AFAIR monolity nie są mile widziane w torze audio. Te drugie natomiast: rewela - raster 5mm będą pasować
Zamieszczone przez dj_zibi
Quester pamietaj ze czasem nie ma sensu walczyc o kazdy milimetr PCB, to nie jest dobre. Duzo poczatkujaych ma z tym problem.
"Miło mi", że uważasz mnie za początkującego :lol: Możesz być spokojny. Gdybym walczył o każdy mm to te prawie 100 elementów zmieściłbym na prawie dwa razy mniejszej PCB tylko który zółtodziób-montażysta by to wytrawił, zrobił owiert i poprawnie zmontował w domowych warunkach ? W obecnym projekcie płytki nie ma ścieżek węższych niż 30milsów, odstępów ścieżek mniejszych niż 10milsów, padów mniejszych niż 80milsów średnicy (z wyjątkiem padów scalaków gdzie mniejszy wymiar ma 50milsów). Położyłem nacisk na wygodę montażu (elementy są ułożone prawie idelanie symetrycznie i powtarzają się sekwencjami, a dodatkowo wszystkie ułożone są w jednym kierunku, co powinno ułatwić bezbłędny montaż nawet jeśli pcb nie będzie miało opisu jak to ma miejsce przy jej samodzielnym trawieniu - wystarczyłoby zmienić układ elementów i już by się sporo wymiarowo zyskało) i łatwość wykonania w domowych warunkach oraz uniwersalność (różne opcje zasilacza lub jego braku). Wymiary płytki podawałem aby upewnić się, że jej rozmiar nie jest zbyt duży (a w mojej opinii jest to spora płytka).
Quester napisałem to dwuznacznie, nie chodziło o Ciebie ale o tych co beda to składali :oops:
Luzik - przecież zażartowałem sobie tylko... czasem trzeba
A swoją drogą moglibyście looknąć czy wymiary, które podałem są wystarczające. Ja robiłem pcb tylko metodą fotochemiczną (a od pewnego czasu już tylko zlecam wykonanie płytek) i mnie wychodziły ścieżki nawet 6mils i takie same odstępy - nie wiem jak to jest z jakością "wprasowanek"... 10mils odstępu między ścieżkami wystarczy ?
wszystko jest OK - grube sciezki, duze pola lutownicze wiec nawet jak sporo podtrawi to bedzie OK. drobne niedorobki wynikaja z nieprzygotowania plytki
no ale tez widac jak duza jest ta plytka :|
Uprzedzałem :lol: A poważnie: trzeba wziąć pod uwagę, że wybrałem duże listwy zaciskowe (ARK raster 5mm) więc te sporo miejsca zajmują no i musiałem tam upchnąć trafo + 90 elementów, a z drugiej strony ważne jest by nawet początkujący dał sobie radę z wytrawieniem tej płytki. W sumie ogromna to też ona nie jest bo jednak gdzieś te 293 otwory trzeba zmieścić... a porównawczo do PCB UniAmpa to jest węża o 3mm i krótsza o 40mm (to dla tych co mają PCB do uniampa i będą chcieli sobie zobrazować wielkość PCB dla 6-ChVR).
Tak patrzę na Twoje zdjęcie Paweł i zastanawiam się czy jednak nie powiększyć padów dla scalaków ?...
dlaczego na tym transferze na laminacie nie ma otworów w druku? jak się otwory wytrawią to wiertło potem samo wpada centralnie a tak to trzeba nabijać a jak nie nabijać to wiertło będzie zjezdzac,
flodins, bo chodziło tylko i wyłącznie o sprawdzenie odstępów między ścieżkami. Gdy przygotowuję dokumentację pod trawienie domowym sposobem ustawiam wszystkie otwory na 10mils i wtedy po wytrawieniu mamy ładnie "zapunktowane" miejsca i wiertło nie ucieka :)
Dzisiaj już nie mam siły na testy, ale fizycznie potek 2-kanałowy wygląda tak jak widać poniżej. Niestety musiałem zakupić nieco droższy NE5517 zamiast LM13700, bo akurat brakło LMów... dodatkowo zapomniałem kupić mostek, więc zlutowałem z 4 diodek 1N4007 mikro-pajączka :lol:
Skomentuj