No wyglada na to ze podlaczone dobrze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz na lm3886 POMOCY
Collapse
X
-
ciora, wepnij w wyjscie wzmacniacza, tam gdie sie glosnik podpina, miernik. Ustaw zakres na VDC i włącz wzmacniacz, jak masz napięcie wyżse niz 0,3V to niestety spaliłeś lma. Podczas instalcji go do radiatora dawałeś podkładki mikowe? Odizolowałeś go? czy masz wersję izolowaną? Zanim usmarzysz drugiego lma, sprawdź to co podałem wyżej. Odizolowanie do radiatora sprawdzasz takżę buzerem, jedna nóżka miernika do radiatora a drugą sprawdzasz WSZYSTKIE nóżki scalaka. Jak piszczy - masz przebicie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSoundOdizolowanie do radiatora sprawdzasz takżę buzerem, jedna nóżka miernika do radiatora a drugą sprawdzasz WSZYSTKIE nóżki scalaka. Jak piszczy - masz przebicie.
Zamieszczone przez cioraWłaczyłem ale w głosniku tylko brbrrbrbr czyli spalilem ta koncowka :cry: Moge smiało podłaczyc druga i nic sie nie stanie ??
No i jest pewna hipoteza jak udalo ci sie to ujarac. Powiedz - rozladowywales kondensatory w zasilaczu po kazdym podlaczeniu i odlaczeniu zasilacza do pradu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSoundjak masz napięcie wyżse niz 0,3V to niestety spaliłeś lma
Zamieszczone przez LightSoundPodczas instalcji go do radiatora dawałeś podkładki mikowe? Odizolowałeś go? czy masz wersję izolowaną?
Zamieszczone przez n_omyzsPowiedz - rozladowywales kondensatory w zasilaczu po kazdym podlaczeniu i odlaczeniu zasilacza do pradu?
Zamieszczone przez n_omyzsPo drugie sprawdz jeszcze raz sam zasilacz czy na kondach masz odpowiednie napiecia
kable to i tak bede skracał narazie to schce to uruchomic potem zrobie porzadek <kostki to po to zeby sie nie bawic w skretki
Czy moge jakos przywrucic do zywych ta koncowka ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioraMam napiecie wieksze od 0.3v czyli spalilem 38zl poszło sie ...
Zamieszczone przez cioralm mam w wersji F nie tf nie odizolowałem na 2 nozce mi piszczy jak mam go odizolowac ??
Zamieszczone przez cioranie rozładowywałem wiem ze lm jest na to czuły ale nie wiedziałem jak sie rozładowywuje kondy trzeba sie uczyc na błedach
Zamieszczone przez ciora+ mam 32.4v - mam tez 32.4v
---
Nastepnym razem rozladowuj kondy na odpowednim rezie przed podlaczeniem koncowki. Kup nowy scalak a ten ktory jeszcze masz 5x sprawdz czy dobrze masz wszystko podlaczone zanim odpalisz itd.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioraMam napiecie wieksze od 0.3v czyli spalilem 38zl poszło sie ...
Zamieszczone przez cioralm mam w wersji F nie tf nie odizolowałem na 2 nozce mi piszczy jak mam go odizolowac ??
Zamieszczone przez cioranie rozładowywałem wiem ze lm jest na to czuły ale nie wiedziałem jak sie rozładowywuje kondy trzeba sie uczyc na błedach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioraZamieszczone przez n_omyzsPodkladka mikowa
Czym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSoundKostka kosztuje ok 8-10zł.
Zamieszczone przez LightSoundNastępną kostkę kup tf - ułatwi Ci to sprawę.Zamieszczone przez cioraCzym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
kaczortrex dobrze pisze.. brakuje ci podstaw i mozesz sobie zrobic krzywde. Chocby takimi nierozladowanymi kondami. Podkladki dostaniesz w elektronicznym ale poczytaj dla wlasnego dobra o podstawach nieco.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsTo raczej podrobki, normalnie poniezej 10-15zl ciezko kupic nawet w hurcie swoje kosztuje.z tym że to bylo z pol roku temu kupowane... teraz rzeczywsice podrozaly, ale o 2zl sie nie bede klucic
Zamieszczone przez cioraCzym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nosmasterpo co izolować skoro do radiatora nic innego nie jest przykręcone?
w ogóle nie rozumiem takiego podejścia - jakaś kultura techniczna przecież obowiązuje
Prawda?
Skomentuj
-
Odizolowałem juz radiator
Zamieszczone przez nosmasterpozatym podkładka utrudnia trochę oddawanie ciepła
Zamieszczone przez n_omyzsale poczytaj dla wlasnego dobra o podstawach nieco.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioranie kupowałem podkładki odlałem sobie z silikonu podkładki o grubosci kartki z bloku technicznego taka jest ciensza, nie powinno byc wiekszych problemow z oddawanem ciepła i jest wszystko ok sprawdzałem miernikiem nic nie piszczy
Skomentuj
Skomentuj