Zamieszczone przez gi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez awaria Zobacz postai są małe , ja bym był za tymi co Hermes kupił
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaTe wskaźniki nie są wyskalowane w watach.
Zamieszczone przez awaria Zobacz postai są małe , ja bym był za tymi co Hermes kupił
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaTak samo jak i te co wcześniej wklejano ;-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaMożliwe, tzn ma się tylko coś ładnie bujać?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaMożliwe, tzn ma się tylko coś ładnie bujać?
;-)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez gi Zobacz postaSpytaj producenta bo tam są takie same wsadzone:
Skomentuj
-
Pany takimi rzeczami jak estetyka będziemy się zajmować później, ważne żeby grało bo to chyba priorytet hmmm ?:thumbup:DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Chińczyki maja chore ceny tych vu-metrów , wyprodukowanie takiego wskaźnika u nich zapewne mieści się w złotku w przeliczeniu na pln .
Co do kitów nie będę się jednak tym zajmował , jeżeli każdy chce coś innego , trudno .
Tranzystory końcowe będę miał po 12 zł para po dwie identyczne parki na kanał .
Resztą nie będę się zajmował niestety rezygnuję .
Zasilacz wam mogę zrobić dowolny , wbudować na ta płytkę najzwyklejszy protektorek na upcku , ogranicznik prądowy można zrobić na transoptorach , wejście na bimetal , można dorzucić jeszcze tego ta7318 do wskaźników , wszystko na jednej płyteczce . Więcej raczej wam do szczęścia nie będzie potrzebne . Pcb jednostronna będzie kosztować przy takiej sporej ilości parę złoty ok 20-30 zł .
Skomentuj
-
dzwiedziu, wierzę że przygotujesz optymalny jakościowo i cenowo kit, aby większość zadowolić (wszystkich się nie daa niezadowoleni kupią części sami) trzymam za Ciebie kciuki :)
Ja bym proponował zrobić jeszcze płytki zasilacza, barwy, pre, zabezpieczeń, o których wspomniał jaskiniowiec dziś i chyba na początku wątku.
Skoro zamówiliśmy ponad 100 zestawów stereo samych końcówek, to myślę że i na powyższe układy znalazłoby się trochę chętnych.
Żeby ograniczyć ilość wysyłek to wszystkie płytki mogłyby być wysłane jednym listem, a kto będzie chciał kit to razem z nimi.
A zamawianiem traf, radiatorów i obudowy proponuję zająć się na samym końcu, bo najpierw należałoby chociaż wzmaka polutować.
Skomentuj
-
OK, na barwę czekamy.
3 pre do wyboru, możesz napisać czym się różnią i który najlepszy do E-450?
Zasilacz zaproponujcie z jakimś kompletem przydatnych zabezpieczeń, ja nie wiem co warto mieć a co sobie odpuścić.
Może tam nawet być to sterowanie wskaźnikami, mi raczej niepotrzebne, ale jak to podniesie koszt płytki o parę PLNów to jakoś to przebolejęa parę osób się ucieszy.
Skomentuj
-
Nie chce mieszać ale odnośnie zasilacza z zabezpieczeniami i innymi bajerami to proponuję zrobić to wszystko na osobnej PCB, a sam zasilacz ew osobno, nie każdy będzie chciał stosować kondensatory na PCB, niektórzy zapewne zastosują śrubowe duże "puchy"Last edited by gucio.; 18.12.2013, 09:27.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPre Jaskiniowiec robi, klon c-2810 po za tym są już z 406 i 408.
Skomentuj
Skomentuj