Widze że sie tu komuś gorzej na głowe robi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszkodzone Blaupunkty.. widział to już ktoś?
Collapse
X
-
chrischris, dostalismy 2 w prawie identycznym stanie [vip ma troche polamane jeszcze zlacza od glosnikow] .. ale u niego nie trzeba bylo robic nic... u mnie kond polecial bo dostal za duze napiecie ;]
do wlutowania byl tak jak mowilem tylko RCA.. trzeba bylo wylutowac stare polamane nozki i przedluzyc te ktore zostaly ;] roboty na 20min i dzialal
[ Dodano: 2006-02-05, 11:39 ]
aha.. to co z b-r wychodzi to od zasilacza wzmaka.. poprostu trafo jest zbyt duze i nieporeczne wiec schowalem je w suba a nie bede wiercil w obudowie zeby kable ladnie puscic, jak i tak to nie jest docelowy glosnik ktory ma zasilac ;]
Skomentuj
-
Witam :)
Odświeże troszke temat
Mam blaupunkta GTA2 Specjal, urwane tylko chincze od wejscia sygnałowego, reszta ok. Przylutowałem normalnie kabelki sygnałowe i lewy kanał działa, prawy nie działa (ale jak przełączam filtr low-hight słychać jest stuk w głośniku, ale muzyki nie słychać). Podłączam w trybie bridge i gra ok. Czy jeżeli byłby uwalony jeden kanał to normalnie gra w mostku wzmacniacz? czy nie powinien wogóle w takiej sytuacji grać? Pozdrawiam i prosze o odpowiedź.
Skomentuj
-
Dzięki magik :)
A może ktoś umiałby mi pomóc? Nie mam żadnego znajomego elektronika, a znając życie jak zaniose go do jakiegoś naprawiacza to zaśpiewa mi minimum 50zl :/ Na płycie nie widać żeby było coś zjarane, wygląda jak nowa... Przydałby się też schemat tego wzmacniacza, jeżeli ktoś ma byłbym wdzięczny :) A wracając jeszcze do mojego poprzedniego pytania: Czy jest możliwe żeby wzmacniacz działał w mostku jak jest zjarany jeden kanał? Pozdrawiam
Skomentuj
-
W du*ie ze stereo, ogólnie i tak wzmacniaz będzie pracował w mostku :wink: NIestety nie mam na czym wypróbować go, narazie testowałem go na małej kolumnie od wieży i jest tak:
-podłączam pod działający kanał i odrazu drugi kabel szybko przepinam zeby grałw mostku i niestety nie slysze rożnicy żeby było głośniej w mostku... stąd moje pytanie: czy jest mozliwe żeby wzmacniacz grał w mostku jeżeli jest uwalony jeden z kanałó? Czy jak jest uwalony jeden kanal, a ten drugi jest ok, to w mostku gra tylko z mocą taka jaka ma działający kanał...? bo u mnie na to wychodzi, że tak właśnie jest...
Skomentuj
-
w mostku gra jezeli kanaly sa sprawne ale wystarczy ze sygnal masz tylko w jednym
sprawdz dokladnie polaczenia w torze sygnalu dla tego kanalu
ja jak naprawialem GTA470 to wygladalo ze wszystko jest ok a pare elementow mialo rozlaczone nozki
wez miernik, ustaw na sprawdzenie zwarcia (czy jak to si nazywa) i sprawdzaj obwod
Skomentuj
Skomentuj