Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacze w klasie D?

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hm.. trochę się naszukałem.. aż trafiłem.. sąsiedzko składamy soundbar... low end... z używanych głośników... i jak ktoś szuka elektroniki to trafiłem wszystko mającą płytkę.. (z podpowiedzią diyaudio.com) - jak przyjdzie to potwierdzę jak z funkcjonalnością i jakością.. ale wygląda dobrze:
    https://pl.aliexpress.com/item/4000259314360.html

Skomentuj

szkoda ze nie ma wejscia analogowego. cala reszta do soundbara ok.

Skomentuj

To sta350 wiec musiał by analog do cyfry konwertować... IMO lepiej że juz analoga nie ma... zresztą gramofonu nikt nie będzie podpinał... a telefon /komp można przez bluetooth/usb

Tam coś w opisie jakieś wifi audio jest... ale nie dociekałem... nie jest to kluvzowe sprawdzę jak dojdzie...

Dsp w nocie popatrzylem... mozna ładnie ustawić odcięcie niskich (tj. Chyba do ponad 300 byla odcinka) i dodatkowo podbicia zakresów w jakichś predefiniowanych ustawieniach..

Wysłane z mojego telefonu
        Last edited by LubMich; 31.10.2020, 19:44.

Skomentuj

Trochę odkopię temat. Przestrzegam przed zakupem modułów icepower z CHIN (mimo że wyglądają identycznie to brakuje wiele pieczęci jakościowych). Wygląda to trochę tak jakby one nie przechodziły testów jakościowych i są produktami 2 kategorii. Co gorsza nie mierzą się one jak oryginalne Icepower. Kolega kupił taki moduł i praktycznie kosz z racji dziwnych trzasków na jednym kanale. Jeśli ktoś faktycznie szuka teraz dobrego wzmacniacza klasy D to są 4 możliwości; icepower, purify, hypex Ncore oraz Merus. Inne to jest loteria chociaż znam wiele bardzo dobrych opinii o IRS. Zakup innych mija się z celem chyba że ktoś planuje budowę suba lub tani zestaw 2.0 lub 2.1.

Podsumowując jak ktoś ma kasę to Purify, jak brakuje to ncore potem icepower i cała reszta :)

Skomentuj

Wczoraj wrzuciłem do koszyka na ali, dzięki za info.

Co do Chińczyków to testowałem TDA8954TH i całkiem fajny, a przy okazji tani wzmak ale raczej na 8R.
            Zasilanie z 2*24V AC, więc reuse starych traf od LM3886 można odstawić, do niedużego suba spoko opcja.

Skomentuj

Może trafisz na dobrą sztukę. Jeśli kanały będą grały równo to i tak zakup będzie k bo nawet jeśli to jest II kategoria lub po prostu chiński składak ale na oryginalnym scalaku od Sanyo to będziesz zadowolony . Daj znać jak Ci przyjdzie jak to gra. Sam jestem ciekaw czy coś się zmieniło. Możesz wysłać link od jakiego sprzedawcy kupowałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosayo Zobacz posta
                Trochę odkopię temat. Przestrzegam przed zakupem modułów icepower z CHIN (mimo że wyglądają identycznie to brakuje wiele pieczęci jakościowych). Wygląda to trochę tak jakby one nie przechodziły testów jakościowych i są produktami 2 kategorii. Co gorsza nie mierzą się one jak oryginalne Icepower. Kolega kupił taki moduł i praktycznie kosz z racji dziwnych trzasków na jednym kanale. Jeśli ktoś faktycznie szuka teraz dobrego wzmacniacza klasy D to są 4 możliwości; icepower, purify, hypex Ncore oraz Merus. Inne to jest loteria chociaż znam wiele bardzo dobrych opinii o IRS. Zakup innych mija się z celem chyba że ktoś planuje budowę suba lub tani zestaw 2.0 lub 2.1.

Podsumowując jak ktoś ma kasę to Purify, jak brakuje to ncore potem icepower i cała reszta :)
                W klasie D najwazniejsze jest wykonanie. Bo tu jakosc i typ zastosowanych kondensatorow w zasilaniu czy wyjsciowych plus cewki dlawika wplywa na mierzalne znieksztalcenia.
                Do tego prowadzenie sciezek i petla mas, tu trudny temat. Malo kto potrafi mierzyc tego typu koncowki wiec tylko mozna czytac recencje co kto uslyszal au cho to srednio miaro dajny wskaznik.

IRS jest tani a w zasadzie byl, bo juz ciezko kupic ten scalak. Glowna wada to brak sprzezenia zwrotnego za filtrem wyjsciowym wiec pasmo przenoszenia zalezy od impedancji glosnikow. Hypex i IcePower nie maja takich problemow.
                Kolejny problem to dobranie pradu spoczynkowego zwanego tu czasem martwym. Zle dobrany potrafi dawac strasznie metaliczne brzmienie takie brzeczace. Wzmacniacze liniowe bez pradu spoczynkowego czyli w klasie B lepiej brzmią. Widzieliscie kiedys klase D z regulacja pradu spoczynkowego? A tak samo sie go reguluje jak w klasie AB. Tylko tu juz nikt nie daje audiofilom szansy na poprawe brzmienia :)

Skomentuj

Witam,
                  Nie chcę zakładać nowego wątku, odświeżę ten.
                  Sprawa dotyczy modułu ICEpower 2000as2.
                  Odziwo szybko udało mi się sprzedać RMB1512 i zamierzam kupić do Bi-ampingu moduł 2000as2.
                  Czy ktoś z kolegów mógłby polecić czy też podjąć się montażu w/w modułu do obudowy i podłączeniem wszystkiego jak należy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Piana_sta Zobacz posta
                    Witam,
                    Nie chcę zakładać nowego wątku, odświeżę ten.
                    Sprawa dotyczy modułu ICEpower 2000as2.
                    Odziwo szybko udało mi się sprzedać RMB1512 i zamierzam kupić do Bi-ampingu moduł 2000as2.
                    Czy ktoś z kolegów mógłby polecić czy też podjąć się montażu w/w modułu do obudowy i podłączeniem wszystkiego jak należy?
                    Ku mojemu zaskoczeniu pod nosem trafił się ROTEL-RB1092.
                    W środku dwa moduły ICEpower 1000ASP.
                    W weekend testy.

Skomentuj

Mam pytanie ponieważ chciałbym kupić coś "all in one" pod kompa- dac/ lampowy wzmacniacz słuchawkowy (słuchawki 250ohm), wzmacniacz na monitory. Przeglądając youtube wpadły mi w oko 2 chińczyki występujace tez jako sławny polski produkt marki Krugger und Hans
                      https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...fi-14810651848

https://www.amazon.pl/Bluetooth-wzma.../dp/B09FLLNVGW

Problem w tym, że oba nie mają wyjścia słuchawkowego tylko aux/ line out. Dałoby radę przerobić ( czy może można tam podłączyć słuchawki) jako wyjscie słuchawkowe (dodać osobny potencjometr na te wyjście lub przycisk selekcji wyjścia audio aby wyłączyć kolumny)?

Ok. Nie bylo pytania co do tego wynalazku/ kupiłem DACa FiiO. Jednak co do tych wzmaków zastanawiam się czy nie kupić takiego jako wzmak do aktywnych monitorów https://www.youtube.com/watch?v=kBim2j7Gm5o
                      Last edited by ruffpl; 27.01.2024, 22:07.

Skomentuj

Czaruję...
                      X