Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A nie myślałeś żeby zrobić podstawę z grubszej blachy??

Skomentuj

Zamieszczone przez intoxdm Zobacz posta
      Taki mały sprawdzian możliwości przy okazji.
      Ja już widziałem (a nawet miałem) te Twoje możliwości, więc nie pitol :-):-)
      Firmy zajmujące się obróbką zawodowo potrafią spie.....ć sprawę po całej linii (z resztą pokazywałem Ci).

Skomentuj

Z ciekawości zapytam czy coś się już klaruję w sprawie elementów na płytkę?

Skomentuj

Przyłączam się do pytania, czy koledzy będą organizować zamówienia na trany i resztę drobnicy? Ewentualnie na same trany :)

Skomentuj

A kolega przeczytał cały temat?
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
              A nie myślałeś żeby zrobić podstawę z grubszej blachy??
              mIKI jeśli to do mnie, to powiem Ci, że chyba nie ma sensu robić podstawy z grubszej blachy, ale może się mylę....

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:15 ----------

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
              Ja już widziałem (a nawet miałem) te Twoje możliwości, więc nie pitol :-):-)
              Firmy zajmujące się obróbką zawodowo potrafią spie.....ć sprawę po całej linii (z resztą pokazywałem Ci).
              Tak pamiętam.
              A co do moich możliwości.... dopiero się rozkręcam :P

Skomentuj

Pytanie zadałem bo z tego co pamiętam plan był taki, że zamawiamy płytki, wpłacamy, płytki się robią i w tym czasie jest temat elementów na płytkę. Coś pomieszałem?

Skomentuj

Plan był, ale przez święta chcieliście dać spokój.
                  U mnie trzy tygodnie za wcześnie (w sobotę) takie sobie diy wyskoczyło.
                  Na razie musi się "wygrzać" parę miesięcy, bo za ostro "gra" :-)
                  Last edited by dzwiedziu; 08.01.2014, 16:20.

Skomentuj

Hahaha no to pojechałeś Stary z tym tekstem. Przy okazji gratuluje tego świetnego DIY bez regulacji wzmocnienia :P

Skomentuj

Gratulacje :-) tu już nie wyregulujesz "prądu spoczynkowego"

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
                        Pytanie zadałem bo z tego co pamiętam plan był taki, że zamawiamy płytki, wpłacamy, płytki się robią i w tym czasie jest temat elementów na płytkę. Coś pomieszałem?
                        Może elementy "nie na płytkę" ale jednak niezbędne.
                        Będę kupował takie kondensatory do zasilacza 450 i nie tylko :

http://www.ebay.pl/itm/1x-Lade-Elko-...item35ba5f854c

Kondensatory sprawdzone i w dobrej cenie...Jeśli znajdzie się jeszcze co najmniej chętnych na 12 szt to cena z przesyłką do mnie ok.128 zł ( kurs € wg pp) plus przesyłka do zainteresowanych...Oczywiście jak ktoś reflektuje są do tego dedykowane obejmy.
                        Last edited by freedi; 08.01.2014, 19:58.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                          Może elementy "nie na płytkę" ale jednak niezbędne.
                          Będę kupował takie kondensatory do zasilacza 450 i nie tylko :

http://www.ebay.pl/itm/1x-Lade-Elko-...item35ba5f854c

Kondensatory sprawdzone i w dobrej cenie...Jeśli znajdzie się jeszcze co najmniej chętnych na 12 szt to cena z przesyłką do mnie ok.128 zł ( kurs € wg pp) plus przesyłka do zainteresowanych...Oczywiście jak ktoś reflektuje są do tego dedykowane obejmy.
                          Towożymy listę, czy na PW?.
                          Ja się zapisuję.

Skomentuj

Gratulacje dzwiedziu ! :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez janusz Zobacz posta
                              Towożymy listę, czy na PW?.
                              Ja się zapisuję.
                              Proponuję na PW dla dobra i przejrzystości wątku :)

Skomentuj

Gratuluję, i życzę wszystkiego najlepszego a przede wszystkimi spokojnych nocy. Ja mam za sobą dwa takie półprodukty [3 i5] lat więc wiem co to znaczy :)

Skomentuj

dzwiedziu gratulację. :)

Skomentuj

Płytki zabezpieczeń które będę zamawiał na nich będzie się znajdować .
                                    Od strony 230volt znajdują się bezpieczniki po stronach pierwotnych transformatorków , miejsce na kond przeciwzakłóceniowe lub warystor , układ rozruchowy - -wytrzyma rozruch traf rzędu 3kw - sprawdzone w praktyce :) , transformatorek potrzeb własnych .

Zabezpieczania są oparte o zwykłe 2 szt upc , pierwszy w klasycznej konfiguracji steruje przekaźnikami.
                                    Klasyczny protektorek . Na kanał przychodzą dwa przekaźniki czyli cztery styki po osiem Amper lub dwa po szesnaście .

Drugi w nieco innej konfiguracji steruje układem rozruchowym , jest na nim zrealizowany ogranicznik prądowy , oraz może nim sterować regulator temperatury .
                                    Ogranicznik prądowy bez wy-lutowania i podmiany rezów można skonfigurować na trzy ustawienia ,
                                    dla rezystorów emiterowych 0,47om - jedno ustawienia , dwa dla rezów 0,22. za pomocą dwóch zworek . Wejścia tego upc oraz ta7318 są dołączane ze zwłoka , stan nieustalony podczas załączania wzmaka żeby nie powodował wyłączenia na rozruchu .

Czyli protektorki działają na zasadzie wyłączenia transformatora zasilającego wzmacniacz oraz odcinają sygnał od kolumn .

Regulator tmp może sterować upc i powodować wyłączenie po przekroczeniu ustawionej tmp , w zależności od konfiguracji upc zatrzask lub bez - ponowne załączanie . - Regulator tmp w obwód z upc jest dołączany za pomocą zworki .
                                    Może także bezposrednio sterować wentylatorem .
                                    Tutaj należy należy wybrać tylko jedna opcje , bo dziwnie by to działało - wyłacznie wzmaka na czas przewietrzania :) . ale można tak .

Wysterowanie wskaźników na ta7318 w nieco innej konfiguracji .

Zdalne sterowanie na bazie avt 390 , jedno wyjście jest tylko wykorzystane siedem wolnych .
                                    Do wykorzystania wedle uznania .
                                    Zamierzam tutaj to trochę rozbudować , jeszcze drobinę miejsca na pcb zostało .

Układ jest zrobiono typowo pod końcówki mocy , jedna pcb załatwia wszystko , nie trzeba montować tuzina płytek . W obudowach jest wystarczająco miejsca żeby je umieścić pod trafem lub nad .

Co do płytek będę je miał za jakieś 3 tygodnie , bo są mi potrzebne , także kto będzie chciał będzie mógł sobie za sponsorować .

Skomentuj

najpierw to, co najważniejsze - jak tamte płytki wcześniejsze? Merkar ustalił jakąś datę na kiedy płytki będą gotowe?

Skomentuj

Musiał bym tam zadzwonić :) Zwykle tak od 2 do 4 tygodni realizują zamówienie . Teraz były przerwy świąteczne .
                                        Zadzwonię tam w poniedziałek ale zwykle jak dzwonie to już są wysłane :) .

Skomentuj

Jaki byłby koszt płytek z zabezpieczeniem i innymi bajerami?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X