Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacze w klasie D?

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
    Słuchałeś Hypex NCore?
    Nie nie słyszałem, chyba... Ale czytałem, że końcówki Monacora są na Hypexach. I wcale nie są jakoś specjalnie drogie.

Skomentuj

Tutaj na sąsiednim forum można coś więcej poczytać: https://www.audiostereo.pl/topic/118...omment-4756933 oraz tu: https://www.audiostereo.pl/topic/149...ment-4769471na
      Last edited by KAPRINT; 11.02.2020, 13:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
        fredi mam podobnie, P5000 kosztował mnie sporo pracy i czasu, to tak jakby sprzedać swoje dziecko :)
        Dlaczego 2x AS1, wiem to głupie pytanie trochę ale dual mono może zrobić krzywdę każdym kolumnom :) ... oj będziesz wymieniał głośniki w kolumnach :)
        Coś w tym jest...prędzej dziecko,bo i tak by nikt z nim nie wytrzymał :)
        Dlatego monobloki,bo dlaczego nie? skoro można lepiej,więcej itd..To fakt:już temu modułowi stereo nie brakuje mocy,trzyma za morde głośniki i chce się coraz głośniej,przy czym nie zniekształca i nie kaleczy uszu.A krzywdę głośnikom prędzej zrobisz słabym wzmacniaczem także bądźmy dobrej myśli.Mocy nigdy za dużo i lepiej mieć jej zapas jak niedobór.Ma grać !!!

Skomentuj

Jakiś czas temu kupiłem z ebay sure irs2092 2x125W. Zastanawiam się czy jest jakaś (lub w ogóle) różnica w dzięku pomiędzy np. l15D itp (może ktoś z was testował). a sure? Jak mają się do wzmacniaczy na irs2092 wzmacniacze tk2050? Wszystko jest w mniej więcej podobnej cenie. Opłaca się zmieniać irsa na tk2050? Nie potrzebuje dużej mocy. Taki tk2050 byłby w pełni wystarczający mocowo. O tk2050 vs irs2092 to jest ile osób tyle opinii. Jedni piszą że wolą tripatha a inni że irs.

Skomentuj

Jak tylko dostane icepowera, zdam relacje z porównania ice 1200as2 vs IRS2092 1kW z zasilaniem transformatorowym.

Skomentuj

Prawdopodobnie pojutrze dotrze do mnie przesyłka z paroma sztukami 1200AS1(mono) IcePower'a.I gdybym miał zaprawione kabelki (które już kupiłem na ebay)-odpaliłbym to w kwadrans...
              I dzięki koledze z AS będę miał możliwość porównania Ice z IRS2092 czy też z LM48930(nie wiem co mi przyśle)

Last edited by freedi; 22.02.2020, 13:48.

Skomentuj

Fajnie by było jakby IRS przysłał .

Skomentuj

Zapytam wieczorem i delikatnie zasugeruję..
                  A pierwsze porównanie będzie z modułem, który już gra-1200AS2(stereo)-na AS organizuję zbiorowe zamówienie, które z powodu braku u dystrybutora zamkniemy w marcu. Mamy już minimalną wymaganą ilość, także jak ktoś chętny to zapraszam.

Skomentuj

Jaka cena freedi aktualnie za moduł 1200as2 (stereo)? Jeśli da się jeszcze dopisać do listy :)

Skomentuj

Zamówienie zamkniemy,jak sami sobie ustalimy , a na razie chyba wykupiliśmy całe zapasy dystrybutora(,to już 3 zamówienie grupowe na AS) :) i czekamy na marcową dostawę.Minimalny zakup to 7 szt i już tyle mamy ( fabryczny box ) i tylko wtedy cena jest atrakcyjna - 301 € z wysyłką do Pl.
                      Także śmiało można dokoptować , a warto.Ceny na rynku wtórnym są sporo wyższe , np tutaj :

Skomentuj

Okej to proszę poinformuj szybciej tutaj na forum jak bedziecie chcieli już zamykać 3 zamówienie. Muszę przekalkulować finanse ;p Rozumiem, że kasę od razu zbieracie po wpisaniu na listę czy po zamknięciu zamówienia?

Skomentuj

Jeszcze cieplutkie
                          Moduły mono IcePower 1200AS1

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                            Jeszcze cieplutkie
                            Moduły mono IcePower 1200AS1

No chłopie, ale podłogę to Ty masz krzywą jak cholera...
                            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Na AS jeszcze brakuje 2 osób do zamówienia grupowego na 1200AS2 w fajniej cenie więc zachęcam 😉

Skomentuj

Kupował ktoś może ISEPowery z chin?
                                Jest sporo aukcji z Ice50Asx2, a potrzebuję właśnie czegoś małego i zastanawia mnie na ile to oryginalne.

Skomentuj

Nie wiem czy było to pisane o ICE czy BO, ale ponoć mieli zacierane oznaczenia, widocznie nie było to wielką przeszkodą do zrobienia reverse engineeringu, zresztą jaki to problem, skoro nawet scalaki i mikrokontrolery zrzynają i to o dziwo działa.

Nad tym czy to ori bym się nie głowił, bardziej nad tym czy parametry będą równie dobre (co akurat jest możliwe), chociaż istnieje cień szansy że to moduły wykombinowane jakąś inną drogą dystrybucji, albo klepane w tej samej fabryce, tylko że to by ktoś musiał mieć ori i z takim porównać.

Skomentuj

Właśnie wyglądają identycznie, może gdzieś się jakaś partia zagubiła ^^ Cena przez pół.

Skomentuj

Może warto na support icepowera napisać o to, jakie jest ich stanowisko.

Zastanówmy się nad tym. Na 90% elektronike wykonują w chinach, 10% szans to opcjonalnie montaż pakietów mają lokalnie ale elementy jak m.in. ich dedykowany układ kontroli jest wytwarzany w chinach na 100%. Ten podział nie jest równy co do serii modułów ice, zwłaszcza że jedne są robione na ich opatentowanej kontrukcji a część na dostępnych elementach (czyt. ice200as2 - TPA3255).

Co by nie było, chińczyk w prosty sposób może zdobyć z każdego ich produktu pełną dokumentacje, choćby mając ja u siebie lub robiąc reverse engineering.

Jeśli robią reverse engineering, to pytanie czy to się opłaca bo takie coś jest czasochłonne, jeśli tak to zostaje kwestia prawna i czy icepower nie pluje się o robienie podróbek.

Jeśli kopiują mając dokumentacje u siebie, to samo, zostaje kwestia prawna.

Chyba że icepower przyzwala na ten proceder, chociaż to dziwne bo ich polityka to OEM i zwykły kowalski nie jest w stanie kupić 90% ich oferty, więc po co mieli by udostepniać w taki sposób swoje wyroby...

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                        Może warto na support icepowera napisać o to, jakie jest ich stanowisko.
                                        taaak, i napiszą kopiują nasze więc bierzcie tańsze chińskie.
                                        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                                        :D

Skomentuj

To może dodam coś od siebie, mam 125asx2 z Ali i jestem pozytywnie zaskoczony. Jestem wręcz przekonany, że to "nadmiarowy" oryginał. Chętnie porównam zdjecia z kimś kto ma oryginał.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X