Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potencjometr n-kanalowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jako ze forum nie dzialalo to nie moglem sie pochwalic...
    narazie cwicze pochodne
    no i zaliczylem najlepiej z calej grupy

podlaczylem juz oba kanaly w tym "potku" i niestety szumy wlasne on posiada. sumujac szumy z karty i szumy z potka robi sie malo ciekawie :???: ale do komputerowych glosnikow wg mnie powinno starczyc.
    zaraz podlacze CD na probe

wracajac do poprzedniej czesci tematu... pisalem ze mam pelno potkow z ktorych moglbym zrobic potencjometr wielosekcjowy ale nie mialem gdzie frezowac walka do ich polaczenia. wczoraj mialem pierwsze zajecia z programowania obrabiarek i okazalo sie ze mamy mozliwosc kozystania za free z frezareczki i tokareczki CNC wiec moze jak znajde czas to takie waleczki sobie wykonam

Skomentuj

Sprawdzałeś współbieżność regulacji kanałów ?

Skomentuj

tak. jest o niebo lepiej niz na podwojnym telpodzie ale jakos dziwnie mam wrazenie ze na alpsie dzieje sie to lepiej. nie wiem dlaczego bo przeciez nie slychac wyraznych roznic

Skomentuj

mialem juz go odlaczac bo stwierdzilem ze testy zakonczone...
          ale moja dziewczyna zwrocila mi uwage na cos czym ja sie nie przejmowalem...
          otoz jak juz pisalem, przydalby sie soft start poniewaz mam potka podlaczonego pod osobne zasilanie i wlaczam go pozniej. wtedy slychac stuk.
          ale to nie jest problemem. problemem jest to ze kazde zaklucenie w napieciu zasilania np jak sie wlaczy lodowka lub jakies inne uzadzenie to w normalnym wzmacniaczu slychac stlumiony trzask zalezny od polozenia potencjometra. tutaj odrazu na koncowke mocy idzie pelne napiecie zasilania wraz z pelnym poziomem tego stuku. potrafi to powaznie denerwowac, szczegolnie wieczorem. przydaloby sie to jakos poprawic

Skomentuj

Daj na zasilanie 230V kondensatory 47-100nF. Powinno pomagac, jak nie to specjalny filtr.

Skomentuj

a no faktycznie, trafo jest podlaczone bezposrednio do ukladu :roll:

Skomentuj

A to widzieli? :)
                http://www.allegro.pl/item576043983_...y_100kbx6.html

Skomentuj

Widzieli, a po co komu takie cos.
                  Zreszta to nawet HI-Fi nie jest tylko "Potencjometr obrotowy Alps do sprzętu powszechnego użytku"
                  Parametry oczywiscie odpowiednie...

Skomentuj

potek fajny. szkoda ze za taka kase mam wypasiony cyfrowy z bajerami ;]

Quester, przeprowadzic jakies jeszcze testy? jak nie to bym juz odeslal potka bo mozna uznac ze wszystko jest OK (no te szumy draznia ale sa do zaakceptowania)

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
                      z tymi potkami to różnie bywa
                      ja w sieci sklepów nowy elektronik kupiłem takiego ALPSa stereo za 34zł.
                      Jak się później okazało nie znalazłem po modelu takiego na necie więc jego oryginalność jest trudna do oszacowania a jakość (muzyczna) raczej kiepska.

Skomentuj

Pawel S., wstrzymaj się jeszcze chwilę, bo mam plan jak zredukować te szumy do niższego poziomu tylko muszę znaleźć chwilę i zasymulować to.

Skomentuj

OK
                          Zamieszczone przez maxdila
                          Jak się później okazało nie znalazłem po modelu takiego na necie więc jego oryginalność jest trudna do oszacowania a jakość (muzyczna) raczej kiepska.
                          jak dobrze ze moje alpsy sa z odzysku :twisted:

Skomentuj

a ja czekam ;]

Skomentuj

takero, wyslac ci to? bo ja juz nie uzywam

Skomentuj

takero jak to ? :shock: :shock: :shock:
                                Wysłałem Ci potka 8 kwietnia :!:
                                Chyba trzeba się pofatygować na pocztę i złożyć reklamację :evil:

Skomentuj

jak widać ceny rosną, a jakość pozostaje na typowym poziomie :/

Skomentuj

Pawel S., jak możesz to prześlij swojego potka do takero, bo ja nie mam chwilowo części na kolejny prototyp, a Poczta rozpatruje reklamacje w ciągu 2 tygodni :(

Skomentuj

Quester, juz pakuje

Skomentuj

Thx

Skomentuj

To ja Thx :)
                                          Adres wysłałem na PW :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X