Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
    kupywałes?
    ???

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      ???
      A myślałem, że tylko ja mam alergię na analfabetyzm :)

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
        Radiatory gdzie kupowałeś? Ps jakie są wymiary pcb?? oj tylko jedna literka :)
        radiatory od Adama... nie pamietam jakie jest pcb. ale spokojnie sie zmiescily i dobrze oddaja cieplo

Skomentuj

myślę, że 5 dolarów to jest rozsądna cena, kupowanie kondensatora za 120zł to już moim zdaniem przesada, nippon, nichicon czy rubycon moim zdaniem będzie dobrym wyborem, bo to szanowane marki

Skomentuj

Kto chce nich kupuje te za 120zł.

Ja byłbym za dwoma dużymi
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              800VA każdemu starczy, w sumie to i tak dużo.
              A jak jest w oryginale ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                i na pewno ten na tych złotych elementach zagrał powalająco:-) bo inaczej być nie mogło. Więcej wydane musi lepiej zagrać:-) skrajności są złe, w każdą ze stron.
                Wtedy jeszcze np. BG nie był tak kultowy i drogi jak obecnie był ogólnie dostępny i były to przeważnie ślepe testy.

Czepiacie się moich propozycji ale to nadal tylko propozycj i moje sugestie które już przerabiałem na innych konstrukcjach.

Osobiście jak coś klonuje, tym bardziej z tej półki, staram się to robić dobrze minimum tak jak oryginał jeżeli się da. Projekt jest rozłożony w czasie bo gotówka nie spada mi z drzewa ale lepiej raz a dobrze niż po najniższej linii oporu tylko po to aby mieć świadomość że się to ma.. Ale można też to zrobić tanio jak widzę na poziomie azjatyckich seryjnych konstrukcj :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos
                  Nie na temat...
                  Jeśli masz coś do azjatyckich konstrukcji to po co składasz Accu? On przecież jest azjatycki
                  Wystarczy chwilę pomyśleć nad tym wpisem aby zrozumieć że chodzi o budżetowe chinskie produkcję....

Pozdrawiam wszystkich klonujacych i życzę udanych konstrukcji, a przedewszystkim zadowolenia z efektów prac.

Skomentuj

A przymróżonego oka nie zauważyłeś? To tylko taki żart był. Luzik :)

Skomentuj

Witam Was Panowie i Panie, jeśli są takowe :)
                      Jestem nowy na forum, ale poczynie klona Accu z tego wątku. W związku z tym mam małe pytanie a właściwie prośbę. Mógłby mi ktoś podać wymiary radiatora pod płytki? Postanowiłem zrobić radiator od podstaw sam....

Skomentuj

Zamieszczone przez intoxdm Zobacz posta
                        Witam Was Panowie i Panie, jeśli są takowe :)
                        Jestem nowy na forum, ale poczynie klona Accu z tego wątku. W związku z tym mam małe pytanie a właściwie prośbę. Mógłby mi ktoś podać wymiary radiatora pod płytki? Postanowiłem zrobić radiator od podstaw sam....
                        Witam nowego usera
                        Wg tej fotki i oficjalnych wymiarów E450(465x181427) można przyjąć ,że radiatory mogą mieć wymiary:
                        250X160X70
                        gdzie nasza płytka będzie miała wymiary ok 220x90 także myślę,że w zupełności wystarczy.

Skomentuj

Mam pytanie o obudowę, czy zastanawiał się ktoś nad zastosowaniem obudowy z innego wzmacniacza, lub nawet z amplitunera KD, tak by dopasować wizualnie do reszty posiadanego sprzętu?
                          I najważniejsze jeśli chodzi o trafo, czy nie było by dobrze zastosować dwa transformatory i zrobić coś na wzór dual mono.
                          Ewentualnie jak jest z trafo z takiego ampli KD o mocy około 700W mogło by spasować (oczywiście wtedy pada opcja dual mono)?

Skomentuj

Wszystko rzecz gustu i pomysłu.
                            Pierwszy klon włożyłem do budy po starszym masywnym modelu nada, do dziś ją mam.
                            Co do traf to ciężko trafić z dwoma napięciami tak wysokimi, choć ja właśnie w tym nadzie miałem kolosa z 2x40 + 2x45 i na nim grał.

Skomentuj

Ja właśnie się trochę rozglądam, i przyszło mi do głowy by wpasować klona do budy po jakimś ampli kd marantza. Pasował by mi do reszty sprzętu.
                              A jak z trafo z takiego ampli marantz/denon o mocy 550/700W, jeśli podeszło by napięcie to można użyć jak nawet to nie będzie toroidalny? Oczywiście plytka zasilacza dedykowana do klona.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                A jak z trafo z takiego ampli marantz/denon o mocy 550/700W, jeśli podeszło by napięcie to można użyć jak nawet to nie będzie toroidalny? Oczywiście plytka zasilacza dedykowana do klona.
                                A co za różnica?Ważne,żeby napięcia i moc były odpowiednie.O takim trafie mówi właśnie Dźwiedziu-potężny,kształtkowy i absolutnie bezgłośny(co rzadko się zdarza w ostatnio kupionych przez ludzi toroidach)-miałem go potem przez chwilę,niestety sprzedałem,czego żałuję...
                                Co do obudowy-u mnie opakowanie już czeka:)

Last edited by freedi; 23.12.2013, 03:49.

Skomentuj

No ładne, jesli ja nie znajdę nic odpowiedniego to też będzie coś w ten deseń.

Skomentuj

freedi skąd ściągałeś te kolosy?

Skomentuj

Freedi mi taką pod choinkę "przyniesie", a nawet dwie :-)

Skomentuj

Dolphin-z modu ale włoskiego i te czarne,bo ze srebrnym frontem to mój składak :)

Skomentuj

A co do traf to jeszcze ludzie polecają to firmę , tyko trudny kontakt ale zawsze można spróbować
                                          http://www.trafber.com.pl/?id=do_wzm...czy_klasy_hifi

Skomentuj

Czaruję...
                                          X