Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Vitrohm, a-b

Jak nie znasz firm jakie są, szukasz stosownie najlepszych na rynku, ot moje zdanie w tym temacie.
    Last edited by gucio.; 16.12.2013, 19:38.

Skomentuj

W internecie powinieneś znaleźć gdzieś oryginalny manual E-450 i tam będziesz miał opisane co nieco, już sam zdecydujesz co sobie kupisz bo ja kitu za kilka kafli składać nie będę :)

Skomentuj

próbowałem coś takiego znaleźć lecz bezowocnie....

Skomentuj

Ja również jestem za komplet za 225 zł, zapisuje się na cały kit od .3lite
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Może małe podsumowanie- 225zł to kwota za wszystkie trany, a nie za całą drobnicę (cały kit), tak?
            Ja chętnie się dopiszę do listy, przy czym myślę, że fajnie byłoby zrobić teraz rozeznanie, a realizację (wpłaty i zamówienie) przełożyć spokojnie na styczeń.
            Last edited by grzechu; 16.12.2013, 20:09.

Skomentuj

Tak, za same tranzystory (nie)stety.

Skomentuj

Nie wiem czemu rozczarowanie? Ludzie myślą że taki wzmacniacz razem z zasilaniem za 500 zł uruchomią?
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Rozumiem, a orientowałeś się już może ile by wyszło za resztę drobnicy?

Skomentuj

czytaj temat było coś wspominane o kwocie ok 120zł ....

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Nie wiem czemu rozczarowanie? Ludzie myślą że taki wzmacniacz razem z zasilaniem za 500 zł uruchomią?
                      Na tym forum zazwyczaj tak właśnie jest :P

Zamieszczone przez grzechu Zobacz posta
                      Rozumiem, a orientowałeś się już może ile by wyszło za resztę drobnicy?
                      Powiedziałbym z 150 PLN w mojej wersji (opampy, kondensatory, rezystory, potki i reszta śmieci).

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                        Powiedziałbym z 150 PLN w mojej wersji (opampy, kondensatory, rezystory, potki i reszta śmieci).
                        A to całkiem spoko. W sumie cała suma i tak wychodzi cały czas śmiesznie mała (90zł+225zł+150zł) bo mamy za to większość końcówki accu (a każdy chyba wie ile kosztuje oryginał ), więc nie ma co narzekać

Skomentuj

Myślę, że w doborze elementów trzeba zaufać kolegom którzy już te wzmacniacze budowali. Gdzie trzeba dać oryginały, gdzie można dać tańsze zamienniki.
                          Kupowanie worka tranzystorów dla osoby która chce wykonać 1 egzemplarz mija się z celem. Wolę zestaw sparowanych tranzystorów.

Dobrze byłoby pomyśleć o zamówieniu na transformatory. Zamówienie na obudowy odłożyłbym w czasie.

Skomentuj

...też jetem za kitem od 3lite...

Skomentuj

Ja również jestem za kitem od 3lite :)

Skomentuj

Myślę, że każdy chce mieć po prostu kit elementów w jak najlepszej cenie, a czy to będzie od jaskiniowca czy od .3lite to już mniej ważne (i do tego teraz tak na prawde nie wiadomo gdzie taniej/lepiej ).

Zróbcie listę w zbiorowych zamówieniach i każdy dopisze się gdzie chce.

Zamieszczone przez wito33 Zobacz posta
                                Dobrze byłoby pomyśleć o zamówieniu na transformatory.
                                Fakt, pewnie by się sporo osób skusiło :-)

Co do obudów to pewnie wielu się wstrzyma z powodów czysto finansowych, a i nie mając skończonych bebechów obudowy by stały nie używane ;-) Osobiście pisał bym się na +/- takie jak w oryginale czyli z miejscem na wskaźniki etc
                                Last edited by gi; 16.12.2013, 21:16.

Skomentuj

Panowie a czy taka płytka może być użyta na zasilaniu?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                    Panowie a czy taka płytka może być użyta na zasilaniu?

http://www.ebay.at/itm/1x-Schraub-El...item35c8d18582

Coś takiego trzeba by zastosować moim zdaniem
                                    Last edited by gucio.; 16.12.2013, 21:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                      http://www.ebay.com/itm/Electrolytic...item2a26bcd28c

Ale raczej nie myślisz o tym konkretnym sprzedawcy?
                                      Zobacz koszt przesyłki...

Stąd braliśmy na AS i jakby się zebrało na co najmniej 20 szt to możemy powalczyć o bardzo dobrą cenę.

http://www.ebay.pl/itm/1x-Schraub-El...item35c8d18582
                                      Last edited by freedi; 16.12.2013, 21:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                        http://www.ebay.at/itm/1x-Schraub-El...item35c8d18582

Na tej płytce chciałem zainstalować takie coś:

http://www.ebay.at/sch/i.html?_odkw=...2%B5F&_sacat=0

Skomentuj

Jaskiniowiec mówił że nie ma problemu żeby zrobić konkretne pcb zasilacza z zabezpieczeniami czy czym tam chcemy, pod nas.
                                          Wystarczy go "ładnie" poprosić :-)
                                          Dużo osób też pisało o barwie. Jest projekt sprawdzony właśnie z modelu e-450, ci co słyszeli lub mają chwalą i niedrogi w wykonaniu.
                                          Last edited by dzwiedziu; 16.12.2013, 21:34.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X