Zamieszczone przez Hermes
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacze w klasie D?
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Tutaj na sąsiednim forum można coś więcej poczytać: https://www.audiostereo.pl/topic/118...omment-4756933 oraz tu: https://www.audiostereo.pl/topic/149...ment-4769471naLast edited by KAPRINT; 11.02.2020, 13:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postafredi mam podobnie, P5000 kosztował mnie sporo pracy i czasu, to tak jakby sprzedać swoje dziecko :)
Dlaczego 2x AS1, wiem to głupie pytanie trochę ale dual mono może zrobić krzywdę każdym kolumnom :) ... oj będziesz wymieniał głośniki w kolumnach :)
Dlatego monobloki,bo dlaczego nie? skoro można lepiej,więcej itd..To fakt:już temu modułowi stereo nie brakuje mocy,trzyma za morde głośniki i chce się coraz głośniej,przy czym nie zniekształca i nie kaleczy uszu.A krzywdę głośnikom prędzej zrobisz słabym wzmacniaczem także bądźmy dobrej myśli.Mocy nigdy za dużo i lepiej mieć jej zapas jak niedobór.Ma grać !!!
Skomentuj
-
Jakiś czas temu kupiłem z ebay sure irs2092 2x125W. Zastanawiam się czy jest jakaś (lub w ogóle) różnica w dzięku pomiędzy np. l15D itp (może ktoś z was testował). a sure? Jak mają się do wzmacniaczy na irs2092 wzmacniacze tk2050? Wszystko jest w mniej więcej podobnej cenie. Opłaca się zmieniać irsa na tk2050? Nie potrzebuje dużej mocy. Taki tk2050 byłby w pełni wystarczający mocowo. O tk2050 vs irs2092 to jest ile osób tyle opinii. Jedni piszą że wolą tripatha a inni że irs.
Skomentuj
-
-
Zamówienie zamkniemy,jak sami sobie ustalimy , a na razie chyba wykupiliśmy całe zapasy dystrybutora(,to już 3 zamówienie grupowe na AS) :) i czekamy na marcową dostawę.Minimalny zakup to 7 szt i już tyle mamy ( fabryczny box ) i tylko wtedy cena jest atrakcyjna - 301 € z wysyłką do Pl.
Także śmiało można dokoptować , a warto.Ceny na rynku wtórnym są sporo wyższe , np tutaj :
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez freedi Zobacz postaVolumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Nie wiem czy było to pisane o ICE czy BO, ale ponoć mieli zacierane oznaczenia, widocznie nie było to wielką przeszkodą do zrobienia reverse engineeringu, zresztą jaki to problem, skoro nawet scalaki i mikrokontrolery zrzynają i to o dziwo działa.
Nad tym czy to ori bym się nie głowił, bardziej nad tym czy parametry będą równie dobre (co akurat jest możliwe), chociaż istnieje cień szansy że to moduły wykombinowane jakąś inną drogą dystrybucji, albo klepane w tej samej fabryce, tylko że to by ktoś musiał mieć ori i z takim porównać.
Skomentuj
-
Może warto na support icepowera napisać o to, jakie jest ich stanowisko.
Zastanówmy się nad tym. Na 90% elektronike wykonują w chinach, 10% szans to opcjonalnie montaż pakietów mają lokalnie ale elementy jak m.in. ich dedykowany układ kontroli jest wytwarzany w chinach na 100%. Ten podział nie jest równy co do serii modułów ice, zwłaszcza że jedne są robione na ich opatentowanej kontrukcji a część na dostępnych elementach (czyt. ice200as2 - TPA3255).
Co by nie było, chińczyk w prosty sposób może zdobyć z każdego ich produktu pełną dokumentacje, choćby mając ja u siebie lub robiąc reverse engineering.
Jeśli robią reverse engineering, to pytanie czy to się opłaca bo takie coś jest czasochłonne, jeśli tak to zostaje kwestia prawna i czy icepower nie pluje się o robienie podróbek.
Jeśli kopiują mając dokumentacje u siebie, to samo, zostaje kwestia prawna.
Chyba że icepower przyzwala na ten proceder, chociaż to dziwne bo ich polityka to OEM i zwykły kowalski nie jest w stanie kupić 90% ich oferty, więc po co mieli by udostepniać w taki sposób swoje wyroby...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaMoże warto na support icepowera napisać o to, jakie jest ich stanowisko.https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
Skomentuj