A nie myślałeś żeby zrobić podstawę z grubszej blachy??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez intoxdm Zobacz postaTaki mały sprawdzian możliwości przy okazji.
Firmy zajmujące się obróbką zawodowo potrafią spie.....ć sprawę po całej linii (z resztą pokazywałem Ci).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postaA nie myślałeś żeby zrobić podstawę z grubszej blachy??
---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:15 ----------
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaJa już widziałem (a nawet miałem) te Twoje możliwości, więc nie pitol :-):-)
Firmy zajmujące się obróbką zawodowo potrafią spie.....ć sprawę po całej linii (z resztą pokazywałem Ci).
A co do moich możliwości.... dopiero się rozkręcam :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postaPytanie zadałem bo z tego co pamiętam plan był taki, że zamawiamy płytki, wpłacamy, płytki się robią i w tym czasie jest temat elementów na płytkę. Coś pomieszałem?
Będę kupował takie kondensatory do zasilacza 450 i nie tylko :
http://www.ebay.pl/itm/1x-Lade-Elko-...item35ba5f854c
Kondensatory sprawdzone i w dobrej cenie...Jeśli znajdzie się jeszcze co najmniej chętnych na 12 szt to cena z przesyłką do mnie ok.128 zł ( kurs € wg pp) plus przesyłka do zainteresowanych...Oczywiście jak ktoś reflektuje są do tego dedykowane obejmy.Last edited by freedi; 08.01.2014, 19:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postaMoże elementy "nie na płytkę" ale jednak niezbędne.
Będę kupował takie kondensatory do zasilacza 450 i nie tylko :
http://www.ebay.pl/itm/1x-Lade-Elko-...item35ba5f854c
Kondensatory sprawdzone i w dobrej cenie...Jeśli znajdzie się jeszcze co najmniej chętnych na 12 szt to cena z przesyłką do mnie ok.128 zł ( kurs € wg pp) plus przesyłka do zainteresowanych...Oczywiście jak ktoś reflektuje są do tego dedykowane obejmy.
Ja się zapisuję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez janusz Zobacz postaTowożymy listę, czy na PW?.
Ja się zapisuję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
Skomentuj
-
Płytki zabezpieczeń które będę zamawiał na nich będzie się znajdować .
Od strony 230volt znajdują się bezpieczniki po stronach pierwotnych transformatorków , miejsce na kond przeciwzakłóceniowe lub warystor , układ rozruchowy - -wytrzyma rozruch traf rzędu 3kw - sprawdzone w praktyce :) , transformatorek potrzeb własnych .
Zabezpieczania są oparte o zwykłe 2 szt upc , pierwszy w klasycznej konfiguracji steruje przekaźnikami.
Klasyczny protektorek . Na kanał przychodzą dwa przekaźniki czyli cztery styki po osiem Amper lub dwa po szesnaście .
Drugi w nieco innej konfiguracji steruje układem rozruchowym , jest na nim zrealizowany ogranicznik prądowy , oraz może nim sterować regulator temperatury .
Ogranicznik prądowy bez wy-lutowania i podmiany rezów można skonfigurować na trzy ustawienia ,
dla rezystorów emiterowych 0,47om - jedno ustawienia , dwa dla rezów 0,22. za pomocą dwóch zworek . Wejścia tego upc oraz ta7318 są dołączane ze zwłoka , stan nieustalony podczas załączania wzmaka żeby nie powodował wyłączenia na rozruchu .
Czyli protektorki działają na zasadzie wyłączenia transformatora zasilającego wzmacniacz oraz odcinają sygnał od kolumn .
Regulator tmp może sterować upc i powodować wyłączenie po przekroczeniu ustawionej tmp , w zależności od konfiguracji upc zatrzask lub bez - ponowne załączanie . - Regulator tmp w obwód z upc jest dołączany za pomocą zworki .
Może także bezposrednio sterować wentylatorem .
Tutaj należy należy wybrać tylko jedna opcje , bo dziwnie by to działało - wyłacznie wzmaka na czas przewietrzania :) . ale można tak .
Wysterowanie wskaźników na ta7318 w nieco innej konfiguracji .
Zdalne sterowanie na bazie avt 390 , jedno wyjście jest tylko wykorzystane siedem wolnych .
Do wykorzystania wedle uznania .
Zamierzam tutaj to trochę rozbudować , jeszcze drobinę miejsca na pcb zostało .
Układ jest zrobiono typowo pod końcówki mocy , jedna pcb załatwia wszystko , nie trzeba montować tuzina płytek . W obudowach jest wystarczająco miejsca żeby je umieścić pod trafem lub nad .
Co do płytek będę je miał za jakieś 3 tygodnie , bo są mi potrzebne , także kto będzie chciał będzie mógł sobie za sponsorować .
Skomentuj
Skomentuj