Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
    Co do wskaźników to można i podwójne zamówić od razu :)

http://www.ebay.com/itm/One-Pieces-D...-/281176637899
    http://www.ebay.com/itm/VU-meter-lev...-/291033159682

etc

No ale to w sumie zależy od projektu obudowy :-)
    To nie problem, a do obudowy jeszcze daleko :)

Skomentuj

Te wskaźniki nie są wyskalowane w watach.

Skomentuj

i są małe , ja bym był za tymi co Hermes kupił

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
          Zależy czy chce Się je zastosować do zintegrowanego wzmacniacza czy końcówki mocy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
            Te wskaźniki nie są wyskalowane w watach.
            Tak samo jak i te co wcześniej wklejano ;-)

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
            W oryginale też nie ma wskaźników wielkości płyty CD ;-)

Skomentuj

Tak samo jak i te co wcześniej wklejano ;-)
              Możliwe, tzn ma się tylko coś ładnie bujać?

Skomentuj

Głównie taki tego cel...

Skomentuj

Spytaj producenta bo tam są takie same wsadzone:

;-)

Skomentuj

To już sami sobie będziecie zamawiać co tam chcecie (min. te wskaźniki) :)

My tego zamawiać nie będziemy.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Spytaj producenta bo tam są takie same wsadzone:
                      Nie oglądałem uważnie oryginału. Zawsze wydawało mi się, że w końcówkach i integrach były wskaźniki pokazujące moc, a tu proszę jak w magnetofonie, słusznie, przesterowanie ważniejsze niż moc.

Skomentuj

Pany takimi rzeczami jak estetyka będziemy się zajmować później, ważne żeby grało bo to chyba priorytet hmmm ?:thumbup:
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Chińczyki maja chore ceny tych vu-metrów , wyprodukowanie takiego wskaźnika u nich zapewne mieści się w złotku w przeliczeniu na pln .

Co do kitów nie będę się jednak tym zajmował , jeżeli każdy chce coś innego , trudno .
                          Tranzystory końcowe będę miał po 12 zł para po dwie identyczne parki na kanał .
                          Resztą nie będę się zajmował niestety rezygnuję .

Zasilacz wam mogę zrobić dowolny , wbudować na ta płytkę najzwyklejszy protektorek na upcku , ogranicznik prądowy można zrobić na transoptorach , wejście na bimetal , można dorzucić jeszcze tego ta7318 do wskaźników , wszystko na jednej płyteczce . Więcej raczej wam do szczęścia nie będzie potrzebne . Pcb jednostronna będzie kosztować przy takiej sporej ilości parę złoty ok 20-30 zł .

Skomentuj

Z naszej strony kity będą, tylko na spokojnie.
                            Raczej się nie śpieszy, załatwmy najpierw pcb i odpocznijmy.
                            Trzeba pmyśleć jak to tanio i dobrze załatwić :-)
                            Na pewno każdy będzie zadowolony.

Skomentuj

dzwiedziu, wierzę że przygotujesz optymalny jakościowo i cenowo kit, aby większość zadowolić (wszystkich się nie da a niezadowoleni kupią części sami) trzymam za Ciebie kciuki :)

Ja bym proponował zrobić jeszcze płytki zasilacza, barwy, pre, zabezpieczeń, o których wspomniał jaskiniowiec dziś i chyba na początku wątku.
                              Skoro zamówiliśmy ponad 100 zestawów stereo samych końcówek, to myślę że i na powyższe układy znalazłoby się trochę chętnych.
                              Żeby ograniczyć ilość wysyłek to wszystkie płytki mogłyby być wysłane jednym listem, a kto będzie chciał kit to razem z nimi.

A zamawianiem traf, radiatorów i obudowy proponuję zająć się na samym końcu, bo najpierw należałoby chociaż wzmaka polutować.

Skomentuj

Dzięki :-)
                                Do barwy będzie nowa, dwustronna, mniejsza pcb.
                                Pre Jaskiniowiec robi, klon c-2810 po za tym są już z 406 i 408, a zasilacz z zabezpieczeniami oferuje teraz, tylko trzeba zdecydować czy chcemy i jaki.
                                Last edited by dzwiedziu; 17.12.2013, 22:39.

Skomentuj

OK, na barwę czekamy.
                                  3 pre do wyboru, możesz napisać czym się różnią i który najlepszy do E-450?
                                  Zasilacz zaproponujcie z jakimś kompletem przydatnych zabezpieczeń, ja nie wiem co warto mieć a co sobie odpuścić.
                                  Może tam nawet być to sterowanie wskaźnikami, mi raczej niepotrzebne, ale jak to podniesie koszt płytki o parę PLNów to jakoś to przeboleję a parę osób się ucieszy.

Skomentuj

Moim zdaniem na jednej płytce powinien się znajdować (kompleksowo):
                                    - zasilacz
                                    - protektor
                                    - soft
                                    - ta

Jeżeli to jest wykonalne i bedzie działać OK to jeżeli za PCB wyjdzie 15zł więcej to chyba nie dużo jak za to, że wszystko będzie na jednym pcb...

Skomentuj

Nie chce mieszać ale odnośnie zasilacza z zabezpieczeniami i innymi bajerami to proponuję zrobić to wszystko na osobnej PCB, a sam zasilacz ew osobno, nie każdy będzie chciał stosować kondensatory na PCB, niektórzy zapewne zastosują śrubowe duże "puchy"
                                      Last edited by gucio.; 18.12.2013, 09:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                        Pre Jaskiniowiec robi, klon c-2810 po za tym są już z 406 i 408.
                                        Na to nowe pre już czekam a 408 tylko polutowac trzeba

Skomentuj

Jestem podobnego zdania jak gucio - zasilacz każdy sam ogarnie na kondensatorach jakie uzna za stosowne.
                                          Ja proponuję dwa pcb: 1. regulacja barwy 2. kontrola wskaźników wysterowania wraz z zabezpieczeniami.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X