Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja byłbym za standardem bez większych ilości bo jest mi to nie potrzebne... słyszałem że .3lite miał robić kity i takim byłbym zainteresowany cena może i będzie wyższa ale będą parowane itp.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mi też nie potrzebne, koledzy Jaskiniowiec i Dzwiedziu prawdopodobnie będą załatwiać pary sterujące i mocy a resztę mogę kupić, tak samo rezystory i kondensatory od rezystory.net posiadam i są dobre (nie ma co przesadzać z ceną bo i tak nic nie da) - cena jakoś 120 PLN za stereo (kondensatory i rezystory).

Skomentuj

a mogę zapytać jakiej klasy będą to elementy? firmy i modele np kondensatorów, rezystorów
        Last edited by gucio.; 16.12.2013, 18:13.

Skomentuj

No nie przesadzajmy już bo na co Ci to wiedzieć? Grają Ci te firmy? Zwykłe rezystory metalizowane a kondensatory Rubycon i Sinecon.

Skomentuj

Ja z zamówienia elementów rezygnuje.

Pozdrawiam

Skomentuj

Nawet się nie zapisałeś bo nie ma zamówienia.

Skomentuj

Ale wspominałem o chęci.

Zresztą nie ważne.

Czy ktoś może zastanawiał się jak by widział Swojego klona? a właściwie czy ktoś jest zainteresowany obudowami ??

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                  Ja z zamówienia elementów rezygnuje.
                  Tak z czystej ciekawości - rozwiń temat.

Panowie co z tranzystorami?
                  Jaskiniowiec wstępnie podliczył komplet stereo, oryginalnych, parowanych na 225zł.
                  Kupując samemu u nas zamienniki można zejść z ceną nawet do 100zł z groszem, zakładając że się uda sparować sensownie za pierwszym razem, więc tu jest duże pole do popisu, ale każdy kupuje samemu (wiem co jest na naszym rynku).
                  Mi osobiście na tym nie zależy ponieważ ja już kit mam skompletowany, ale chcę pomóc innym żeby puźniej nie było że namówił i zostawił na lodzie.
                  Cena 225zł może się wydawać duża, ale macie problem z głowy.
                  Co do reszty to można się dogadać, ale albo wszyscy wezmą to samo albo w cale.
                  Samemu bez problemu można kupić resztę części np takie jak ja stosuję ale dochodzi co najmniej 4-5 przesyłek i za same przesyłki wyjdzie ok 60zł.
                  Jak na razie to się wypowiadają trzy osoby, a co o tym reszta sądzi?
                  To jest wasz interes, nie mój, Jaskiniowca czy 3lite.
                  Last edited by dzwiedziu; 16.12.2013, 18:50.

Skomentuj

Ja mogę pisać się na komplet nawet za te 225zl, jak i pozostałe elementy

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                      To ile każdy będzie musiał kupić będzie zależało od ilości chętnych , na zestaw tranzystorów , będzie 20 osób chętnych , będzie drożej , ale każdy dostanie więcej tranów . Będzie 30 chętnych będzie taniej jednak każdy dostanie mniej tranów .
                      Ceny ostatecznej nie da się wyliczyć .

To jest moja pierwsza i ostatnia oferta jeżeli ktoś się szczypie to niech sobie kupuje na swoją rękę .
                      Ja to widzę tak każdy wpłaca zaliczkę po 100 zł bezzwrotną , kupuje trany w ilościach hurtowych , ilość dziele po równo na każdego tak samo cenę . Później każdy robi dopłatę , Czy cena będzie wynosiła 150 czy 400 będzie wyłącznie zależało od ilości na osobę po podziale . Każdy dostaje po równo, żadnych wyliczanek, ja chcę tyle a ja tyle bo chce taniej .

Tak samo można kupić kondensatory i rezystory , jednak co z tego będę miał , ot pytanie .
                      Ta ofertę która tutaj przedłożyłem to jest czysty caritas .
                      Koszt tych części będzie znacznie poniżej cen sklepów internetowych i allegro w przeliczeniu na sztukę , jednak każdy będzie musiał kupić na zapas większa ilość .
                      Mam dojścia wiem gdzie kupić dla mnie to nie jest problem . Części elektronicznych się nie kupuje na sztuki tylko na wagony i palety najlepiej na kontenery :biggrin:

Druga sprawa jeżeli miał bym coś takiego zrobić to po zakupach ze dwie osoby z okolicy w ramach caritas i powszechnego udzielania się na forum :) przyjechały by do mnie i zajęły się podziałem i pakowaniem całej tej drobnicy , tak żeby to można było rozesłać . Siedzenie i robienie kitów to jest najbardziej czasochłonna robota , i jeżeli osobiście miał bym robić każdemu kit to doliczał bym sobie do tego prowizję od roboty .

