No to 100 płytek przekroczone ;-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
OBUDOWA:
Ceny są orientacyjne, myślę że przy kilku szt zejdziemy jeszcze z ceny, Jeżeli macie jakieś inne pomysły lub dojście do tańszych radiatorów niż w piekarz.pl lub pomysł na inny profil proszę o informacje
Przykładowe wymiary:
Wysokość 165mm
Szerokość 440
głębokość 330 + 10mm panel
Całość aluminium 3mm, front 10mm
Profil radiatora: A4291 (2szt na bok)
Składana na profil 20x20 (chociaż sprawa jest do ustalenia), radiatory na kątownik 20x20 (góra i dół) - to taki mój pomysł
Surowa (cały zestaw do złożenia, trzeba jedynie powiercić radiatory i złożyć do kupy)
okolice 500zł
Wykończona w lakierze strukturalnym całość i złożona na gotowo z gumowymi 20mm nóżkami jak tu:
okolice 670zł
W cenie otwory, grawerowanie opisy gniazd, grawerowanie opisu frontu, barwienie grawerów.
Co to anodowania, proponował bym jak coś to anodować sam front resztę zrobić w strukturze.
Ew mogę tak wykończyć fronty:
Tlenione na kolor wpadający w biały + lakier bezbarwny
Temat jest do dyskusji, ceny także mogą ulec zmianie w dół.
Czy to drogo czy nie ... nie wiem pozostawiam Wam to do oceny.Last edited by gucio.; 14.12.2013, 20:26.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Tak wygląda mój komplet części do 450:
Kwotowo musiał bym policzyć.
Co do spisu części to będę robił (na forum podam ale bez opisu - c1...r1 - a dokładny razem z pcb), razem z rastrami (ewentualnie linkami gdzie u nas kupić dla tych co chcą sami kupować) ale najpierw zobaczyć muszę końcowy wygląd pcb (różni się szczegółami do poprzedniego - prototypu).
---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post o 20:36 ----------
No i obiecany spis (na dwa kanały):
Raczej nie powinno się nic zmienić, ale lepiej poczekać "chwilę" aż się upewnię.
Czerwone - opcja przy kondensatorach a zamiennik przy tranzystorach.Last edited by dzwiedziu; 14.12.2013, 22:28.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaCeny są orientacyjne, myślę że przy kilku szt zejdziemy jeszcze z ceny, Jeżeli macie jakieś inne pomysły lub dojście do tańszych radiatorów niż w piekarz.pl lub pomysł na inny profil proszę o informacje
Naprawdę nie macie pomysłów na tańsze profile?...dziwne-tylu ludzi...Last edited by freedi; 14.12.2013, 22:04.
Skomentuj
-
Radiatory nie są wcale takie drogie jak się by wydawało .... wolał bym użyć jakiś w jednym kawałku a droższych szczerze mówiąc ...
---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------
ale już radiatory właśnie w jednym kawałku robią kwotę, lecz tu nie mam polotu jedynie tme ze znanych mi sprzedawców i ceny spore...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postata budka czarna calkiem calkiem jak jeszcze z nawiercaniem otorow to bym sie pisal nawet na dwie sztuki:)
Buda jest tylko przykładem, można zrobić inną, z innymi bajerami, wskaźniki szybka itp itd.Last edited by gucio.; 15.12.2013, 09:48.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postanie nie,nie pod tranzystory pod gniazda zasilania pod wtyki wejscia i wyjscia :) ewentualnie pod wlacznik zasilania
Wszystko do dyskusji czekam na propozycje i rozwinięcie tematu.
Skomentuj
-
Kolega czyta forum?
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaRozmawiałem z Jaskiniowcem i nawet jak liczba pcb przekroczy 100 sztuk to cena spadnie tylko o kilka zł na komplecie.
Ja bym przyjoł te 90 zł za komplet bo zapytania ponowne itp potrwa, a puźniej się zastanowimy co z nadstanem zrobić.
Tak samo jemu należy się "coś" za fatygę, bo dokumentacja oryginału kosztuje a i jego czas także (zrobienie prototypu i jego pomierzenie - czym się teraz zajmuje).Last edited by dzwiedziu; 15.12.2013, 12:35.
Skomentuj
-
odnośnie wskaźników:
http://www.ebay.com/itm/VU-meter-DB-...item19dedda7f3
Takie jak w oryginale.
W E-450 wskaźniki mają wymiary : 75mm x 35mm, lecz w przypadku kiedy ktoś rezygnuje ze zintegrowanego wzmacniacza można zastosować większe dużo większe aby to ładnie wyglądało jak to ma miejsce u kolegi powyżej w 5000 i 7100Last edited by gucio.; 15.12.2013, 13:01.
Skomentuj
Skomentuj