Zamieszczone przez ciora
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz na lm3886 POMOCY
Collapse
X
-
Zamieszczone przez cioraUrzyłem silikonu temperaturowego na podwyrzszone temp.
Mozecie mi napisac najwarzniejsze rzeczy jakie trzeba sprawdzic przed uruchomieniem scalaka zeby go nie spalic
Rozładowałem kondensatory podłaczyłem wszystko i teraz sie zastanawiam co jeszcze mam sprawdzic zeby nie uszkodzic lm'a
sprawdź czy nie ma przejścia nóżki->radiator i czy nie ma zimnych lutów, połączeń naddatkowych i upaleń na elementach i płytce; drugi raz sprawdź czy wszystko jest na swoim miejscu i zgodnie z polaryzacją
Skomentuj
-
Nie wiem wyrzuciłem opakowanie a nie lepiej było by odizolowac cały radiator ??np. przykrecic do plastikowej czesci oduwowy niz dawac podkładki ?? wtedy rozwiaze sie problem oddawania ciepła i wszystkie kable sa w izolacji to nie powinno sie zrobic jakies przypadkowe zwarcie
[ Dodano: 2009-04-02, 13:40 ]
Czy potencjometr moge wlutowac tam gdzie jest opcja mute na lm'ie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d14c162f8.html ?? Tam gdzie mam przebicie na potencjometrze tam mam wlutowac ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioraa nie lepiej było by odizolowac cały radiator ??np. przykrecic do plastikowej czesci oduwowy niz dawac podkładki ??
Zamieszczone przez cioraCzy potencjometr moge wlutowac tam gdzie jest opcja mute na lm'ie http://www.fotosik.pl/pok...fd14c162f8.html ?? Tam gdzie mam przebicie na potencjometrze tam mam wlutowac ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsjedno jest pewne - do wyjsca mute nie podlaczasz rzadnego potencjometru.
A potencjometr mam dac na przy kablu sygnałowym ??
Nieraz jest lepiej przykrecic do plastkiu niz jechac na drugi koniec miasta po jedna podkładka i jeszcze nie mam samochodu :cry:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ciorato mute ma byc zwarte zeby dzialal wzmacniacz
Standby ma być zwarte żeby działał - to wyjście na włacznik.
Tak na kablu sygnałowym, najlepiej ekranowanym.
ciora, rozumiałbym gdybyś miał 50 lat że Ci się tylka ruszyć nie chce ale masz 17! Biegiem do elektronicznego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSoundMute to jest wyciszenie i jak zewrzesz to nie będzie działął!!! To wyjście na przełacznik mute.
Standby ma być zwarte żeby działał - to wyjście na włacznik.
W lm'ie nozka mute (8) jest podlaczona do V- aby wzmacniacz byl aktywny.
Zreszta nawet na rysunku jaki ciora wrzucil jest jak byk napisane http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d14c162f8.html.
Skomentuj
-
dzisiaj chciałem odpalic wzmacniacz wszystko podłaczyłem sprawdzałem ze 5 razy czy dobrze radiator odizolowany masa wszystko podłaczone. Za miast głosnikow podłaczyłem miernik odpalilem wzmacniacz a tu nic 0.00v po 3s wyłaczyłem sprawdziłem wszystko jeszcze raz i odpalilem i znowu 0.00v sprawdziłem czy kondy sa naładowane było ok 0.07 czyli normalnie koncowka pobrała moc ale nic sie nie dzialo ja właczyłem po raz kolejny cos sprzelilo a na mierniku wyskoczyło ok 20 pare v
Co zle robie??
Teraz to sie zastanawiam czy nie wyrzuciłem pieniedzy w błoto czy lepiej było kupic jakas yamaha
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cioraZa miast głosnikow podłaczyłem miernik odpalilem wzmacniacz a tu nic 0.00v po 3s wyłaczyłem sprawdziłem wszystko jeszcze raz i odpalilem i znowu 0.00v
Skomentuj
-
To nie ja lutowałem kupiłem juz gotowa koncowka. Juz troche słuchałem ale jak zrobie głosniej to cos charczy Moze to wina kabli z odzysku albo cos z lm'em jutro kupie kable z ekranem to sie zobaczy narazie to musze kupic podkładke mikowa bo na silikonie to moze sie przegrac. Irytuje mnie tylko to charczenie wszystkie tony ok tylko bass charczy. Moje luty to jak skala sa :lol: Jakie kable polecacie do podłaczenie wszystkiego w srodku zwykłe sygnałowe wystarcza 1mm ??
Skomentuj
-
glosniej to jak glosno? z czego podajesz sygnal i czym regulujesz? (potencjometrem czy bezposrednio z kompa regulujesz?)
Moze wzmak poprostu juz nie wyrabia i charczy, moze trafa Ci nie wyrabiaja w co watpie (sam teraz zmontowalem lm3886tf w pajaku pod trafami o mocy ok 30-40W na oko i smiga 2x27vac,tez charczy ale jak juz sygnal jest mocny)
Skomentuj
Skomentuj