio sluchałem kilku naprawde słabiutko wyglądających głośniczków.. a zabijają precyzją i 'przytupem'.

Skomentuj

niż bydle 500w
                                  Wg mnie 500w to nie jest tak dużo

Skomentuj

magik, moze to i racja,nie przecze.Ale ja jestem pod scianą,dziś marne 120W do IT,jutro Hertz,za miesiąc audiobahn.Ja musze miec czym to pedzić.I za takie pieniążki co dalem nie kupie nic.Choc przyznam że ten carpower w pełnym pasmie tez nie jest za cienki.Moze warto strząsnąć z siebie mity i spróbować,w końcu grałem nie tylko na audisonie...

Skomentuj

magik, starzejesz sie...

[code]bydle 500w z jakimkolwiek głośnikiem[/code]
                                      [code]wielkomocowego[/code]

no wlasnie... co to jest 0,5kW ... dobry sub + stereo... ja posluchalbym sobie w samochodzie tak z 2kW ... ciekawe jak to gra

poprostu lubie glosno

[ Dodano: 2006-02-03, 21:12 ]
                                      umberto, za ile zamowiles audiobahn'a i skad?

Skomentuj

Ej,spokojnie!Ja narazie nic nie zamawiam!Mam inny problem i na nim sie skupiam.A do auta pewnie chwilowo-testowo zawita AP :P
                                        Bo mds nie wyrabia na monacorze,szkoda mi tak melodyjnego wooferka.

Skomentuj

umberto, jestem spokojny ;] tylko nie wiem skad bedziesz chcial zamawiac tego audiobahna, a ten miesiac to moglabyc np. przesylka zza oceanu.. no nie wiem..

jak bedziesz mial to napisz gdzies ;]

ciekawe jak bedzie gra AP z monacorem... na pewno wykorzystasz jego mozliwosci tylko mnie by korcilo zobacz jak to jest podane 500W na glosnik 300W

Skomentuj

Czaruję...
                                          X