Jeżeli jesteście zainteresowani to zróbcie sobie listę i tyle .
                      To zróbmy wstępną listę chętnych na trany w hurcie wg oferty jaskiniowca, zobaczymy ile osób się zbierze:

1. KAPRINT
                      Last edited by KAPRINT; 16.12.2013, 18:56.

Skomentuj

Ja wolę użyć lepszych elementów, i nie będę pisał czy ten kondensator gra tak czy tak, czy to słyszę czy nie słyszę, po prostu wolę mieć coś zrobione dobrze i tak jak chciałem od początku bez kompromisów, nie łudzę się że uda mi się zbudować tego klona za 500-1000-1500 bo na pewno wyjdzie dużo więcej, niektóre konstrukcje po prostu zasługują na godną oprawę. To tylko moje skromne zdanie. Wolę budować rok a solidnie.

---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post o 18:57 ----------

To zróbmy wstępną listę chętnych na trany w hurcie wg oferty jaskiniowca, zobaczymy ile osób się zbierze:

1. KAPRINT
                        2. gucio.

Skomentuj

1. KAPRINT
                          2. gucio.
                          3. janusz

Skomentuj

A ja bym chciał komplet stereo parowany i selekcjonlwany ten za 225pln. to która to lista?!
                            Bo chyba nia hurtowa, ale jesli nie będzie wystarczająco dużo chetnych to odpisuję się do listy hurtowej.

Skomentuj

Ja wolę użyć lepszych elementów
                              No i ja mam identyczne podejście.
                              Ale jak jednemu czy drugiemu drogo jest dać 15-25zł za tranzystor do kompensacji który trzeba sprowadzić to jego sprawa, można go też kupić w north za 50zł lub zamiennik w humie za 3zł.
                              Resztę części daję takie jak mi się podoba, ale jak 3lite rzucił temat, pokazał części a oddzywa się jedna osoba no to rozumiem że reszcie wszystko pasuje.
                              Na as był koncert życzeń ale doszli do kompromisu i każdy zadowolony jest.
                              Jaskiniowiec jak pisał, może załatwić np kondensatory jakich sam używa, ale jak nikt niezainteresowany?
                              Last edited by dzwiedziu; 16.12.2013, 19:10.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                15-25zł za tranzystor do kompensacji
                                ten tranzystor formalnie może być dowolny byle nie germanowy :P
                                płacenie za niego tyle kasy to głupota .

Skomentuj

A moze w dziale zbiorowe zamowienia zrobic listy. Oddzielnie na tranzystory, oddzielnie na drobnice, jeszcze kolejna na obudowy? Dac ludziom czas na zapisanie sie, wtedy bedziemy wiedzieli kto na co reflektuje a co za tym idzie poznamy ceny przy wiekszej ilosci chetnych. Nie wszyscy chca sie wypowiadac a na liste kliknac to nie problem. Hmm?

Skomentuj

Tranzystory to sprawa nie podlegająca u mnie dyskusji, żadnych zamienników!!

Co do reszty, moim zdaniem najlepiej było by uśmiechnąć się po raz kolejny do jaskiniowca niech opiszę jakich elementów najlepiej użyć, ten kondek takiej firmy, ten taki. i zrobić wycenę, ja wiem że tanio nie będzie ale będzie dobrze !!

Pozdrawiam

P.S z listami jak najbardziej słuszna uwaga. zrobić i będzie wszystko jasne.
                                    Last edited by gucio.; 16.12.2013, 19:18.

Skomentuj

żadnych zamienników!!
                                      do jaskiniowca niech opiszę jakich elementów najlepiej użyć
                                      To wreszcie chcesz oryginały czy to co Jaskiniowiec powie?

Skomentuj

chcę oryginały, ale wiem że nie da się wszystkiego zapewne dostać jak w oryginale, więc chyba warto podpytać jaskiniowca który coś już siedzi dobrze w temacie.
                                        Jak wiesz jakie są poszczególne elementy w oryginale napisz, możliwe że są do zdobycia a takich będę szukał, ja niestety nie mam takiej wiedzy i nie wiem co tam siedzi muszę opierać się na wiedzy innych.

Skomentuj

W oryginalnym wykazie Accuphase masz zwykłe rezystory węglowe 5% - co Ty na to?
                                          Last edited by .3lite; 16.12.2013, 19:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X