Prawo Ohma obowiązuje też symulator. 3A w piku to (3/sqrt(2))^2 * 4 = 18 W i tyle prądu popłynie przy 12Vp na wyjściu - 12/4 = 3A
na obciążeniu wzmacniacza płynie już ok 6A
Ale dalej nie wiem co mają wspólnego z TIM. Biegun dominujący i tak zapewniają w tym układzie bramki MOSFET.
Uzyskałem ten efekt metodą prób podnosząc tą drogą parametry wzmacniacza - kombinując aby uzyskać jak najlepsze brzmienie i najmniejsze zniekształcenia (obcinając szpileczki na prostokącie) nie tracąc przy tym szerokości pasma, możesz uwierzyć wzmacniacz gra nieźle.
do końca nie rozpatrywałem tego zagadnienia teoretycznie.
Jeżeli masz możliwość otwierania plików Multisima podrzucę plik. Co prawda z reguły i tak symulator nie odzwierciedla rzeczywistości ( biblioteki elementów ) używam go tylko pomocniczo.
---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post o 09:42 ----------
za dwoma LM jest pojemność 10000u i to nie jest 3A w piku lecz wartość średnia jednej połówki.
na obciążeniu wzmacniacza płynie już ok 6A
Ale dalej nie wiem co mają wspólnego z TIM. Biegun dominujący i tak zapewniają w tym układzie bramki MOSFET.
Uzyskałem ten efekt metodą prób podnosząc tą drogą parametry wzmacniacza - kombinując aby uzyskać jak najlepsze brzmienie i najmniejsze zniekształcenia (obcinając szpileczki na prostokącie) nie tracąc przy tym szerokości pasma, możesz uwierzyć wzmacniacz gra nieźle.
do końca nie rozpatrywałem tego zagadnienia teoretycznie.
Jeżeli masz możliwość otwierania plików Multisima podrzucę plik. Co prawda z reguły i tak symulator nie odzwierciedla rzeczywistości ( biblioteki elementów ) używam go tylko pomocniczo.
---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post o 09:42 ----------
Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Skomentuj