Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to 100 płytek przekroczone ;-)

Skomentuj

52 komplety tu i 7 na as, więc jest 118 sztuk pcb :-)

Skomentuj

OBUDOWA:

Ceny są orientacyjne, myślę że przy kilku szt zejdziemy jeszcze z ceny, Jeżeli macie jakieś inne pomysły lub dojście do tańszych radiatorów niż w piekarz.pl lub pomysł na inny profil proszę o informacje

Przykładowe wymiary:

Wysokość 165mm
        Szerokość 440
        głębokość 330 + 10mm panel

Całość aluminium 3mm, front 10mm
        Profil radiatora: A4291 (2szt na bok)

Składana na profil 20x20 (chociaż sprawa jest do ustalenia), radiatory na kątownik 20x20 (góra i dół) - to taki mój pomysł

Surowa (cały zestaw do złożenia, trzeba jedynie powiercić radiatory i złożyć do kupy)

okolice 500zł

Wykończona w lakierze strukturalnym całość i złożona na gotowo z gumowymi 20mm nóżkami jak tu:

okolice 670zł

W cenie otwory, grawerowanie opisy gniazd, grawerowanie opisu frontu, barwienie grawerów.

Co to anodowania, proponował bym jak coś to anodować sam front resztę zrobić w strukturze.
        Ew mogę tak wykończyć fronty:

Tlenione na kolor wpadający w biały + lakier bezbarwny

Temat jest do dyskusji, ceny także mogą ulec zmianie w dół.

Czy to drogo czy nie ... nie wiem pozostawiam Wam to do oceny.
        Last edited by gucio.; 14.12.2013, 20:26.

Skomentuj

Tak wygląda mój komplet części do 450:

Kwotowo musiał bym policzyć.
          Co do spisu części to będę robił (na forum podam ale bez opisu - c1...r1 - a dokładny razem z pcb), razem z rastrami (ewentualnie linkami gdzie u nas kupić dla tych co chcą sami kupować) ale najpierw zobaczyć muszę końcowy wygląd pcb (różni się szczegółami do poprzedniego - prototypu).

---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post o 20:36 ----------

No i obiecany spis (na dwa kanały):

Raczej nie powinno się nic zmienić, ale lepiej poczekać "chwilę" aż się upewnię.

Czerwone - opcja przy kondensatorach a zamiennik przy tranzystorach.
          Last edited by dzwiedziu; 14.12.2013, 22:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
            Ceny są orientacyjne, myślę że przy kilku szt zejdziemy jeszcze z ceny, Jeżeli macie jakieś inne pomysły lub dojście do tańszych radiatorów niż w piekarz.pl lub pomysł na inny profil proszę o informacje
            Gucio-jeśli to cena z radiatorami ze "słynnego"Piekarza:) to jest do przyjęcia.
            Naprawdę nie macie pomysłów na tańsze profile?...dziwne-tylu ludzi...
            Last edited by freedi; 14.12.2013, 22:04.

Skomentuj

Radiatory nie są wcale takie drogie jak się by wydawało .... wolał bym użyć jakiś w jednym kawałku a droższych szczerze mówiąc ...

---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

ale już radiatory właśnie w jednym kawałku robią kwotę, lecz tu nie mam polotu jedynie tme ze znanych mi sprzedawców i ceny spore...

Skomentuj

Lista zamknięta.
                Jutro wyślę pw z namiarami do wpłaty.
                Na wpłaty czekam do piątku wieczora i zamawiamy - myślę że wystarczy.

Te rezystory ostatnie 3W 5,6k i 3,9k mają być po 4 sztuki i takie są w oryginale !!
                Last edited by dzwiedziu; 14.12.2013, 23:35.

Skomentuj

Co do elementów to będzie jedna wersja czy może jedna lista z bezkompromisowymi a druga standard ?
                  Te ze zdjęcia kiepskie nie są ale pytam z ciekawości.
                  W oryginale chyba wszystkie rezystory są węglowe ? czy się mylę ?
                  Last edited by gucio.; 15.12.2013, 09:00.

