W internecie powinieneś znaleźć gdzieś oryginalny manual E-450 i tam będziesz miał opisane co nieco, już sam zdecydujesz co sobie kupisz bo ja kitu za kilka kafli składać nie będę :)
Może małe podsumowanie- 225zł to kwota za wszystkie trany, a nie za całą drobnicę (cały kit), tak?
Ja chętnie się dopiszę do listy, przy czym myślę, że fajnie byłoby zrobić teraz rozeznanie, a realizację (wpłaty i zamówienie) przełożyć spokojnie na styczeń.
Powiedziałbym z 150 PLN w mojej wersji (opampy, kondensatory, rezystory, potki i reszta śmieci).
A to całkiem spoko. W sumie cała suma i tak wychodzi cały czas śmiesznie mała (90zł+225zł+150zł) bo mamy za to większość końcówki accu (a każdy chyba wie ile kosztuje oryginał ), więc nie ma co narzekać
Myślę, że w doborze elementów trzeba zaufać kolegom którzy już te wzmacniacze budowali. Gdzie trzeba dać oryginały, gdzie można dać tańsze zamienniki.
Kupowanie worka tranzystorów dla osoby która chce wykonać 1 egzemplarz mija się z celem. Wolę zestaw sparowanych tranzystorów.
Dobrze byłoby pomyśleć o zamówieniu na transformatory. Zamówienie na obudowy odłożyłbym w czasie.
Myślę, że każdy chce mieć po prostu kit elementów w jak najlepszej cenie, a czy to będzie od jaskiniowca czy od .3lite to już mniej ważne (i do tego teraz tak na prawde nie wiadomo gdzie taniej/lepiej ).
Zróbcie listę w zbiorowych zamówieniach i każdy dopisze się gdzie chce.
Dobrze byłoby pomyśleć o zamówieniu na transformatory.
Fakt, pewnie by się sporo osób skusiło :-)
Co do obudów to pewnie wielu się wstrzyma z powodów czysto finansowych, a i nie mając skończonych bebechów obudowy by stały nie używane ;-) Osobiście pisał bym się na +/- takie jak w oryginale czyli z miejscem na wskaźniki etc
Jaskiniowiec mówił że nie ma problemu żeby zrobić konkretne pcb zasilacza z zabezpieczeniami czy czym tam chcemy, pod nas.
Wystarczy go "ładnie" poprosić :-)
Dużo osób też pisało o barwie. Jest projekt sprawdzony właśnie z modelu e-450, ci co słyszeli lub mają chwalą i niedrogi w wykonaniu.
Skomentuj