Zamieszczone przez krojo
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaRadiatory gdzie kupowałeś? Ps jakie są wymiary pcb?? oj tylko jedna literka :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta800VA każdemu starczy, w sumie to i tak dużo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postai na pewno ten na tych złotych elementach zagrał powalająco:-) bo inaczej być nie mogło. Więcej wydane musi lepiej zagrać:-) skrajności są złe, w każdą ze stron.
Czepiacie się moich propozycji ale to nadal tylko propozycj i moje sugestie które już przerabiałem na innych konstrukcjach.
Osobiście jak coś klonuje, tym bardziej z tej półki, staram się to robić dobrze minimum tak jak oryginał jeżeli się da. Projekt jest rozłożony w czasie bo gotówka nie spada mi z drzewa ale lepiej raz a dobrze niż po najniższej linii oporu tylko po to aby mieć świadomość że się to ma.. Ale można też to zrobić tanio jak widzę na poziomie azjatyckich seryjnych konstrukcj :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ArturosNie na temat...Jeśli masz coś do azjatyckich konstrukcji to po co składasz Accu? On przecież jest azjatycki
Pozdrawiam wszystkich klonujacych i życzę udanych konstrukcji, a przedewszystkim zadowolenia z efektów prac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez intoxdm Zobacz postaWitam Was Panowie i Panie, jeśli są takowe :)
Jestem nowy na forum, ale poczynie klona Accu z tego wątku. W związku z tym mam małe pytanie a właściwie prośbę. Mógłby mi ktoś podać wymiary radiatora pod płytki? Postanowiłem zrobić radiator od podstaw sam....
Wg tej fotki i oficjalnych wymiarów E450(465x181427) można przyjąć ,że radiatory mogą mieć wymiary:
250X160X70
gdzie nasza płytka będzie miała wymiary ok 220x90 także myślę,że w zupełności wystarczy.
Skomentuj
-
Mam pytanie o obudowę, czy zastanawiał się ktoś nad zastosowaniem obudowy z innego wzmacniacza, lub nawet z amplitunera KD, tak by dopasować wizualnie do reszty posiadanego sprzętu?
I najważniejsze jeśli chodzi o trafo, czy nie było by dobrze zastosować dwa transformatory i zrobić coś na wzór dual mono.
Ewentualnie jak jest z trafo z takiego ampli KD o mocy około 700W mogło by spasować (oczywiście wtedy pada opcja dual mono)?
Skomentuj
-
Ja właśnie się trochę rozglądam, i przyszło mi do głowy by wpasować klona do budy po jakimś ampli kd marantza. Pasował by mi do reszty sprzętu.
A jak z trafo z takiego ampli marantz/denon o mocy 550/700W, jeśli podeszło by napięcie to można użyć jak nawet to nie będzie toroidalny? Oczywiście plytka zasilacza dedykowana do klona.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaA jak z trafo z takiego ampli marantz/denon o mocy 550/700W, jeśli podeszło by napięcie to można użyć jak nawet to nie będzie toroidalny? Oczywiście plytka zasilacza dedykowana do klona.
Co do obudowy-u mnie opakowanie już czeka:)
Last edited by freedi; 23.12.2013, 03:49.
Skomentuj
-
A co do traf to jeszcze ludzie polecają to firmę , tyko trudny kontakt ale zawsze można spróbować
http://www.trafber.com.pl/?id=do_wzm...czy_klasy_hifi
Skomentuj
Skomentuj