Skomentuj

W oryginale accu daje zawsze węglowe ale czy to aż tak ważne?
                    Ja do swoich klonów używałem zawsze Beyshlanga albo Vithrohm od Tomkiewicza ewentualnie gnieniegdzie w sygnale Dale.

Skomentuj

ta budka czarna calkiem calkiem jak jeszcze z nawiercaniem otorow to bym sie pisal nawet na dwie sztuki:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                        ta budka czarna calkiem calkiem jak jeszcze z nawiercaniem otorow to bym sie pisal nawet na dwie sztuki:)
                        Pod tranzystory ? raczej niestety nie, wolę zostawić to każdemu we własnym zakresie.

Buda jest tylko przykładem, można zrobić inną, z innymi bajerami, wskaźniki szybka itp itd.
                        Last edited by gucio.; 15.12.2013, 09:48.

Skomentuj

nie nie,nie pod tranzystory pod gniazda zasilania pod wtyki wejscia i wyjscia :) ewentualnie pod wlacznik zasilania

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                            nie nie,nie pod tranzystory pod gniazda zasilania pod wtyki wejscia i wyjscia :) ewentualnie pod wlacznik zasilania
                            Oczywiście że tak, szczerze liczę na bardziej ambitne wasze pomysły żeby np. dać na podfrezowanym froncie szybkę i pod szybką wskaźniki jak w accu. jak będą chętni na zintegrowany klocek także możemy wspólnie wymyślić jakiś front jak nie chcecie coś ala'accu.

Wszystko do dyskusji czekam na propozycje i rozwinięcie tematu.

Skomentuj

Można to zrobić tak.
                              I nie mówcie ,że się nie da frezować anodowanego alu !

przymiarka z VU

efekt nieudolności szklarzy!-po raz drugi zrobili 4 szt za dużych szybek-dla nich 2 mm jest nieistotne!!!

5000-autorska konstrukcja z frontem z modu i 7100-całość oryg z modu

Skomentuj

PW porozsyłane.
                                Osobom które będą brały kit, mogę wysłać pcb do 3lite.
                                Ale to proszę o info na pw i przelać za same pcb.

Skomentuj

Czy przypadkiem nie osiągnęliśmy kolejnego progu? Przy płytkach 2 stronnych to 100sztuk, więc może i cena będzie niższa.

Skomentuj

Kolega czyta forum?
                                    Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                    Rozmawiałem z Jaskiniowcem i nawet jak liczba pcb przekroczy 100 sztuk to cena spadnie tylko o kilka zł na komplecie.
                                    Ja bym przyjoł te 90 zł za komplet bo zapytania ponowne itp potrwa, a puźniej się zastanowimy co z nadstanem zrobić.
                                    Jaskiniowiec robi projekt, zamawia pcb i to on podał cenę 90zł nie ja.
                                    Tak samo jemu należy się "coś" za fatygę, bo dokumentacja oryginału kosztuje a i jego czas także (zrobienie prototypu i jego pomierzenie - czym się teraz zajmuje).
                                    Last edited by dzwiedziu; 15.12.2013, 12:35.

Skomentuj

odnośnie wskaźników:

http://www.ebay.com/itm/VU-meter-DB-...item19dedda7f3

Takie jak w oryginale.

W E-450 wskaźniki mają wymiary : 75mm x 35mm, lecz w przypadku kiedy ktoś rezygnuje ze zintegrowanego wzmacniacza można zastosować większe dużo większe aby to ładnie wyglądało jak to ma miejsce u kolegi powyżej w 5000 i 7100
                                      Last edited by gucio.; 15.12.2013, 13:01.

Skomentuj

Parę postów wcześniej Dźwiedziu pokazał dokładnie te same VU metry:)

Skomentuj

Mam też takie:

Ale chyba pójdą na sprzedaż - stan idealny, raczej nie posiadają rysek, nie lutowane, podświetlanie żaróweczką.
                                          Last edited by dzwiedziu; 15.12.2013, 13:40.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X